PATRICIA- Mamma till tre små!

Svar på frågestunden!

Jessica: Vad har du för kamera, objektiv och vad använder du för inställningar? Du har alltid jätte fina bilder!
Har precis köpt en ny kamera så tänkte ifall ja kanske får lite tips från dej 🙂
Älskar att läsa om er vardag, ni är så goa allihop! 🙂 Kram!

Svar:
Hej Jessica! Jag använder mig av en Canon EOS 1100D alltså en enkel första system! Jag fotar utan blixt (alltid), och ibland manuellt.
Men jag är inte duktig alls, och jag vill lära mig så mycket mer! så jag funtar på att gå en kurs nu i slutet på AUG i ett par veckor!
Tack så mycket, men hm.. De är väl att lära dig att fånga bilder i rätt ljus, kan inte ge dig så mycket mer råd än så!

Susanne: Ungefär hur många besökare har du per dag?

Svar:
Oj, det där är så himla svårt att säga! vissa dagar har jag ett mindre antal besökare, en annan dag är de skyhögt!
Men de svåra är att BEHÅLLA alla dessa läsare som bara ’råkar’ klicka sig in.
Men ska vi sätta ett snitt.. så är det runt 3000-4000 om dagen, ibland mycket mer! Och ibland mindre.
Men som högsta siffra så var den kring 16.000 🙂 vem som länkade mig då, det har jag inte en aning om.

Lisa:
Jag är lite nyfiken på dina tatueringar, när du gjorde dem, vad de betyder osv! Har du/Har Haft piercing någonstans?
Kram:)

Svar:
Hej Lisa! Va roligt, kan ta och visa bilder på de jag har så snart som möjligt!
Men min första gjorde jag året jag skulle fylla 15 … i thailand 😀 haha, jag gjorde en liten ödla vid bikinilinjen som är döds ful.
Den andra, så är det tre tecken nere vid fotleden. Som står för: Mamma, Pappa, Jag och överlevare.
Den trejde tatueringen gjorde jag tillsammans med Anton i Thailand. Vi gjorde ett varsitt lejontecken vid handleden, tatueringen gjordes med bambu. Alltså, så ’slog’ dom in tatueringen och inte med maskin! Den fjärde och största är på sidan av kroppen som många kanske sätt 🙂 Jag tycker den är så oerhört fin! Mannen som tatuerade mig i Bangkok ritade in den för hand, i 12 timmar satt jag och pinade mig själv! MEN JAG ÄLSKAR DEN.
Nya projekt är att jag ska ha en text under vänstra bröstet, samt barnens namn och personnummer vid axeln rätt ned.

Rebecca: Kommer du att sälja dem gamla barnkläderna eller spara dem till ert kommande barn i framtiden? 🙂

Svar: Videoinlägg! ja, de kommer komma in. Men inte på frågorna, som någon annan skrev så kanske de blir rörigt och man missar så mycket av alla svar. Vi vet inte om de kommer mer barn, så ja! Vi kommer att sälja av oss de mesta, förutom de vi verkligen vill spara till barnen som minne.

Evelina W: Hur funkar det med Wilja och Linus, med tanke på att Wilja är så liten så kan det ju vara svårt när det redan finns en pappa i bilden. Kommer Linus och Wilja bra överens? eller är det mycket strul? Och blir Wilja att hon vill ha mer uppmärksamhet osv nu när Novalie också finns, eftersom att förut så var det ju bara Wilja hela tiden.När ska Novalie börja på dagis? (dvs när börjar barnen på dagis..) Din blogg är den första jag läser när jag går in på datorn, riktigt bra! Fortsätt så! 🙂

Svar:
Hej! Vilka bra frågor.
Wilja och Linus har verkligen hittat varandra från dag ett, och det har aldrig någonsin varit ett problem mellan dom!
Här hemma så är han Pappa Linus, hon lyssnar, respekterar och hon älskar honom. Hon oroar sig över honom, sover med honom!
De är hennes Pappa på många vis, och de är jag så glad för! hon har ’två pappor’ som älskar henne. Nej, hon har ÄNNU inte visat någon form av svartsjuka alls mot oss! Varken mig, nova eller Linus. Det jag har märkt, är att hon vill ha Farmor och farfars uppmärksamhet och kan bli lite kinkig om novalie skriker till och dom tar upp henne, då spelar hon gärna lite allanballan 🙂  Men är väl medveten om att svartsjukan kan komma senare, men jag är glad isåfall. Har varit lugn för tjyvnyp eller smällar när novis varit så liten! Kommer den senare är lillan lite mer tålig än som nyfödd 🙂 Novalie kommer vara en liten tjej på dagis, om 6 månader ca när hon blir ett år. Tack så himla mycket, och hoppas att jag kunnat svara på dina frågor.

Sara: Hej Patricia, har två frågor 🙂
1. Hur många barn vill ni ha?
2. Vart köper du pärlorna till dina armband som du gör? 🙂

Svar:
Hej Sara! Jadu, vi tror att vi är klara me de vi har 🙂 Men man vet aldrig vad framtiden visar! Inget vi stressar med.
Nu är de så mycket vi vill göra, vi har fyra händer! Då passar två barn utmärkt nu när dom är så små. Vi vill kunna ge dom så mycket som bara möjligt! rent ekonomiskt & tidsmässigt.

