PATRICIA- Mamma till tre små!

– Vecka 16, 15+0.

tår huvud

Graviditeten inifrån:

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld ’kudde’ som skyddar bebisen inne i livmodern.

Ibland kan det göra ont i sidorna av kroppen när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Mammas egna tankar:
Lilla stora du! De är det jag tänker just nu <3
Jag mår fortfarande hur bra som helst! Och känner ännu inte att magen är speciellt stor.
Den ligger MYCKET lägre denna gång, de känner jag av! Tryck ner så känns ibland som jag ska kissa på dig. De minns jag inte från Graviditeten med Wilja!
Annars så de enda jag tänker på är: MAT MAT MAT! Skulle kunna äta jämt om jag inte hejdade mig.
Är hungrig hela tiden, inte sugen! utan verkligen hungrig 😀 Nu längtar jag oerhört till ultraljudet som är den
16 september! <3 inte ALLS långt kvar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Klara

    Tror du själv att det är 2 där inne?
    Du är så himla fin! Och synd jag inte har barn än annars hade jag köpt en massa barnkläder av dig för du har så fin smak! 🙂 Kram!

stats