PATRICIA- Mamma till tre små!

– Wilja 17 månader <3

Igår blev mammas fina tjej 17-månader.
Jag har haft lyckan att få ha dig vid min sida så himla länge! Och jag bara ser fram emot att månaderna blir till år, för vill aldrig någonsin vara utan dig! Du vet att jag går genom eld och vatten för dig, och kommer alltid att göra.
Kommer alltid att se till att de blir bäst för dig, även om det gör ont i mig själv! Vill att du ska ha de bästa. Något så litet, men någon som har en sån stor plats. Det är helt otroligt! Hade aldrig kunnat veta innan jag fick dig, hade aldrig kunnat förstå känslan att vara just: Mamma! Du är mitt barn, du är mitt kött och blod. Du är en del av mig! Det är helt otroligt att tänka så.. Ett barn är ett mirakel, och jag skulle ALDRIG göra nått för att skada dig.

Wilja är en frammåt och förbaskat glad liten tjej! (hon är väldigt svårflörtad dock) när andra bebisar skrattar när man säger: BU eller kastar upp dom i luften så kollar alltid wilja me den där blicken: är du helt dum i huvudet?
Hon är liten, men hon är så stor! Ibland känns det som att denna lilla fröken är mkt äldre än vad hon faktiskt är!

Hon är ganska försiktig av sig, ingen liten tjej som är elak alls! Utan hon ger hellre andra än tar själv. När hon leker ihop med andra så är hon också försiktig, aldrig varit elak, puttas inte, bits inte etc. Men passar de inte, då jävlar säger hon ifrån. Så hon är klok, tror inte någon kommer trampa på henne om ni förstår vad jag menar! Samtidigt är hon ingen ’elak liten skitunge’ som jag kan tycka många barn ibland är.
Hon har självklart sina perioder hon också!

Allt man säger: Kan du….. Hämta de….. etc gör hon! Förstår allt, och hämtar de jag ber om. Tv-dosa, mina skor, hennes skor, hennes mössa, jacka! Mackor. Är så kul att se att hon utvecklas så snabbt och förstår så så mycket!
Wilja klär på sig själv, (försöker) mössan kommer på, skorna går an. Byxor får hon upp till knäna! Men hon blir FÖRBANNAD om jag ska hjälpa till. Så hon sitter där, pular och försöker 🙂

Hon kan nu säga:
Mamma
Pappa
Mormor (momo)
Farfar (fa)
Titta
Pippi
Tappa
Lampa
Kisse
Vovve (feef)
Duscha (schaa)
Boll
Där
Aj aj
Bajs
Glass
Bebis
Ojoj
Bil (bruuum)

Mimmi

Sen är det massor med ord som jag säkert inte riktigt har i tanken just nu! hon har även börjat att bilda små meningar. Kommer mer ord på samma gång! så himla roligt.

Nu övar vi på att härma lite djur, men som tagit lite längre tid!
Katt (mjaaa)
Vovve (fee fee)
Fåret: (ääää)
Hönan: (pa pa pa paa) de har hon lärt sigt från Elliot <3

Wilja kan peka ut dessa kroppsdelar:
Foten
Armen
Benet
Knät
Näsa
Munnen
Ögat
Örat är fortfarande svårt!
Håret
Naveln

Tutte
Bebisen (pekar hon och pussar på mammas mage)
Äpple
Kaka

Wilja har nu också 14 st små pirayatänder! Och alla kom efter 10 månader, så dom BOMBADERAE hennes mun bokstavligen, värsta var kind & framtänder! Nu ser de dock ut att ha stannat av lite.

Wilja äter och dricker själv sedan länge (då hon alltid druckit ur glas) eftersom flaska ratats.
Hon somnar kring 20, och vaknar någon gång under natten!
Wiljas aptit önskar jag vore bättre, som liten åt hon som en häst!
Vissa dagar nu äter hon massor, och en annan äter hon INGENTING. Är så frustrerande, så ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till.

Blev ett LÅNGT inlägg nu. Kort och gott, en liten tjej men som är väldigt STOR! <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Hej! har kikat in på din blogg några gånger nu och har liksom fastnat! Något speciellt över din blogg. Och jag blir nyfiken att läsa mera! du har en alldeles bedårande lite tös, samt att du väntar en liten tös till! Stort Grattis! jag går själv i bebis tankar men är rätt fundersam över kostnader osv. så jag tänkte att jag skulle fråga dig lite, eller om du kanske kan berätta hur du får ihop ditt liv med små barn, och om det faktiskt är så "dyrt" som alla säger!? självklart får man prioriteravad får man för bidrag? f – peng, samt b-bidrag va? , men du förstår säkert min poäng! Skulle verkligen uppskatta ett svar =) ha det gott!

 2. Cornelia

  Hej, jag hittade hit idag och blev så nyfiken och fast att nu har jag bläddrat igenom hela din blogg, månad efter månad! Nu väntar jag med spänning på fortsättningen. Vilken underbar liten tjej du har, urgullig! Lite nyfiken på hur ni kom på namnet Wilja, det är jättefint! Sen har hon ju ett väldigt fint andranamn också… 😉 Hehe! Du och Linus är jättefina ihop och jag önskar er all lycka med er fina familj!

 3. Katti

  Hej, undrar bara hur länge du tänkte blogga om Wilja? Jag har ju totalt fastnat för din bogg sen dag 1 och tycker den är jätteintressant, men kom bara och tänka på Wilja, 13-14 år som obstinat tonåring.
  Då kanske hon inte uppskattar att du bloggar om henne på samma sätt, men du kanske inte tänkt så långt haha…
  tanken slog mig bara 🙂

 4. tittie

  visst blir dem stora fort!? 🙂 kul att se hur wilja utvecklas, hon påminner fortfarande så mycket om min levi i utvecklingen…och det där med mat, vet precis hur det är! och man försöker med allt men icke att dem ska äta. men så länge dem är pigga och glada är det ju ingen fara! 🙂

  stå på dig och gör vad du vill! du ska inte behöva försvara dig i din blogg för att du köper bebiskläder t.ex! du är ju faktiskt passerat dem oroliga 12 veckorna.

stats