PATRICIA- Mamma till tre små!

Utbildning på Schwarzkopf idag.

Åh, vilken spännande dag! I dag så ska vi åka till Schwarzkopf huvudkontor i Alvik och ha utbildning ♥
Känns som det kommer att bli en riktigt givande dag, och är så glad att de gick att ordna så jag följer med min gamla del utav klassen i dag. Var ju hemma med Wilja i går, när vi egentligen skulle ha åkt dit. Men lärarna kunde styra om i blocket och fick det att fungera att jag följde med idag, phu! var så orolig. Börjar också klockan 11, rena rama lyxen. Jag gick upp i morse när tjejerna gjorde sig i ordning, har efter det rensat i alla barnens lådor och slängt tre kassar med rent skräp, halvtrasiga leksaker och allt dom samlat på sig! förstår inte varifrån allt kommer. Så när familjen kommer hem i dag är de rent hus precis överallt, håller på att tvätta och dona. Lite extratid innan jag ska börja åka. Gud vilken rolig dag, vad glad jag blev! känner att jag behövde det här. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie

  Frisör är ett slitsamt yrke och i genomsnitt arbetar en frisör ca 5 år. Det är otroligt lite tid. Många får arbetsskador/allergier men många väljer fel yrke. Salongerna har idag längre öppettider så du jobbar obekväma arbetstider och helger. En bra arbetsgivare ser dock till att du får en timmes lunch och rast, det är en rättighet som många frisörer låter sig ifråntas! Frisöryrket kan vara utmattande inte bara fysiskt utan även mentalt då du konstant måste vara pigg, alert, glad, serviceinriktad. Du kan inte låta en dålig dag synas. Så för att trivas som frisör måste du kunna sätta dig själv åt sidan och älska att få andra människor att må bra, samt vara stresstålig, det skulle jag säga är de främsta egenskaperna du bör ha. Att lära sig klippa, färga, styla hår och fixa uppsättningar är enkelt. Det kan nästan vem som helst lära sig, övning ger färdighet.

  Jag har arbetat som frisör i fem år, nu är jag frisörlärare. Älskar frisöryrket samtidigt som det är jobbigt och tugnt. Därför passar mitt nuvarande yrke frisörlärare mig som handen i handsken 🙂

 2. Kitty

  Hej!
  Det är såhär att jag funderar på att utbilda mig till frisör, eftersom jag dels vill ha ett skapande jobb och tycker det är roligt med hår. Men jag blir osäker, det kanske inte alls är som jag tänkt mig..
  Så min fråga till dig är: hur är det att vara frisör, vad gör ni? Klipper ni och färgar hår på kunderna hela dagarna eller gör ni annat också? Vad tycker du om arbetstiderna och lönen för en frisör? Någon speciell egenskap du skulle rekommendera att man har för att jobba spm frisör? 🙂
  Förlåt för en lång fråga.. Men behöver lite tips och svar.
  Tack på förhand! 🙂

  1. mammasangel

   Hej! Va roligt att du är intresserad utav att bli frisör! nu ska jag säga ärliga saker utan att skrämma, att vara frisör kan man tro är ett glammigt jobb! du står i fina kläder, pratar och har de trevligt hela dagarna.
   Men det är bara en yta! det är oerhört stressande, hinna klippa dina kunder på 1 timma och ha 12 om dagen. Du står upp hela dagarna, och är glad om du hinner få lunch mellan dina kunder och ingen inräknad rast om dagarna.
   Det är obekväma arbetstider då de flesta salonger stänger 19-20, och du jobbar oftast Lördagar som anställd, Mån-Lör. Och de är inga superlöner.
   MEN, är du egen ser det självklart annorlunda ut!
   Sen är de så, brinner du för det här så handlar de inte om pengar, de handlar om att du älskar att gå till ditt jobb varenda dag! stor kram och lycka till.

stats