Jag köper de flesta av mina pärlor i en butik här som ligger vid oss! Eller i Veddesta 🙂
Online handlar jag inte mycket från alls, utan jag vill klämma & känna alla smycken som jag ser på.
Men googla annars, finns säkert hur många som helst 🙂

Rebecca: Hej! Jag undrar vad du har för tatueringar och vad de står för? 🙂

Svar:
Hej 🙂 Kolla ett svar ovan så får du se mina svar!

Alex: Hej Patricia! 🙂 Jag har en liten privat fråga…men känner ändå att jag vill ställa den. Ungefär hur mycket kostar ett barn i månaden?
Med mat, blöjor, dagis, kläder..ja allt som hör till! Tacksam för svar, då jag väldig gärna vill ha barn,
men är osäker på om jag och min sambo har råd eftersom jag pluggar och han jobbar..

Svar:
Hej Alex! Det här är verkligen en individuell fråga! Självklart ska du ställa & Jag ska försöka besvara så gott som jag kan.
Från början är ett barn relativt billigt, då barnet inte äter mat, utan oftast ammar! de som kostar är väl blöjor och våtservetter samt försäkring och lite annat.
Men om vi snittar. Nu ÄR det olika, men vi äter ute väldigt ofta, luncher samt ibland på kvällen! då blir de ju alltid en extra utgift för Wilja om ni förstår.
Men mat kanske: 1000 kr per månad?, nu är Wilja blöjfri. Men kanske  1000 per månad nu till Novalie, en ersättning på tre dagar för 107:- sen burkar, gröt om jag inte har lagat egen mat! Sen försäkring på båda för 700 tillsammans. Kläder kanske mellan 700-1500 kr barn! ibland mer eller mindre, de blir alltid dyrare till höst/vinter när de behövs både regnställ, stövlar och allt av extra. Där kan man även komma billigare undan om man köper begagnat eller inte! Dagis för Wilja: 550 mån. Ja, de blir en del!
Nu har jag bara snittat, men de är nog dyrare än så!

Sen kanske vi kan spara mycket pengar på barnen genom att inte äta ute, handla så mycket. Men vi gör de för vi vill, så behöver det inte vara!
Kramar! Tyckte verkligen de här var en jätte jätte svår fråga.

Sabina: Vad tjänar man på en blogg som din? Har alltid vart nyfiken på sånt haha!

Svar:
Det vill jag gärna inte riktigt gå in på, men lite förmåner får man då & då 🙂

Josefin: Åhh vad roligt med frågestund 🙂 !
Jag har en fråga angående dina smycken, var kan man hitta sådana som man kan göra själv utan att det ska kosta en förmögenhet?
Går snart på mammaledighet och måste sysselsätta mig på något sätt haha

Svar:
Va roligt! 😀 Ja, hm! … smycken är DYRT, en dyr hobby som fan! Men kolla tradera, kolla andra sidor som säljer i andrahand.
Tänk att bara ett lås kan kosta 50:-, då måste du ha berlocker, wire, verktyg, fästen etc. Du kan komma billigt undan säkert!
Men då kanske de inte är i bra kvalité och de kanske inte är så roligt att ha något som tappar färg direkt.
Men ett tips är att kolla på storpack som folk säljer till att börja med 😀
Eller googla fram olika delar på internet.

E: när jag ser bilder på sig å så, så e du alltid så uppklädd. även fast du bara ligger hemma i soffan??
har du ALDRIG myskläder som vi andra ??

Svar: Jag gör de för mig själv! Jag är inte ’sunkig’ bara för att jag är hemma! så är jag inte som person, och jag känner mig inte sunkig!
Sen vill jag inte att Linus ska se mig i mjukisar dag in och dag ut, utan såna kläder kan jag sätta på mig framför soffan till kvälls myset.
Jag kommer aldrig tappa bort mig själv, oavsett om jag har barn eller om jag är 60! Det yttre är minst lika viktigt som de inre enligt mig.

E: varför tar du alltid åt dig när nån skriver nått som inta passar dig eller nått ”elakt” asså kan förstå att du blir ledsen…
MEN, om man driver en stor blogg som du gör så kanske man ska vara lite mer hårdhudan än vad du e? tror inte direkt attt blondinbella
sitter o deppar för att nån skrivit nått elakt. ett tips till DIG. LÄS inte kommentarena. de gör inte storbloggarna alltid.
o annars kanske du ska stänga av kommentarerna och eller lägga ner bloggen? för har fått uppfattningen av att du inte pallar ”blogg trycket”

Svar: Jadu. Då ska jag börja med att säga, att jag reagerar på kommentarer från återkommande ip-nummer. Det är inte konstigt!
När någon trackar på mig i en månad eller mer, så är de klart att taggarna växer utåt. Vilken vanlig person som helst skulle göra det.
Nu driver jag inte någon sådan blogg, utan en MAMMA blogg! och de känns olustigt att någon kommer in här och skriver om hur fula mina barn är, eller säger att dom liknar barn med sjukdomar. Om du inte tycker jag är hårdhudad, så varsågod! trots påhopp och riktigt elaka kommentarer bloggar jag FORTFARANDE efter tre år, och bloggen har klättrat upp dit den är idag. De kanske säger sig själv!
Hoppas du fick svar på din fråga 🙂

