PATRICIA- Mamma till tre små!

Svar från Frågestunden.

Anna:
Hej stort GRATTIS till er underbara dotter. Hon är så himla sött! Jag hoppas att allt gick bra och att er lilla dotter är HELT frisk. Nu är det bara att ta väl hand om henne.
Och mata henne vid varje minut.

Jag har några frågot. Och jag hoppas att du startar ett stort frågstund om allt.

Men har några frågor jag undrar:
Hur uttalar man hennes namn.?
Vem kom på namnet?
vad betyder ordet Novalié?
Och kan du skriva hur förlossningen var och hur det gick och kändes?
kan inte du visa vagnen nu när hon sitter och lilla wilja som sitter?

Så det var mina frågor är tacksam om du svarar tillbaka 🙂 Och göra några videoinlägg 😀

Svar:
Hej Anna!
Tack så jätte mycket för din kommentar 🙂 Jadå, helt frisk och hon äter som en liten häst!

1. Vi hade inte riktigt tänkt på hur folk skulle uttala hennes namn. Men vi utalar namnet (Novaliiii) och inte (Novalieeee) även om så hennes stavning är! 🙂

2. Det var nog jag som tyckte det va fint! Det tog ett tag innan Linus började gilla det, vi var rätt inställda på ett annat namn innan. Men ju mer vi sög på namnet, destå mer fastnade vi för det! Och tillslut så va de bara Novalie, och det kändes alldeles rätt!

3. Jag har för mig att Novalie betyder Stjärna?

4. Jag har lagt ut en förlossningsberättelse om det är intressant att läsa! Det är helt otroligt, och går knappt att beskriva. En helt fantastisk upplevelse!

5. Självklart kan jag ta ett kort på när flickorna sitter i vagnen så småningom!
Massa Kramar.


Mathilda:
Grattis!! Jag har en fråga bara, hur uttalar ni namnet med tanke på apostrofen?

Svar:
Tack så jätte mycket! 😀 Ja, nu till alla som har denna undran! Till en början tänkte vi inte på apostrofen, utan tyckte de såg fint ut. Men efter lite tänk här hemma! så har vi nu valt att tabort det, de ska inte bli ett långdraget E på slutet.

Bala:
ohh vad VACKER hon är!!
Men har lite frågor och kan inte du ha en lite frågestund?
Hur uttalar man hennes namn?
Vem kom på namnet?

Hon är så vacker!!

Svar:
Åh, ja! De är en bedårande liten tös. <3

1. Novaliiiii uttalar vi hennes namn!
2. Det va nog Mamma till en början, men Pappa fastnade även han för namnet.

Betty:
Vad hade ni för andra namnförslag till Novalie och varför blev det just Novalie? Stort GATTIS till er! Kram

Svar:
Hej! 🙂
Tack så jätte mycket! Novalie skulle ha hetat Ofelia! Men det kändes inte riktigt rätt i slutet, så vi tänkte sen på Novalie som skulle bli hennes andranamn! Fastnade mer för det, och de blev bara så! Namn vi hade i tanken va:

Ofelia
Novalie
Tyra
Charlie
Lilly


Carro:
På vilket sätt var förlossningen lättare den här gången ?


Svar:
Hej 🙂 Gå in och läs förlossningsberättelsen så kommer du nog förstå! Kramar.

Melissa:
1) hur träffades du å linus?
2) hur länge va du singel innan du träffade linus?
3) är du och wiljas pappa bra vänner, har ni alltid vart de sen de tog slut mellan er?
4) hur stort bor ni nu?
5) framtidsplaner, hur ser livet ut om 5år?
6) när du inte är mammaledig va gör du då, jobbar/pluggar?
7) dina 10 i top bloggar du följer?
8) hur ser en vardag ut hemma hos er?
9) va jobbar Linus med?
10) varför har barnen dom namn dom just har?

Svar:
1) Jag och Linus träffades genom en av mina bästa tjejkompisar! Han visste redan om vem jag var innan, men jag hade aldrig sett honom. Men när vi väl började prata, så kunde de inte bli bättre. När man hittar ’hem’, då vet man bara. Då blev valet enkelt!

2) Jag och Wiljas Pappa hade försökt igen efter ett uppehåll, men när Linus kom in mer i bilden så blev valet enkelt för mig.. Det var han jag ville vara med!

3) Vi försöker, och nu efter så pass lång tid så håller vi en bra kontakt till varandra! enligt mig själv iallafall. Klart att man kan gnabbas. Det va jobbigare innan han träffade sin tjej. Då va de mest bråk och skrik vid varje samtal!

