PATRICIA- Mamma till tre små!

Vardagen är igång!

Vardagen är igång! Wilja är på förskolan nu första gången på över en månad.
Lämningen gick super, pratade även med chefen. Till saken, Novalie har fått dagis plats till februari. Men inte till förstahandsvalet (som är wiljas förskola), inte andra.. och inte tredje valet! Utan på en helt annan förskola som ligger på andra sidan Bålsta. Och för oss kommer de bli omöjligt med lämningar på morgonen, då det tar alldeles för lång tid att gå emellan då jag inte har körkort än. Så.. hon kommer få ställa sig i en omplaceringskö till i Augusti, och då står vi först i kön på Wiljas förskola. Hon går upp till den stora avdelningen tyvärr, men då finns det platser för barn födda 12.

Så jag kommer vara hemma i en oändlighet till, hur vi ska få ihop det sista månaderna vet jag inte då mammadagarna kommer vara slut.
Men de löser sig, på ett eller annat vis.
Har för mig att det går att söka från FK från o med att barnet blir 1 år, att man är hemma för omsorg? något liknande. De blir inte lika mycket som föräldrapenningen! men då kan jag på de viset spara dagar, och klara oss fram till dagisstarten.
Ni som kan, hjälp mig gärna!

Snön yr ute, så idag ska vi ha en hemmadag jag och novis och plocka och fixa! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. V - Bålstabo

  Jag var hemma med min yngsta son i 10 mån med vårdnadsbidrag detta var år 09/10 och då fick jag 3000kr. Jag fick inte ta föräldrarpenning men det var fritt fram att jobb och lämna barnet till barnvakt eller om han var hemma med sin pappa. Min äldsta son fick gå heltid på dagis enligt kommunen, kanske räknades jag som en dagmamma till mitt eget barn. Detta var i Bålsta, men reglerna kan ha ändrats.

 2. Jenny

  Jag fick avslag för vårdnadsbidrag då kummunen sa att båda föräldrarna var tvungna och arbeta och att man lät en nära släkting vara hemma med barnet. Då fick man 4.200 kr i månaden. Men fick avslag så Loke fick börja dagis vid 1 års ålder.
  Men ring kommunen alt ring och tjata på förskolechefen!

 3. Kine

  Gud vad söta dina barn är. •smälter•.
  På E sin förskola, där har dem något som heter syskonförtur.
  Just för att föräldrar inte ska behöva åka lämna och hämta på två-tre olika dagisar varjedag. (Kommunal dagis). Man tycker att alla förskolor borde ha det så. Sök hvp, här på västkusten ligger den på 3500kr. Bättre än inget tills allt löser sig med dagis, jobb/utbildning etc 🙂

 4. Hana

  Linus kan ge dig 180 dagar vilket 90dagar av de är sjukpennings nivå och de andra 90 dagar som lägsta. Och då återstår det 60 lägsta nivås dagar till honom som han inte får ge bort har jag för mig. Så har jag tidigare gjort med min dotter och ska göra de samma nu med min son.
  Håller med dig om att det är jävligt jobbigt att gå runt och vänta på dagisplats på samma som syskonen. Lider av exakt samma problem och min son är bara några dagar äldre än Novalie. Längtar att få komma ut och jobba!
  Lycka till

 5. Katarina

  Hej! Tror som ngn annan skrivit att du kan söka vårdnadsbidrag (tror jag det heter) som man får om man har hand om barn över ett år hemma. Något sådant 🙂 tror du ska prata med kommunen om det? Löser sig nog! Surt med mindre pengar men det är en kort period i ens liv. Ha det bra!

 6. Nathalie

  Det heter vårdnadsbidrag. Det får du söka fr.o.m att barnet fyllt ett t.o.m att barnet är 3 år. Du får inte ha föräldrapenning för något av barnen under denna tid. Och syskonet får gå på förskola 15h/veckan. Bidraget ligger på 3000kr/månad skattefritt. Du måste söka 3 månader innan den period du vill ha bidraget och du måste söka för minst 3 månader. Jag fick info hemskickat av kommunen då jag ringde och frågade. Du måste också skicka med ett intyg på att du/ni tagit ut minst 250 dagar i föräldrapenning för barnet ni söker för. Men det är ju jättebra bidrag när mammadagarna är slut och man fortfarande går hemma med barnet. Novalie får stå i kö till förskola under perioden ni söker för. Hoppas infon hjälpte lite =)

 7. Paulina

  Det finns vårdnadsbidrag. Det hade jag ett tag till mitt första barn, dock tog dom bort det i min kommun men det finns kvar i vissa kommuner! Värt att kolla upp! Men då är det kommunen som betalar och inte försäkringskassan tror jag. Det kan man ha från barnet fyllt 1 tills det är 3 år. Jag fick 3000 i månaden men då får man inte ta föräldrapenning samtidigt. Sen tror jag att syskonen inte får vara på dagis, är dom det fick man hälften, 1500 då. Kolla på din kommuns hemsida och se om det är nåt för dig. Inte mycket pengar men lite är bättre än noll 🙂

 8. Maja

  Är i Örebro kan man söka vårdnadsbidrag , men då får man inte ta ut föräldrapenning samtidigt , 3000 kr i månaden är det här men det kan ju vara annorlunda . Ring kommunen och hör ! 🙂 kramar

 9. Michelle - mamma till Leon

  Surt! Har inte LInus heller nå dagar kvar? Han har ju 60 som han inte kan ge bort men resterande får han ju ge till dig. Mina dagar tog slut i november tror jag om jag inte minns fel men då.tog jag ut nöstan 7 dagar varje vecka och var hemma en månad innan Leon föddes 🙂 De suger nu men de kommer bli bra. Skönt att få dem på samma ställe tillslut.

stats