PATRICIA- Mamma till tre små!

VARNING för kirurg Opitz.Igår kväll så rann tårarna när jag läste om denna kvinnas berättelse om kirurgen: Per-gunnar Opitz
Han är en kirurg som har många anmälningar på sig & är känd för att ha förstört många kvinnors bröst som har fått korrigera upp till 7 gånger för att få ordning på brösten. Han hade nyligen en ”Deal” på Lets deal, 15.000 kr för en förstoring! men han kan ej sitt arbete som ni ser. De är helt vansinnigt, och ni ser hur han placerat hennes implantat? och ni ser hennes snitt mitt på bystet?

Återigen, om ni har tanke på att operera er! Håll koll på vilken kirurg du väljer, googla honom, kolla hans resultat, kolla anmälningar, omdömen. Precis allt! han ska faktiskt sätta kniven i er, och kostar det 15.000 kr mer på annan klinik så är de värt varenda krona! Örjan som jag valt är precis fläckfri och gör de mest fantastiska brösten enligt mitt tycke, alla operationsberättelser tjejer haft hos honom är så nöjda så de inte är klokt. Allt från klinik, behandling till resultat.
Jag har aldrig någonsin tvivlat på Örjan!

Här är hennes historia:
Jag köpte dealen han hade på Lets deal för 15.000kr
När jag skrev min op berättelse här på forumet var jag nöjd, det var bara några dagar efter operationen.
NU: total katastrof.
Text som jag skrivit 6 månader efter första operationstillfället 21/5-2012:
Jag ångrar att jag gjorde det hos honom nu i efterhand då resultatet är absolut inte som jag förväntat mig. Första veckan var det fint när det var extremt svullet och högt (vilket jag var ute efter hela tiden). Jag ville ha stora runda bröst som ej ser naturliga ut, då jag gillar silikonlooken. Detta sa jag till kirurgen.

Jag hade C-D kupa före, men då jag gått ner 33 kg i vikt så var dem hängiga och tomma. Bröstvårtan ska sitta på 20cm från halsgropen och mina satt på 28. SÅ 8 cm HÄNG. Det fattar vem som helst att jag behöver ett LYFT. Vi bestämde ankar lyft + 700cc framför muskeln.(han sa att det ger finast resultat och jag litade på vad han sa då jag var okunnig). Jag ville minska vårtgården också, vilket skulle göras vid lyft. På op dagen så stod det på papperna 600 cc, jag tyckte det var märkligt då vi bestämt något annat så det tog lite tid för dem fixa detta. 5 min innan op sa han: Vi gör bara förstoringen idag. Så ser vi om lyft behövs i efterhand. Okej tänkte jag. Kirurgen ska veta bäst, men jag behövde verkligen lyft. + mina bröst var lite olika stora från början. och ändå la han in 700 i varje. DVS ena är större fortfarande. Jag ville göra allt på en gång för att slippa vara sjukskriven 2 ggr. Han sa även att han ville lägga snittet i vårtgårdskanten för att ärret ska synas så lite som möjligt. (jag ville lägga de under bröstet, men det gjorde han ej)

Väl inne på op. Så trodde jag att jag skulle ha lugnande medicin och att ingreppet skulle göras i lokalbedövning då detta stod i dealen. Helst plötsligt skulle jag sövas. De sa att de alltid använder narkos.
Jag fick väldigt dålig information angående operationen om hur han kommer att utföra den etc. När jag vaknade så spydde jag 8 ggr. Tåler nog ej narkos. Kände mig tvingad att gå därifrån snabbt, fast jag mådde skit, då man skulle gå hem samma dag. Okej detta är ej deras fel för jag visste ju att de ej hade övernattning.

Efter 1 vecka tog jag stygnen, min kompis var med mig. När han tog av tejpen så såg min kompis var snittet låg, ärret är ca 1 cm under vårtgårdskanten! + ser olika ut på bägge sidor.. Den ena sidan är fin. Men högra sidan är KATASTROF! Jag vill gråta varje gång jag tar av tejpen. Han har sytt sjukt dåligt, huden är helt bucklig och ojämn. Det ser förjävligt ut rent ut sagt. Han tyckte det såg fint ut. FINT? BLIND kanske? Han sa även att det inte alls låg under vårtgården, utan i kanten.
2 veckor senare så fick jag infektion i bröstvårtan. Tryckte jag på den så kom det ut var, och det gjorde de cirka 1 vecka. Ibland kommer de fortfarande lite .. antar detta har med op att göra. Jag ringde honom och han sa att det kunde va en tråd som hade åkt in å irriterar.

Så summan av kardemumman nu 6 månader efter op. Nu har jag stl 70i. Dom ser ut som förut: hängiga men fyllda. absolut ej den form jag ville ha. Jag ville göra LYFT och under muskeln. Huden orkar ej bära upp implantatet. Måste lägga under som stöd- Ska dit nästa vecka (november) och visa ärret och fråga hur FAN dem ser ut egentligen.