4) Vi bor inte allt för stort! Vi bor i en tvåa tillsammans 🙂

5) Förhoppningsvis så har vi köpt något större, kommit på fötter mer i livet. Och jag vill helst av allt vara färdigutbildad frisör! Och att tjejorna ska växa upp och bli stora.

6) Jag har varit hemma med Wilja till nu, och har inte hunnit ut och jobba mellan. Under graviditeten så var de rätt svårt att hitta ett nytt jobb då magen syntes. Och att gå tillbaka till ett tidigare tog emot rätt mycket.

7) Oj, svårt! en fråga jag faktiskt inte kan svara på. Har mer favoritbloggar än så! Läser de som faller mig i smaken.

8) En vardag hemma hos oss! Oj, just nu är det rätt svårt att svara på. Vi har ju inte riktigt skaffat oss någon rutin här hemma med 2 barn! så vi tar dagarna som dom kommer. Så den frågan svarar jag gärna på om några veckor! 😀 Kan skriva ett inlägg om det då.

9) Linus är grävmaskinist!

10) Wiljas namn är unikt och speciellt då det hade en stor betydelse för oss! vi satt och pratade en dag, om att vi klarat allt på vägen utav ren Vilja. Och där omkring, så brast det bara ut för oss! De va bara så självklart att Wilja skulle få heta så! Novalie har de namnet hon har, för att vi älskar det lika mycket båda två! tycker det är så innerligt mjukt & fint. Vår lilla nova.

Bala:
1. Vill du ha flera barn?
2. hur ser ditt liv ut om 10 år?
3. Vad tycker wilja om den lilla bebisen?

Svar:
1. JA, haha! (hemskt…) Men jag vill gärna ha 1 eller 2 barn till inom sin tid! nu är det ingen stress, vill ge mina barn lika mycket. Men jag har alltid velat ha en stor familj, dock så ska man kunna tahand om dom också. Så om 5-10 år skulle jag gärna kunna ha en liten till! då flickorna blivit lite större.
Det är ju inte så att jag är för gammal för att ’starta’ om, även om det kanske är skönt då att småbarnslivet är ÖVER! De är en svår fråga.. Men ja, jag skulle kunna ha en till snart. Och kanske den sista om 5 år! äsh 😛 Fråga mig inte!

2. Så långt fram i tiden vågar jag inte ens drömma om. Att jag är kapabel till att ge mina barn ett liv som jag själv aldrig fick! en villkorslös kärlek, oavsett vad.

3. ÄNNU så är hon helt fantastisk! Har inte visat en glimt utav svartsjuka, kan ha o göra med att Nova faktiskt är så snäll, och inte tar mycket ’tid’ av mig just nu.

Jennifer:
FRÅGOR:
1. du kan väll inte säga att en förslossning är enkel även om det gick bra o snabbt? måste väll ändå gjort jävligt ont? har fött barn själv o säger man att det inte gör ont så ljuger man ;)!
sen kan det ju gå mer eller mindre bra från förlossning till förslossning med olika barn!

2.Kan inte du skriva en förlossningsberättelse?

3. kan inte du läga in bilder på din mage såhär dagen efter förlossningen (utan tröja) hade varit kul å se hur de serut redan dagen efter =)

4. hur startade förlossningen?? och hur märkte du att det var ”på riktigt” / riktiga värkar ??

Svar:
1. Klart att det gjorde ont! Från jag va öppen 7 cm så började mina ordentliga värkar sätta fart, om du läser min förlossningsberättelse så kommer du förstå. Jag upplevde aldrig de tidigare stadet som värkar! därav kändes min förlossning väldigt kort, men då va den väldigt
intensiv och utan smärtlindring!

2. Gå in och kika! en förlossningsberättelse är nu upplagd 🙂

3. Även en bild har nu kommit upp dagen efter! nu har vi bara mycket att jobba på.

4. Det förstod jag väl på plats! När jag va öppen 7 som sagt efter ett bad, så började de trycka! Då visste jag, nu är det på G.

