PATRICIA- Mamma till tre små!

Välkommen vecka 12.I Lördags så gick vi in i den efterlängtade vecka 12, det där första delmålet! när den ”största” oron försvinner, och de 3 första månaderna har passerat.
Det känns otroligt skönt, och de gör mig lite mer lugn. Har ju som sagt varit oerhört orolig denna gång, men jag ska försöka njuta så mycket jag bara kan.
Allt går fortare denna gång, kroppen vet vad den gör! Jag känner bebis tydligt när jag ligger det. Blir som en hård knuta, när jag trycker på den lite lätt med handflatan så flyttar den lilla sig! Jag känner än inga tydliga rörelser, men under ett par upprepande gånger när jag lagt handen på så har jag känt små fladder.
Inte konstigt då ni såg på bild hur de ser ut redan på mig när jag ligger, herregud det är helt ofattbart otroligt roligt! Men jag längtar tills jag verkligen känner de starka rörelserna <3

I vecka 19 kände jag med Wilja för första gången, den där sparken! Novalie var det i vecka 16 (små rörelser innan) men inget tydligt, och denna gång är de lite tidigare ändå. Som sagt, kroppen vet vad den går igenom. 4 kg har jag redan ökat på vågen, och det känns faktiskt inte så hemskt! Jag vet ju att jag kommer få bort dom sen med lite jävlar anamma. Än så länge så mår jag bra, tröttheten börjar försvinna och illamåendet är helt borta! detta gör så dagarna känns lite enklare för mig. ♥

Bebisen
Bebises sitthöjd är nästan 5,5 cm och den väger knappt 16-18 gram. Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Nervceller har delats snabbt och neurologiska kopplingar (synapser) formas i hjärnan. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen. Ansiktet börjar se alltmer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra, efter att ha suttit på vardera sidan av huvudet. Öronen sitter ungefär där de ska. Kroppens organ utför allt mer komplexa funktioner. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin till urinblåsan.

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michaela

  Hur blir det nu med bebis nummer 3, kommer ni att flytta till ett större hem eller har ni ennu tänkt på saken? 🙂 Vill ni ta reda på könet innan?

  1. mammasangel

   Hej! Nej, vi bor i en 4 rum och kök så vi kommer inte flytta det första året i allafall 🙂 bebis sover med oss första året, därefter får kanske den lilla och novalie dela rum ett tag! de är de minsta bekymret.
   Vi kommer att kolla kön 🙂

 2. annasvarld

  Ååå Vilken fiiin mage =) längtar nästan å bli preggo igen hihi men får vänta några år till 3an!
  annasvarld.vimedbarn.se

 3. Nathalie

  Väntar mitt tredje barn, är i v 11 imorgon. Har två söner på snart 3 år och den andra blir 1 år nu på torsdag! Kul att följa dig när du är i samma situation!

 4. Ava

  Hej Patricia! Först och främst, super fin och bra blogg och ett super stort grattis till den lilla i magen!
  Jag har tänkt att tatuera mig på ungefär samma ställe som din tatuering är på, en höften och en på revbenen, och jag undrar om din tatuering har blivit påverkad av att du varit gravid? Har den töjts ut eller liknande?
  Stor virtuell kram

stats