PATRICIA- Mamma till tre små!

Vecka 34, 33+0.

Bebis:
Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

fetal development at 34 weeksOm du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Mamma:
Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Egna tankar:
Den sista veckan har gått otroligt snabbt, och vi börjar verkligen närma oss förlossningen med stormsteg! Sex veckor kvar, +/-0 så att säga! Man vet ju aldrig när hon väljer att titta ut. Men det är verkligen inte så lång tid kvar nu!?
Jag har inte haft en tanke kring förlossningen, eller oroar mig inte alls heller för den delen. Vill att min syster ska vara med under förlossningen, vet ni om de tillåter det? Och sen självklart Simon! Har tänkt på att jag vill ha smärtlindring iallafall.. SÅ långt är jag med!
Annars så vill jag bara ha ut henne nu, trött på att vara gravid! men på samma gång så älskar jag att ha nått att längta så oerhört mkt efter. Magen har inte växt nått känns de som! och bland alla andra gravida så har jag en pyttemage.
– MEN VA LITEN DU ÄR! får ja höra när ja säger vilken vecka jag är i! Magen ser mkt större ut på kort än på riktigt.

Men vår lilla tjej ska veta hur mkt vi pratar om henne, längtar, planerar & drömmer! snart är du här hos oss.<3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    När min son föddes hade jag min fästman och mamma med! man brukar få ha 2 personer med under förlossningen 🙂

  2. Madde

    Jag förlöste på Huddinge, där fick man ha 2 helt valfria personer med på förlossningen! Tror nog det är så på de flesta ställen?
    Det är ju din förlossning!=)

stats