E: 1. Om det tar slut mellan dig å linus. kan du tänka dig att skaffa barn med en 3:e kille? Motivera ditt svar:)
2. Har Simons flickvän barn? och isf hur går wilja o hennes barn ihop?:)

Svar: Som jag känner nu, absolut inte! Jag är så nöjd med mina två friska barn, så jag vet inte ens om jag vill ha mer barn nu över huvudtaget.
Men jag har ingen aning vad framtiden har för planer för mig! allt jag vet är att jag mår så bra som jag kan i vårt förhållande nu, och jag
vill överhuvudtaget inte tänka att de ska bli ändring på det.
Nej, hon har inga barn sedan tidigare, men om! så hade de säkert funkat bra 🙂

Matilda: Förstår om du självklart inte vill säga exakt vad du får ut i månaden, men hur lägger du/ ni upp ekonomin?
Hur mycket lägger ni ungefär på mat, boende å shopping/nöje?
Kanske för privat fråga men du får jättegärna svara om det känns ok för dig…:)
GÄRNA i en videoblogg! Tack för superbra vardagsläsning!!! Du verkar vara en grym mamma!

Svar: Hej! Jag ska försöka svara så gott som jag kan! Utan att bli för personlig.
Jag får ut ca: 13.500, då har jag räknat in bara 4 hårförlängningar per månad, de är oftast mer än så.
Vi har en matkostnad blöj/mat till barnen och ersättnings kostnad på ca: 5-6 tusen per månad.
Vi har en låg boende kostnad och låga lån på lägenheten, så kanske 7000:- , sen shopping vill jag inte tänka på! vissa månader mer vissa mindre.
Jag har haft saker innan jag träffade Linus som jag arbetar på att betala av! annars har vi inga krediter som vi betalar på varje månad.
Så vi har pengar att kunna lägga ner på roligare saker 🙂

Matilda: . Ååååh, jag undrar också vad du har för favoritnamn på flickor & pojkar, förutom Wilda och Novali såklart:)

Svar: Förutom WILJA & NOVALIE 😀 haha, så har jag som favoritnamn:
Tyra
Lilly
Vendela
Ofelia

Tristan
Wilton
Charlie

Michelle: Hur många barn vill du och Linus ha?
Har ni planer på att flytta till större inom en snar framtid?
Vad har du i din handväska och hur ser den ut?
Haha jag måste bara fråga, kanske är lite privat och jag har full förståelse om du inte vill svara..
men eftersom Novalie sover bredvid er undrar jag om ni någonsin haft sex och hur vaknat och ”stört” er haha?
Bråkar ni ofta eller kommer ni bra överens?

Svar:
Vi är nog rätt nöjda med dom två som vi har 🙂 Men, kanske en till i framtiden!
Ja, vi har planer och kikar varje dag efter större, men allt ska falla på plats & de är någonstans vi vill att vår framtid ska starta!
Haha, i min skötväska menar du nu va? 😉 blöjor… våtservetter, nappar! Lite puder, puderborste, en kam bland vällingen 😀
Noll ordning på något, de är jag rätt känd på. Haha, ja hon har sin säng bredvid vår 😀 och nej, hon är så liten så hon sover igenom allt! Och oftast kanske vi inte är i sängen, så hon inte ska vakna. De där ordnar sig alltid 😀 Nej, de tycker jag inte alls vi gör! Vi har nog bråkat två gånger på våra snart 2 år tillsammans. Självklart vardagsgnabb då & då, men inget om jag jämför hur jag tidigare haft i relationer.
KRAM!

Har inte blogg: Hej Patricia, har några frågor jag hoppas på att du svarar:

1)Har du kontakt med din pappa?
2)Jag ser på din blogg att du köper väldigt mycket saker till barnen och dig och jag undrar hur har ni råd med det?
För det är väl bara Linus som jobbar för tillfället?
3)Kan inte du ha videoinlägg ibland?
4)Skulle du vilja ha mer barn i framtiden?
5)Mammabloggar du läser?
6)Vad hade du för drömmar när du gick i skolan? (Då menar jag när du var 15-17 år gammal ungefär)
7)Hur såg din dröm-man ut när du var vid 15-årsåldern?
8)Vill du ha fler tatueringar?
9)Hur många besökare får du per dag?
10)Tjänar du pengar på din blogg?
11)Hur länge har du bloggat?
12)Hur kommer det sig att du började blogga?

Jag hoppas du svarar på dom här frågorna för är tacksam för det!

Ps:Du är en FANTASTISK mamma fast du är ganska ung. Men det är bra tycker jag för när dina barn blir äldre så är du inte så gammal.
Du har två underbara små döttrar och du är verkligen min förebild!
Jag hoppas att alla dina drömmar går i uppfyllelse och att ni alla fortsätter vara friska och pigga!
Wilja och Novalie har fantastiska föräldrar! De har en sån tur att dom har sån underbar mamma som alltid ställer upp för dom!
Kram din besökare som är 15 år gammal!! 🙂

Svar:
Men va go du är, vad glad jag blir! att ha en tjej som du som läser min blogg, därför fortsätter jag!
För jag har lyckats att inspirera så många, och ge många tjejer hopp där ute! De glädjer mig så <3