Ojämna och hängiga. Med facit i hand så hade jag hellre haft mina platta bröst. För just nu mår jag ej bra över dessa! Jag bokade tid i november för att prata om mitt resultat och om ev korrigering, flytta implantatet under muskeln. Jag har pratat med andra tjejer i forumet som också gjorde där och är väldigt missnöjda. Finns säkert de som är nöjda också! Man får helt enkelt döma själv..Han är väldigt nonchalant och oproffisionell. Tycker inte han lyssnat på mina önskemål. Då jag sa dom hänger som FAN nu efteråt värre än innan: fick till svar ”men du har valt storleken själv”. Har jag orimliga önskemål som patient så får han väl tillrätta visa mig. Det är HAN som är kirurg.

Konsultation i November: Min kompis följde med mig denna gången också, tur då hon har erfarenhet av bröstoperationer. Jag visade mina bröst och han sa direkt att du behöver nog lägga de under muskeln för att få bra resultat. Detta skulle kosta mig 5000:- extra. Så hans plan: flytta implantatet sen efter några månader göra en tredje op med ett lyft. Jag vet inte vad jag tänkte, jag tänkte inte alls, naiv som jag var. Jag bokade in den där jävla operationen och hoppades på att jag skulle få fasta finare bröst än vad de är nu. För de kunde väl inte bli sämre än vad det redan var?

Operation nr 2, 30 januari 2013: Inne i rummet visade jag mina nuvarande bröst, jag frågade om han ser var de gamla snittet ligger. Han svarade 1 cm under vårtgården. Så sa han inte för 6 månader sen. Då svarade han att det visst låg i kanten. Han ändrar sig väldigt mycket. Jag bad honom denna gång att lägga snittet rakt under bröstet då jag inte vill ha fler snitt mitt på bröstet. När jag fick se mina bröst någon dag efter op så ser jag att han har lagt snittet rakt upp, (som det ser ut när man gör ankarlyft). När jag såg mina bröst grät jag. Båda två upptryckta under nyckelbenet. Sjuk form som inte går att beskriva. Mitt egna bröst hängde ner till i en lös påse. Han sa vi ska vänta tills implantatet lagt sig rätt och åkt ner 1 dm. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag grät.

Utdrag från ett mejl jag skrev till en annan på forumet:
Jag är naiv och hatar mig själv. Jag känner inte ens dig, men tror du kan förstå mig då vi går igenom samma.
Jag lyssnade inte på dig angående ditt råd att ej gå till Dr. Opitz igen. Jag lät han i onsdags flytta mina implantat (vad jag trodde var under bröstmuskeln)… Sjukt missbildade bröst, implantatet ligger numera uppe under nyckelbenet och ut i armhålan. OBS DET ENA! Det andra trillade ner när jag stod upp i fredags. 2 dagar efter op! DET TRILLADE NER: så nu har jag ett som hänger och är sjukt stort! Jag trodde att implantatet spruckit. Det andra ligger kvar under nyckelbenet helt platt! Jag ser missbildad ut!

Jag ringde till Opitz i panik, så bad mig komma till kliniken om 5 timmar. När jag kom dit så var jag helt förstörd. Han sa bara iskallt sluta böla, detta är ej akut, implantatet har TRILLAT ner BARA: jag är fullbokad, kan rätta till det om 1 månad då jag har tid.1 månad!!!! Ska jag gå med ett bröst i en månad??? För detta betalade jag 5000kr extra. Jag vill aldrig att han ska röra mig eller någon annan stackare igen! Han sa även att de har råkat trilla ner igen i sin gamla ficka framför bröstmuskeln och att vi får trycka ner det andra också. ”Det var du själv som ville vi skulle lägga dina stora implantat under muskeln”
JAG? JA: men han rådde även mig till detta! Det är precis som han tycker det är mitt egna fel att de trillat ner, då jag själv fick välja storlek och placering. JAG HATAR HONOM. Han skickade bara hem mig och sa ha stora kläder på dig som döljer detta.

Nu har det gått 6 dagar och jag är så jävla arg och ledsen!
Min kompis mamma jobbar på citadellkliniken och jag skickade bilder till henne som hon visade kirurgerna där. Jag fick en chock! Dom har ALDRIG sett värre. Dom sa det är AKUT och att implantaten måste ut NU, att jag ska anmäla honom och han har sjukt dåligt rykte i den branschen. Han fick en stroke för 5 år sen. Han har inga kunder om han inte säljer billiga operationer på Let’s deal eller Groupon. Alla han rör vid blir misslyckade. Kirurgen på citadellet sa även att mitt ena implantat ligger ej under muskeln. För det kan orimligt trilla ner, eller ligga så sjukt högt upp som det gör. Han har alltså tryckt upp det på något annat ställe och detta är oroväckande!