Bala:
1. efter en liten tagg kan int du visa bilder på lilla Novalié och när Wilja var liten. Så man kan se om man ser skillnaden. Eller när du tar på wiljas kläder när hon hade när hon var liten. Sen så visar du en bild på Wilja när hon var liten och du tog kort på kläderna. Jag hoppas du förstår vad jag menar. Tycker det är så spännande att se likheten. Sen så kan du kanske lägga ut en bild på dig när du var liten och en bild på Linus! Så kan man se vem hon liknar mest 🙂

Svar:
Självklart skulle jag kunna göra det! ska knåpa ihop något nu i veckan 🙂

Anonym:
Tog ni namnet Novalie samma som din kompis snodde ifrån er?? eller bytte ni till något annat istället? eller ny kanske bytta namn i sista sek? 🙂

Svar:
Hej! Nej vi tog inte det namnet som vi tänkt från början! Utan valde ett annat 🙂

Emelie:
Hur kom ni på namnet? Vad heter hon mer? 🙂

Svar:
Novalie kom jag bara på från ingenstans! har hört det innan, men inte lagt så mycket märke till namnet. Men en dag så! Då kändes de bara rätt.
Hon heter: Novalie Ofelia Carlsson.

Rebecca:
vad söt hon är!
Vad kommer hon att heta mer än Novalié?

Grattis till alla er!

Svar:
Tack så mycket! Läs kommentaren ovan så kommer du att se <3

Anonym:
Hur ska namnet uttalas när ni stavar de med apostrof?
Novalieee alltså att man betonar lie med långt e mjukt i (låter lite franskt) (rätta formen när apostrof används)
Eller Novaliiiie med långt i och ett hårt e på slutet? (fel form när apostrof används men namnet låter svenskt)

Väldigt nyfiken 🙂

Grattis!

Svar:
Åh, tänka sig att så många undrade över apostrofen 😀 haha, vi har valt att inte ha någon nu.
Så de kommer bli Novaliiiiii.

Kramar!

Emma:
Jag tänkte fråga det här med bebis storlekar, hört lite olika om vad som ska passa. Men har du kunnat använda 50 till båda dina flickor i början eller har du fått ha 56?

Svar:
Åh, de är nog helt beroende på hur stort/litet barn du har! Wilja DRUNKNADE i strl 50, och jag hade alldeles för lite kläder i den strl. De hade hon fram till iallafall 1-2 månader, vissa plagg kortare tid och vissa längre! olika stora i modeller från olika butiker. Men nova har både 50 som är stort i vissa, och i vissa kläder redan 56 som sitter bra! kanske får vika lite, men inga konstigheter.
Kram, och lycka till 🙂

Ramona:
hur ser din tatueringar ut nu efter graviditeten?
visa gärna bild 🙂

Svar:
Jag la ut en bild på magen hur den ser ut nu efter 2 barn, (dagen efter dock) och tatueringen på sidan har klarat sig utan problem! Nu ska den fyllas i, de va ändå över 3 år sedan nu. Men eftersom jag klarat mig från bristningar, så har den nog hållt sig lite extra fin 🙂

Johanna:
Hej! Grattis igen till eran sötnos! 🙂
Wilma är säkert en jättebra storasyster! 🙂

Jag undrar var du köpt den rosa Svea dressen som du visade för nån vecka sedan? 🙂

Svar:
Ja, Wilja är en jätte fin storesyster! Den rosa dressen finns att köpa på lager 157.

Amanda:
Grattis! Vilken sötnöt!
Har ni tänkt ut några gudföräldrar?

Svar:
Jajjemen, vi har det nog utklurat 🙂
Kram

Anonym:
Ska du o linus skaffa fler barn innom den närmsta framtiden??

Svar:
Det är en fråga som återstår att se! Inget som finns i planerna nu, nu ska vi njuta av de två tjejer vi har och ge dom all tid. Men eventuellt inom sin tid så.

Karolina:
Vad kul med frågestund!
Jag undrar; vill du ha fler barn? (kanske lite svårt att svara på så tidigt efter en förlossning) – men har du någon dröm om hur många? hr du något drömyrke?

Längtar efter att få se fler bilder på Novalié!
Kramar till er ♥


Svar
Åh, ja! Jag vill ha iallafall 1 barn till….. MINST! helst 2, men då menar jag om 5-10 år kanske 🙂
Jag vill bli färdig hos Björn Axén, så ja! Frisör, de är precis det jag vill. Kramar <3

Rebecca:
En till fråga 🙂 kommer wilja fortsätta på dagis fast du är hemma? Varför sådana fall 🙂

Svar:
Ja! Wilja kommer få gå på dagis hennes 15 timmar i veckan för chans till en större utveckling! Att hon får det lite extra som jag kanske inte kan ge henne här hemma. Även om ett barn under 3 kanske inte riktigt BEHÖVER det, så får man nog se från barn till barn! Wilja är en sån aktiv och sprudlande tjej, och att dras med mig här hemma var eviga dag kanske inte är det roligaste 🙂 Det är ju bara 5 timmar om dagen 3 dagar i veckan, varav sovtid 1.5 timma! 🙂 Så det är så lång tid om man slår ut det.
Kram!