1) Nej, jag och min Pappa har inte kontakt alls med varandra.. Tyvärr :/
2) Vi har en inkomst som vi klarar oss bra på, och gör saken vid sidan av den! så allt går i rullning, annars hade vi självklart inte haft råd med allt såklart.
På sätt och vis jobbar vi båda, men jag jobbar hemma.
3) Jo, jag är inte så mycket för videobloggar! Men när jag väl gjort de, sisådär en gång per halvår så har det uppskattas!
4) som det ser ut nu, så måste jag säga nej! Men kanske en, om några år 🙂 det får tiden visa.
5) Jag läser inte speciellt många! är dålig på bloggar, så väljer att inte svara på den frågan!
6) Jag har alltid velat bli frisör, de är på gång! och resa mycket, vilket jag också har. Och mer i framtiden 🙂
7) Haha, vältränad, mörka ögon, mörkt hår! haha… 😀
8) Oja, vill gärna tatuera hela min vänsterarm med olika motiv av körsbärsblommor! samt skriva några texter här & där. Älskar tatueringar!
9) Den frågan hittar du ovan.
10) Den kan du också hitta ovan om du kikar 🙂
11) Jag har bloggat i tre år!
12) Jag började driva bloggen i samband med min graviditet med Wilja.

Malou: Jag har för mig att du har navelpiercing? Hur gjorde du med den under dina graviditeter?

Svar:
Hej! 😀 Ja, mycket riktigt! tog ut den så fort jag blev gravid, och tog in den igen så fort graviditeterna avslutats!
Den har aldrig växt igen. Kram!

Anna: Hej Patricia, till att börja med vill jag tacka för en jättefin blogg, vackra bilder och att du delar med dig av din vardag 🙂
Jag har nyligen fått barn själv och tycker dagarna springer iväg.
Jag hinner verkligen ingenting ( min son är snart tre månader) .
Du verkar hinna med så mycket , barnen, bloggen, smycken, matlagning mm. Så min fråga är hur ser en typisk dag ut för dig och barnen,
vilka rutiner har ni? Gärna detaljerat från morgon när ni vaknar till kvällen. Hur hittar du egentid och tid för dig och killen?
Tack för en superblogg! 🙂

Svar: Hej Anna!
De här kommer bli ett långt inlägg, och jag vill verkligen förklara mig. För frågan har kommit upp många gånger!
Som alla andras barn, så är Wilja trotsig emellanåt, de skriks hejvilt ibland från båda! Men jag kommer ändå aldrig förstå när någon säger:
Jag hinner inte! Varför hinner man inte undrar jag då, vad är det som är så svårt? 🙂 Alla barn är ju olika! Men Wilja kan sitta lugnt och kolla på en film, under den tiden kan jag hinna med massor av alla måsten. Novalie ligger en sväng på lekmattan och pillar med saker, eller så hänger hon med mig på höften! 🙂

Vi går upp kanske vid 07.30-08 varje morgon, frukost, dusch, påklädning och smink en sväng! 09.00 dagis, sen har jag och novalie våran dag!
öppna förskolan, eller träffar någon och fikar! Hämtar Wilja vid 14.00, mellis framför barnprogram en stund (om vi inte är ute i parken).
Städar undan lite, plockar! Leker med dom, sen vid 16.00-17.00 så kommer Linus hem! oftast så äter vi på en gång, då jag har gjort maten innan! Sen är han med barnen ett bra tag, om de inte är träning.
Då får jag en stund för mig själv, sitta här, pilla med smycken! , sen vid 19 förbereder vi för natten! Mellan 20.20.30 så sover båda, då har vi hur mycket tid som helst för varandra!
vi är ofta med varandra och hittar på saker som många förstått kanske 🙂 men vi tycker de är viktigt! vi blir gladare som föräldrar, men vi är också bara VI,

De här är en dag när Wilja är på dagis, och då är de en dag i himlen 🙂 de är så enkelt med ett om man jämför med två!
Är Wilja hemma så försöker vi vara ute och aktivera henne så mycket som bara möjligt så hon är trött som ett lamm hemma sen och bara är l u g n.

Men de är svårt, jag kanske har väldigt lätta barn! eller är jag någon sorts supermama som faktiskt inte tycker de är så jobbigt.
SJÄLVKLART har jag dagar då jag inte orkar, att jag är trött, grinig PRECIS som alla andra! De måste man, annars är de något fel.
Men i överlag så tror jag att.. Novalie är så pass snäll, så jag faktiskt inte känner att jag är tvåbarnsmamma på riktigt.

När Linus var sjuk och var frånvarande i tre veckor, då ville jag sätta en kula i pannan på mig själv VARJE dag!
Men ÄNDÅ gjorde jag mig iordning, åkte iväg med barnen, gjorde saker. För att jag MÅSTE! Barnen går alltid alltid först.
Så är det 🙂 Du kommer hitta rutiner du också, ibland tar de längre tid bara <3 LYCKA TILL!

Linn: Hej. Varför höll Naovalie på att gå bort? Dina tjejer är så otroligt söta! 🙂

Svar:
Hej, mer om det kan du läsa under den här länken: http://mammasangel.vimedbarn.se/category/novalies-sjukhustid/

Frida: Hejsan! Först vill jag bara säga att dina två töser är bedårande söta! Jag undrar lite över Simon och Linus relation.
Känner dem varandra? Kommer dem överens eller ogillar dem varanndra? Tack för en underhållande blogg!