Jag kommer att gå dit på torsdag och ta mina stygn sen hoppas jag att jag aldrig mer behöver se honom igen. Hur fan kan han se sig själv i spegeln? Snälla tjejer. GÅ INTE TILL HONOM! Spara hellre ihop pengar och gå till en annan klinik som kan sin sak.Var inte naiv som mig som tyckte det lät bra med billiga bröst. Nu väntar jag på en akut tid hos Citadellkliniken för att ta ut mina implantat.Jag vet inte hur mycket som är skadat inuti mig. Hur han gjort med muskeln, men ju fler dagar som går desto mer töjs det ut och skadas. Han ska inte få komma undan med detta. Känner mig så liten, tom, mållös. Jag vet inte hur jag ska gå till väga. Kommer kontakta hans försäkringsbolag. Känns hopplöst. Önskar bara att han aldrig mer får operera någon som får samma helvete som mig!

Till er som vill operera er, tänk två gånger… Var säker på att ni går till en bra kirurg som inte förstör era bröst. Sköt om er!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amela

  Hej
  Tycker synd att du fick den resultaten men jag är jätte nöjd med mina fick fint resultat och det var bara att sätta in implanta

 2. Louise

  Detta låter helt fruktansvärt! Jag själv har opererat mina bröst hos honom den 28 januari 2013 . Jag har inte sätt något fel förutom att i vänster bröst är lite gran mindre. Men detta var bra att ja fick veta ! För om det blir nått fel i fram tiden så betalar jag gärna mycket mera hos en professionell som gör dom finare. Bra att man har fått veta detta. !

 3. Sarah

  Priset hade fått mig att springa ut! man förstår väl att ngt är skumt när det bara kostar 15000kr. Sedan att dom saknar uppvak??
  Det är inte fel att göra lite research innan man väljer ut vilken klinik o läkare man ska till. Jag brukar alltid kolla klinikens omsättning för klinikens omsättning säger mig en hel del. Sedan skulle jag kolla upp läkaren på hsan för att höra om hen har anmärkningar.
  Fråga även vilket inplantat plastikkirurgen kommer använda, en del använder billigare varianter som ex proforma medan andra har dyrare inköpspris på inplantaten. Be om att få se op salen..
  Man får inte vara dumsnål och sätta sitt liv i fara..

 4. Eva

  Men för bövelen! Inte ett dugg jävla synd om denna tjej! Ingen har tvingat henne att op brösten eller gå till han! Är man både trög, inte har kunskap eller pengar borde man kanske inte op sej! Usch, vilken naiv människa! Hallåååå 15 tusen? Är hon dum på riktigt!? Snarare 40-60 tusen och tillochmed i den prisklassen finns det ibland rötägg!

 5. Emilia Nordlöf

  Patricia! Jag har också kommenterat att jag vill följa din nya blogg! Kanske vart så många att du inte hann med, är i à f 21 och har en son på dryga 1 år snart och jag ska också snart göra en bröstoperation! Vill jätte gärna följa dig på din resa, skicka gärna lösen till min mail! Med vänlig hälsning, Emilia!

 6. Matilda

  Hej Patricia! Jag kommenterade för någon dag sen angående din nya operationsblogg. Är så glad för din skull och vill så gääääärna följa med på din bröstresa 😉 Lycka till imorgon!! Så kul 🙂 Kram Matilda

 7. Alexander Fjäll

  Hej! Detta kanske låter jättekonstigt. Men eftersom linda (min flickvän) vill ”rätta till” sina bröst efter leah så skulle det vara jätteintressant att följa dig. Hoppas det går bra.
  Med vänlig hälsning, Alex F

  [email protected]

 8. Sara - Mamma till Elvin

  Jag skulle så gärna vilja följa din blogg om bröstoperationen! 🙂 Jag har följt din blogg sedan du var gravid med Wilja och jag beundrar verkligen dig. Din styrka. Du verkar vara en helt fantastisk människa och det är så härligt att komma in hit och läsa om verkligheten, hur det verkligen är att vara mamma. Det är inte en dans på röda rosor alltid och det känns så skönt att det är fler som vågar skriva ut det. Och jag måste även skriva att man känner verkligen kärleken som du känner för dina barn när du skriver. Dom är lyckligt lottade som får ha just dig som sin mamma!

  Jag har själv en son på 8 månader och skulle vilja göra en bröstoperation när vi känner oss klara med barn och så. Så det skulle vara så roligt att följa din resa så man själv vågar ta steget.

  Stor kram!

 9. Malou

  Åh herregud. Fy fan vad hemskt. För mig är bara priset en varningsklocka, bröst ska kosta runt 40.. Men att han skulle förstöra hennes kropp på det viset och sen ha mage att skylla på henne, sin patient! Hoppas han får indragen licens!

 10. Anna

  Hur vet man om man får följa din resa med bröst operationen? Jag kommenterade inlägget och följer den mer än gärna.
  Underbar blogg!!
  Kram Anna!

stats