Therese:
Jag undrar vad flickorna och för mellannamn och vart ni tagit dem ifrån, t ex mormor/farmor? 🙂

Svar:
Wilja Cornelia Lindh
Novalie Ofelia Carlsson

Flickorna har verkligen fått de namn som vi gillat, och vi har inte gått tillbaka i tiden i namn. Vi har inte haft så i vår familj, och känner inte att vi vill börja med det nu heller.
Kramar!


Ellinor:
Får man se en bild på pappa Linus och hans dotra!? 🙂

Svar:
Självklart så kommer de bilder på Pappa och dotra hans 🙂 <3

Anna:
Underbart söt tös du fått! 🙂
Vem liknar hon mest?
På allra första kortet du publicerade så liknar hon nog mest Linus men sen är det nog lättare för er att se. 🙂
Stort Grattis i allafall och jag ser framemot att få höra din förlossningsberättelse! 🙂

Svar:
Åh, hon är verkligen sin Pappa rätt upp i dagen! kan inte finna en enda likhet med mig ännu <3 men senare kanske! Tack så himlans mycket, och förlossningsberättelsen är uppe nu!
Kramar.

Anonym:
Hur känns det att Mimmi härmar dig hela tiden?
Menar, först blir du på smällen med W o plötsligt kommer mimmi oxå lite senare o är gravid…o samma sak nu, du blir gravid o får barn o då blir hon oxå gravid? skumt.
känns ju som hon blir avis på dig å måste skaffa barn abra för att du gör det. kan ju knappast vara ett sammanträffande med TVÅ graviditeter lixom!!

Svar:
Självklart så kommer det in en kommentar utav detta påhopp anonymt! lite trist :/ antagligen känner du oss båda!
Klart och tydligt så har Mimmi inte härmat mig i något! De är ett sammanträffande, och ett väldigt roligt sådant. Hon har gett mig en fantastisk liten Gudson som jag är så stolt upp över öronen över. Så tycker denna kommentar är riktigt tråkig! 🙁 är jätte glad för henne och emils skull, att han har tagit till sig Liam som sin egna son, och att dom snart ska få tillökning! 🙂 bitterheten äter upp en snart! upp med hakan och önska dom lycka till.

Amanda:
Kan vi inte få se ett videoinlägg med skönheten? Syskonen tillsammans kanske. Jag vill höra hur man uttalar hennes namn!
KRAMEN!

Svar:
Åh ja, snart så kommer de u
pp ett inlägg! <3
Kram!

Malou:
Fick du bristningar på magen under någon av graviditeterna? Och tycker du eda hjälper mycket under förlossningen, nu när du provat med och utan?

Svar:
Nej jag har klarat mig från bristningar med båda tack och lov 🙂 Är jätte glad över det, även om en hit och dit inte skulle göra mig något. Får jag någon gång ett till barn i livet, så vill jag ha de så naturligt igen som möjligt! Det är fantastiskt hur kroppen sköter sitt, trots all smärta! <3
Kramar.

Frida:
Jag har en fråga, när min dotter föddes sa de på BB att man skulle väcka dom och amma varannan-var tredje timme första tiden, hur funkar det med Novalie?
Hon verkar ju sova väldigt mycket på nätterna tänkte jag:)


Svar:
Haha! Ja, man känner nog sitt barn som bäst själv! Och de andra barnet hänger med på rutin mest.
Oroar mig inte speciellt mycket över något, hon vaknar när hon är hungrig! Och ställer inte klockan för att hon ’borde’ äta vid en viss tid. Men slår man ut hennes 2-3 matpauser under en natt, så äter hon ju faktiskt oftare än var tredje timma 🙂
Kramar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Tack för svaret, var så orolig att du skulle ta det som ett "påhopp" fast det var inte alls så jag menade. Hihi hoppas allt går bra med småtöserna nu. Kram

  2. Malou

    Åh, tack för svaret på min fråga 🙂 Det med eda är från en höggravid kompis som velar lite men ska iaf hälsa att du föredrog det naturliga valet 🙂

  3. Emelie

    Vad roligt att läsa alla svaren. Tycker det är helt rätt att låta Wilja gå till förskolan även om du är hemma, de ger så mycket för barnen när som utvecklas även om det bara är några timmar i veckan. Har själv jobbat lite i förskola och fått se hur snabbt utvecklingen faktiskt sker när dom får leka med andra barn bland massor av möjligheter =)

stats