Svar:
Tack så mycket! va härligt att höra 🙂 Dom kanske inte känner varandra, men lämningar/överlämning går jätte bra och de är inga konstigheter.

B: Hur ser ni/du på genus och hen? Hur ser folk i er närhet på ämnet? Vad tycker du om ämnet genus och hen?
Vore roligt om Linus kunde göra ett inlägg om hur han ser på föräldraskapet och sin tid före och efter ni kom in i hans liv.
Tack för en jätte bra blogg! Fler mammor borde vara som du! Kram

Svar:
Oj, det här är en svår fråga. Och utan att vilja trampa någon på tårna, så ska jag säga vad jag tycker.
I mina ögon så är man en tjej och en kille. Punkt slut, MEN! Sen ska man inte skilja på en man och kvinna rent känslomässigt, där tror jag vi är lika.
Om Wilja leker med bilar, eller om hon vill ha på sig en spiderman dräkt, så självklart! Inga konstigheter med det.
Men skillnad att klä min tjej till en pojke bara för att, kommer inte förstå meningen med det! eller tvärtom..
Det är bara så det är, en man är ’starkare’ rent fysiskt än en kvinna, en man är ’snabbare’ än en kvinna! Förstår inte varför man gör en så stor grej av de hela att man SKA vara lika! Vi ÄR inte lika, ska man inte vara glad för det? De är iallafall JAG jävligt glad för. MEN, en man ÄR inte bättre än en kvinna bara för att, viceverse! Ni förstår vad jag menar.

Madeleine: gick du i skolan när du blev gravid med Wilja?
hade ni några andra namnförslag till barnen ?
Läste någonstans att tjejerna inte hade samma efternamn men vid bilderna på sidan om bloggen står det ju Lindh. Har Novalie bytt?
jag röstar för svar i en video 😉 tack för en bra och fin blogg, den uppskattas.

Svar:
Hej 🙂 , nej jag gick inte i skolan med Wilja när jag blev gravid! Utan jag jobbade, och reste en hel den i den vevan.
Ja, vi hade ett par namn! Ofelia var ganska solklart till ca vecka 35, men det ändrades! 🙂 Jo, hon skulle ha hetat Carlsson.
Men efter många om o men så valde vi Lindh för att hon och Wilja skulle ha samma efternamn. Gifter vi oss någon dag, så självklart blir de Carlsson 🙂

Rebecca: Har du dina glasögon ofta? såg en instagram-bild när du hade dem, jätte fin 🙂

Svar:
Hej 🙂 haha… jag är jävligt dålig på de :/ de är nog en vana! Hemma har jag dom ofta.
Men jag trivs inte hundra i bågarna, då blir de genast lite svårare! men jag ska nog bara behöva vänja mig.

Maja: hur gammal är du?
favoritklädmärke?
bh-storlek?
bästa kompis?
hur gammal är linus?

Svar:
Jag är 22 år på Söndag!
Jag använder mig av mycket av VILA kläder, älskar deras butik!
Hm… Jag … har en minimal nu för tiden! 75b.
Den frågan är svår, jag har nog ingen direkt ’bästakompis’ som jag umgås med varje dag längre!
Men Mimmi, Madde, Lynn kommer alltid ligga mig väldigt nära hjärtat.
Linus är 24 år 🙂

Sofi: Är de inte jobbigt när folk skriver elaka kommentarer?
Hur köper man dina smycken?
Hur går det med att bygga naglar??
Är det inte svårt att bo fyra personer i en 2a?
Vad ska du göra när du inte är mamma ledig längre?

Svar:
Det handlar nog om ren men hemsk vana! Klart är de jobbigt.. men samtidgt så får man försöka skaka av sig allt och se alla era positiva kommentarer <3 Det står mer under kategorin: Smycken made by Patricia
De är jätte roligt verkligen! och de är så kul att man kan utvecklas efter varje gång.
Självklart är de inte lätt alla gånger, men vi har väldigt lugna och snälla barn. Så ännu är det ingen fara riktigt!
Jag kommer börja plugga.

Emma: Hej!
Jag undrar var du köper dina pärlor och hur mycket tid du lägger ner på att göra smyckerna.

Svar:
Du kan kika på en kommentar här ovan om delarna.
Men smyckena tar allt mellan en halvtimma till över timman beroende på jobb, vad jag använder mig av!

Sandra: Den här frågan kan vara lite för personlig, så känn dig inte tvingad att svara på den 🙂
När du fick reda på att du var gravid med Wilja, var det självklart hela tiden att du skulle behålla henne?
Eller tvivlade du någon gång? Var du rädd och osäker?
Antar att du inte ångrar att du behöll henne i alla fall. Du verkar vara en jätte bra mamma och dina döttrar är jätte söta!

Svar:
Självklart får du fråga! Ja, alltså. Självklart fanns det tvivel, och jag var orolig! Jag ångrar henne aldrig.
Men samtidigt så önskar jag att jag var smartare i mitt val, det var verkligen inte rätt tid, inte rätt kille, inte rätt någonting 🙂
Men även de är hon de bästa som hänt mig, men tiden med henne när hon var liten var inte enkel då de var så mycket känslomässigt för mig.
Jag mådde verkligen inte någe bra, och jag hade för mycket att oroa mig över för att kunna njuta som jag gör idag.

