PATRICIA- Mamma till tre små!

Vilken natt vi har haft det.

Godmorgon ♥
Novalie och jag hade en sen kväll uppe i går, lilla älskade hjärtat kunde verkligen inte sova. Hon var ledsen och grät, och sa att hon hade ont i rumpan.
Har läst om den här masken så mycket nu så jag kan den utan och innan! den är som aktiv på kvällen/natten. När jag skulle ta och tvätta rumpan, så hade dom krupit utanför och var verkligen överallt på min lilla älskade tjej! Hon fick sova med både blöja och tights på sig för att minimera risken att äggen kläcks på lakan och sprids vidare. Men de var så outhärdligt i går, så vid 23.00 fick vi tag på tabletter hos en bekant, så Linus satte sig i bilen och åkte! En stund efter hon fått i sig dom så kunde hon somna.

I dag så var jag rädd när jag skulle kolla, men jag såg inte en enda mask! vilket är ett gott tecken! så nu väntar jag bara på att allt ska komma ut, så får man upprepa behandlingen om två veckor till.
Sen fick jag någon kommentar om att ”man är ju inte en så bra förälder om man inte upptäcker de innan de blivit maskar” .
ALLTSÅ VA?
Hur skulle jag ha upptäckt så små ägg som enbart syns med mikroskop? våra barn byter underkläder varje dag och tvättar sig där nere VARJE kväll med tvål och vatten som rutin innan läggdags! tänker inte ta på mig att jag är en dålig mamma för mitt barn får springmask. Förstår inte hur man kan skriva så, faktiskt..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. annasvarld

  Usch jag tycker så synd om er som fått mask :(( å fy vad vidriga vissa människor kan vara…skriva såna saker?! Tänk att det oftast handlar om en osäkerhet hos personen själv i fråga…
  Kram!
  annasvarld.vimedbarn.se

 2. Martinique

  Vilken idiotisk kommentar!! Här hemma har vi haft mask i 3 omgångar och då har vi ändå varit super noga, gjort allt super noga och upprepat allt flera gånger under tiden. T o m vårdcentralen talade om att tyvärr är det så det är om man råkat få mask en gång, har flera små barn och dessutom pälsdjur som är både inne och ute. Och jag har aldrig mörkt något förens vi sätt maskarna och första gången visste jag inte änd vad det var tur vi var hos min mamma som är barnskötare och sätt detta på flera barn på förskolan.

 3. Snöfrid

  Men vilken jävla kommentar? Jag hade springmask ett flertal gånger när jag var liten och det var inte av bristande kunskaper hos min mamma, det spred sig på dagis osv. Hoppas hon blir bättre snart!

 4. madeleine

  Usch stackars lilla tjej! ♥ Hoppas dom försvinner snabbt och att ni andra slipper! åh fy va dåligt av de personen att skriva en sådan kommentar till dig! Självklart kan man inte upptäcka det innan har jag aldrig hört talas om! Vilken idiot ! Ta inte åt dig alls ..du verkar ju vara en super bra mamma!! 🙂 Hoppas ni får bort maskarna nu! 🙂
  kramar

 5. Hanna

  Hej
  När mina flickor fick det så pratade jag med vårdcentralen, då gav dom tipset att sätta en bit tejp precis på rumphålet, och sen blöja eller teosor beroende va man använder! ja vet det låter lite konstigt, men det funkar, dom fastnar där när dom börja röra på sig på natten och sprider sig inte vidare och speciellt inte till snippan, lycka till:) sån kirurgtejp man kan köpa på Apoteket är bäst, och snällast mot huden:)

 6. Sandra

  Stackars liten 🙁 om det blir likadant ikväll så ta lite tejp.. Markeringstejp eller vanlig å dutta i baken. Dom fastnar då plus att det kan va skönt för henne om d kliar. Låter konstigt men det kan hjälpa lite. Håller tummarna att dom snart e borta

stats