Evelina: Bloggar du läser?
Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor?
Skulle du kunna tänka dig flytta från Bålsta?
Vem är din förebild?
Längtar du efter fler barn?
Tack för att du är en såunderbar person och mamma till en sån fin blogg!
Kram

Svar:
Åh, de där med bloggar lämnar jag åt sidan! Kan lägga in ett separat inlägg med lite blogg-tips 🙂 men vill inte hänga ut vissa, och andra inte.
Jag skulle betala av en massa saker som ligger, betala lägenheten på lånet! Ja lite så. Ge barnen så mycket jag kunde 🙂
Nja, vet inte. Både ja och nej, jag trivs verkligen här nu! både för min skull, men framförallt för barnens.
Jag har faktiskt ingen riktig förebild måste jag säga..
Även där, lite både ja och nej! Någon gång i livet kanske. Men absolut inte nu 🙂 Nu vill vi för mycket för ett barn ska kunna komma till.

Frida: Vad skulle Wilja och Nova förmodligen hetat om dem va pojkar istället?:)

Svar:
Vilken rolig fråga! Wilja skulle ha blivit en liten Love, och Novalie skulle ha hetat: Wilton eller Charlie 🙂

Karro: Jag tycker din nuvarande färg på håret är sjukt fin!! Så jag undrar vilken hårfärg du använde? 🙂 Märket å nyansen?
Funkar den i ett ljusblont hår? 🙂 Eller blir det kanske grönt?
Men va snäll du är! tack så mycket.

Svar: Saken är den att jag hade så mörkt, så jag ljusade upp den något snäpp med MOODS sling blondering, men lämnade botten orörd för att inte bli gul. Sen la jag in en färg från CASTING med en varm ljusbrun 🙂 Om du är så ljus måste du pigmentera håret med någon röd/kopparfärg innan du lägger i den varma bruna. Annars är de stor risk att de blonda lyser igenom, eller att de blir en lätt ton av grönt. Sen att färgen ’ramlar’ av efter någon tvätt.

Weronica: Hej!
Tänkte bara fråga vilken hårfärg du använder då
jag tyckte att du både passade i den färgen super bra och jag skulle så gärna vilja ha den själv! 🙂  

Svar: Åh, va härligt! 😀 om du läser kommentaren PRECIS ovan dig så kommer du se mitt svar!

Marie: hur kommer det sig att ni bor i bålsta?
hur träffades du och linus?
behöver inte svara men hur ofta har ni sex? haha
vad gör du helst på din fria tid?

Svar:
Linus bodde här i Bålsta när jag träffade honom, alltså så blev de så att jag flyttade hit!
Jag hade direkt ingenting att ’förlora’ över en flytt.. Så varför inte 🙂 <3
Jag och Linus träffades på ett märkligt sätt! Han visste vem jag var 6 månader innan jag ens visste om att han existerade.
Men en av mina bästa vänner Madde är Linus bästakompis kusin! så han såg mig på Gnestadagen 09, och sen dess…. va han fast! 😀 haha!
Men sen var de faktiskt JAG som tog kontakt efter att jag fick reda på allting, och på den vägene är det 🙂

Vi har ett väldigt.. aktivt sexliv måste jag säga! självklart mer ibland, och mindre andra gånger.
Men iallafall ett par gånger i veckan 🙂 På min fria tid utan barn så sysslar jag med att ta hand om mig själv, gå ut och gå, sola kanske! sitta och pärla lite, bara lite ensamtid med lite vin och ha de bra.

Anna: Hej! Älskar din blogg, super roligt att läsa om din vardag och du är verkligen en riktig super mamma som orkar och klarar av allting! 🙂
Hur många barn vill ni ha? Kommer du någon gång visa hur det ser ut i er lägenhet? Hade varit kul att se 🙂
vad ska du göra när du varit mamma ledig? Plugga/jobba? Hur är relationen mellan dig och Wiljas pappa?
Svara helst med text så man inte missar något 🙂

Svar:
Hej Anna! Va glad jag blir, jag är nog ingen supermamma! Men jag är nog en väldigt aktiv mamma för mina barn 🙂
Hm, som de ser ut just nu i livet så är vi jätte nöjda me dom två tjejer som vi har.
Men om de blir mer, så kanske en till iallafall lite senare i livet! SJÄLVKLART.

Gå in på länken så ser du hur vi bor: http://mammasangel.vimedbarn.se/2012/06/
Skrolla ner på sidan så hittar du lite bilder!
Jag kommer börja plugga, så snart som bara möjligt! Relationen mellan mig och Simon är jätte bra idag! Ses och fikar, leker med Wilja tillsammans.
Pratar, ja.. Jag kunde inte ha trott de för ett år sedan! är glad hur allt utvecklats, och är så glad hur han mognat i sin roll som Pappa.
Kram!

Daniella: Hej! Måste först och främst säga att jag älskar verkligen din blogg! Du är en sån sjukt fin mamma och helt underbara barn + linus!
Tänkte bara fråga vad som hade hänt med Novalie när hon var liten? Läste ditt inlägg som du skrev om att ni var nära på att förlora henne som liten 🙁 <3

Svar:
Vad glad jag blir! Tack så mycket <3
hm, mer om de kan du läsa i en länk jag la in här ovan i svaren! Men hon hade RS-virus samt influensa A när hon va 11 dagar.
Hon hade andningsuppehåll och slemproppar i lungorna.

Mammayoussi:
Hej Jag har läst din blogg sen jag var gravid själv, och jag vet att du hade den först på blogg.se
Vad fick dig att byta hit? en annan fråga jag alltid tänker på när jag läser din blogg,
jag vet att det bara är 20% av ditt liv på bloggen men det ser alltid ut som att du hinner med mycket på en dag, Hur lyckas du med två barn?
haha jag hinner ingenting med ett. och så gör du smycken också helt otroligt =)

Svar:
Hejsan 🙂 Va roligt att du hittat hit! Jadu, jag fick ett telefonsamtal en dag, och jag kände: Varför inte! Det var bara att byta.
Hm, som jag nämnt ovan! Jag vet inte om de är för att jag själv är väldigt aktiv och vill göra saker, och känner att bara för att jag är mamma så finns det inget jag inte kan göra?
Eller om jag har väldigt snälla och lugna barn! 🙂 Men jag förstår inte när man säger att man INTE hinner! 🙂

TACK så mycket, jag börjar få in snitsen på de! men lång väg kvar.
KRAM

E: 1. funderar inte du å linus på å flytta till större lägenhet snart? tänkte ni bor 4st i en tvåa…lite litet kanske:/
2. hur blir du när du blir arg.? på dina pojkvänner mm….

Svar:
Jo, de ligger i planerna framöver, men inget som är akut just idag 🙂
Hur jag är, ja. Jag är den som pratar, och jag är nog rätt jobbig på de sättet! pratar, pratar och pratar.

E: skulle du kunna tänka dig att flytta tillbaka till Gnesta? Motivera svar:)

Svar:
Hej! Nej, jag skulle inte kunna tänka mig att flytta tillbaka dit.
Just i dagens läge har jag ingenting som lockar mig tillbaka, varken familj eller vänner. De vänner som jag har kvar, kan jag träffa när jag vill!
och på andra ställen, och även i Gnesta. Men tanken på att bo där, de ger mig kalla kårar.

S: Vad ska du göra efter mammaledigheten?
Vad skulle du ta med dig till en öde ö? inga människor!
Favorit film?
Varför är du så snygg?
Favoritmat?

Svar:
Först och främst kommer det bli plugg! så snart som bara möjligt.
Jag vet att de inte är rimligt, men jag skulle fan ha med mig min iphone! (a)
Har ingen direkt favorit.
HAHA! Jadu, bra gener?
Jag älskar all form av stark mat, lite extra svag för fisk och skaldjur!

Felicia: Hur känns din kropp såhär långt efter graviditeten?
Hur gammal var du när du började fundera på barn?
Hur ser er ekonomi ut? Vad har du jobbat med/studerat?

Svar: Åh, jag är extremt nöjd över min kropp! är mer nöjd efter två barn än vad jag var innan.
De enda som ska fixas, är brösten. Annars hade jag aldrig för mitt liv tro att jag skulle komma tillbaka så som jag gjort!
Jag var väl runt 15-16 när jag började tänka på barn, och det väldigt ofta.
Vi har en god ekonomi, som gör att vi klaras oss! inte i överflöd, och inte i kris. Alldeles normal för vår konsumering 🙂

Jag har pluggat på Bernadottegymnasiet, katastof/biomedicin.
Jag har jobbat på NILSONS, Ica, Konsum, fruängsgården (somatikavd) , jobbat ute på något som hette: Vanilla (en krog vid sture), fellows samt solidariet.
Sen lite extra jobb hit och dit! började jobba som 16 kvällar och helger 🙂

Matilda: Vad är det bästa med Linus? Resp. sämsta?
Bästa & värsta händelserna i ditt liv? Vad gör dig på riktigt bra humör? Om du skulle flytta till ett annat land, vilket skulle det bli & varför?
Bästa inrednings webshopen ( där det gärna finns till barnrum också) samt klädeswebshop för barn, gravida och ”vanliga” kläder 🙂 ?
Massaaaa fråger blev det nu 😀 ! Tack igen för din blogg!!!!:)

Svar:
Det bästa med Linus, är att han alltid finns där! och tar sig tid för att lyssna, även om han är en sån person som tycker att det är jobbigt.
Han stöttar mig i precis alla lägen! Han är en otroligt snäll människa som bryr sig om familjen oerhört mycket.
Han är en så bra Pappa så jag ibland tappar hakan! Alltid är han med dom, leker med dom, nattar, är uppe nätter <3 Han är min klippa i väldigt många lägen. Det som är ’negativt’ om man kan säga så är att han är tjurskallig som FAN när han inte får som han vill.
Eller när något inte blir som tänkt, men de är rätt gulligt, och man lär sig gilla det 😉 men ibland har man en trotsig 7 åring hemma som sålt smöret men tappat pengarna. Bästa händelserna är barnens födelsedatum! Såklart, och när jag plussat med tjejerna.
Det värsta, är nog hela min barndom till och från! något som jag fortfarande bearbetar på.
Jag shoppar aldrig möbler eller inredning online! Men jag älskar både MIO & IKEA. Jag älskar ZARAS webshop till barn, likaså H&M till både vuxna & barn 🙂 Nelly har bra Mammakläder!
KRAM.

Mikaela: Hej, jag heter Mikaela och har följt din blogg ett tag nu, hela graviditeten med novalie.
Tycker att dina barn är riktig söta. Jag är också mamma till en fin pojke som är 1 år och jag och barnets pappa nyligen separerats men
jag undrar ang frågestunden, hur du klarade dig ekonomiskt och hur hanterade du det hela separationen känslomässig?
Du behöver inte svara om du inte vill men det skulle hjälpa mig med lite råd av någon som var i samma sits.

Svar:
Tack så jätte mycket! självklart så får du fråga..
Rent ekonomiskt hade jag det verkligen inte lätt, men jag hade då bostadsbidrag för min hyra! Hade aldrig klarat av den själv annars och alla räkningar.
Känslomässigt var de väldigt lätt, då de var mitt beslut att ta mig ifrån vårt förhållande.. så jag vet inte hur jag ska kunna råda dig 🙁
Men ta inte ut kanske 7 dagars föräldrapenning, skär ner om du har möjlighet & spara dagar! .. vänd till till FK och kolla hur dom kan hjälpa dig.
Och det finns ju stöd att få från tex SOC för någon månad innan du kommer på fötter? , om du inte har familj som kan ställa upp.
Önskar dig all all lycka, och de kommer att ordna sig! De gör de oftast. På ett sätt eller ett annat <3
Kram till er!

Emma: Jag undrar hur mycket pengar du läger ner på pärlor och att göra armbanden

Svar:
Hej Emma! det blir flera hundra per månad, de är ingen billig hobby och Linus blir galen på mig! Men de är SÅ kul <3

Felicia: Hur länge var du och Linus tillsammans innan du fick reda på att du var gravid? 🙂
Tack för en bra blogg, kram!

Svar:
Vi hade inte varit tillsammans officiellt speciellt länge alls! 6 månader ca, men träffats 7.

Frida: Man ser cigarettpaket på bilder ibland. Så antar att du röker?
Slutade du under graviditeterna eller rökte du få också? Röker du mycket? Röker Linus?

Svar:
Ja, jag är en sån tjej som röker! och är mamma, så opassande 🙂 men.. ja , tyvärr. Jag är ingen storrökare, men på sommaren så fikar man och de blir mer! Har ett paket kanske 3-4 dagar. Jag slutade helt med Novalie direkt, men jag ska erkänna att jag hade de svårare med Wilja! där rökte jag ibland, och ibland inte. Fick en sån ångest, men jag hade så jobbigt med allt just då.  Så jag kunde verkligen inte hundra procent. Inget jag är stolt över! Men jag kanske rökte 1-2 om dagen under den perioden jag rökte, men det är även 1-2 för mycket. Linus röker inte.

Jurij: Brukar wilja säga nå roliga saker, som barn brukar göra? Vad är roligast och tråkigast med att ha barn tycker du?
Hur tror du barnen blir i tonåren? Har du någonsin slagit något av barnen?

Svar: Haha! Ja, självklart 🙂 Wilja är en riktig liten fixarfrasse och kläcker ut sig både de ena och de andra! hon är väldigt lillgammal i sitt sätt, och säger ord man tror hon inte ens kan i passande situationer.
Jag tror att wilja kommer bli som mig, helt och hållet. Jag bäver mig för det.. Men jag tror Novalie blir snäppet lugnare.

Jag har aldrig någonsin höjt en hand mot mina barn, det är totalt oacceptabelt då de funnits mycket misshandel i min barndom.
Självklart har man sagt till på skarpen och tagit tag i armen när hon gör nått som är helt tokigt, eller om hon beter sig riktigt dumt och gör saker som hon verkligen vet är farliga.
Men aldrig, aldrig. Och de kommer aldrig att ske!

Jag hoppas verkligen att ni fått svar på era frågor♥
Så roligt att så många frågor kom in!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Oj, nu råkade jag ju se att du eventuellt säljer barnkläderna efter dina tjejer.
  OCH nu till sak, jag har sett att du hade en virkad babymössa till novalie, från newbie.
  Inte råkar du ha kvar den?
  Har letat ihjäl mig efter den, jag är förälskad i dom och tyvärr finns det inte att få tag i.
  Har du kvar den och skulle vilja sälja den, så skriv gärna till mig.
  Väntar dotter om 3 veckor och somsagt, den vore perfekt på lilla hjässan! 🙂
  Kramar, ta hand om dig!

 2. maya

  Wilja är ju för underbar, jag såg några gamla videor med henne, kan inte du göra en till med henne, fantastiskt när hon pratar så gulligt, skulle uppskattas!

 3. Jessica

  Åh, vad tråkigt att jag missat frågestunden men jag hoppas att du kan ge svar på en fråga som jag har ändå 🙂 Jag o några tjejkompisar ska på konsert i globen i slutet av denna månad. Jag tänkte höra med dig om du har några tips på bra resturanger/uteserveringar som inte kostar skjortan? O där man kan får några glas vin för en bra peng? Runt omkring globen eller på väg från centralen till globen. Vi är ju inte från stockholmstrakten. Tack för svar! Din blogg är grym! 🙂 Kram o sköt om er!

 4. Kattis

  Hej,
  Du sa att du får in ca 13 500 per månad.
  Får du så mycket för du jobbat? Eller får du någon form av bidrag?
  Har aldrig Jobbat mer än bara extra och vill så gärna skaffa barn. Min kille jobbar och jag pluggar :p
  Hoppas du vill svara på så privat fråga!
  Ps älskar din blogg

stats