PATRICIA- Mamma till tre små!

Svar från frågestunden igår!

Emma: Kan du beskriva din livsituation, hur du bor och så?

Svar: Situationen ser ut så att jag bor igen tillsammans med Novalies Pappa i Bålsta! 🙂 
Jag flyttade ju till Gnesta under knappt två månader och hyrde en lägenhet. Men eftersom vi inte ville vara ifrån varandra, så valde vi att ordna till allt igen. 

Mikaela: Har du några allmänna tips till en blivande tvåbarnsmamma? Vad tyckte du blev svårast/jobbigast med två barn.

Svar: Ja, förbered dig genom att tänka att allt kommer ta mycket längre tid! (vilket du förmodligen redan har gjort), förbered dig på att den lilla ensamtid du har nu kommer bli svår när liten kommer. Jag känner att jag börjar kunna sätta mig vid datorn en stund nu, sätta mig framför symaskinen om jag vill för en stund och jag är säker på att barnen inte gör miljontalshyss under tiden! Haha, förbered dig på mycket bråk och avundsjuka på olika vis. Det behöver inte alls bli så heller, alla barn är ju olika. Önskar dig ett stort lycka till! Men jag tror på vad som sägs, den största skillnaden är mellan 1-2 barn och den 3:e bara ”följer med”. 

Saragunmarie:
-Hade du eller Linus nån annan medan ni hade er paus?
-Bor ni tillsammans helt och hållet nu igen?
-Vad jobbar du med nu?
-Vill ni nån gång ha nåt husdjur? Eller har ni nåt som vi inte fått läsa om?

Din blogg är bäst av alla! icon_smile.gif

Svar:  Annan och annan, ja jag kan svara för min egen del. Vi hade ju ingen aning om att vi skulle hitta tillbaka till varandra, och vi har varit ärliga om allt efter det som hänt. Så jag var med en ”annan” under tiden vi hade gjort slut. Mest för att gå vidare, och släppa taget. Men vi alla vet, att man inte gör det ändå. Vi bor tillsammans helt och hållet 🙂 Jag jobbar just nu som extra, jag avslutade min heltidstjänst, och nu har jag gått tillbaka på tim. Men mer om det i ett inlägg! Ja, vi vill gärna eventuellt ha en liten vovve i framtiden!  Tack så mycket, stor kram! 

Sanna: Kom på en fråga till, har för mig ni bokade en Thailands resa för ett tag sen?! Blir den fortfarande av? 

Svar: Jo vi bokade en thailandsresa, och den ligger på hyllan just nu. Vi kanske tar en resa till våren istället.

Maya: Hur håller man förhållandet så bra som möjligt med 2 barn . Vad tycker du man inte/ska göra för att ha de så bra som möjligt. Vi har en dotter på 1år&8mån och en son på 5 veckor. Jag tycker de är svårt och hinna med allt, man är ju just nu bara mamma. Hur gör man för att undvika alla små tjaffs osv. Tips tack♥

Svar: Det är just det jag och L har fått lära oss nu. Att vi separerade handlade egentligen inte om han och mig som par. Utan det handlade om allt onödigt tjafs, utav tröttheten utav att barnen är i en ålder just nu där det är fina stunder kanske högst en timma om dagen. I efterhand när vi pratat igenom allt, så kom vi fram till att varenda bråk handlar om barnen, och ej om oss. Det är så jäkla viktigt att inte tappa bort varandra när man är föräldrar! Även om jag och L har haft mycket egentid, så tog det kol på oss ändå. Men sen är man olika som personer också, vissa klarar mer och vissa klarar mindre. Men en fin balansgång mellan att vara två lyckliga föräldrar, och vara endast ett lyckligt par. Lycka till, allt kommer gå jätte bra. 

Erica: Hur har wilja reagerat på flytten till och från Gnesta?
Är wilja och novalie lika varandra till sättet eller är dom varandras motsatser?
Har du fått något jobb i Bålsta? Eller ska du plugga?
Hur är det mellan dig och Linus nu?
Vad brukar novalie och wilja se på för barnprogram?  Tycker för övrigt att du är en riktigt stark person! Ser verkligen upp till dig! Kram!

Svar: Wilja har hittills tagit det oerhört bra, eftersom flytten var så kort så har det känts mest som en semester. Så jag tror inte riktigt att något utav barnen har förstått vad som hände på gott och ont. Wilja är precis som vanligt, och hon var bara gladare när vi kom hem igen. Men har inte märkt något på något annat sätt. Jag jobbar på tim, men inget fast som jag hade innan. Till det där med pluggandet så kommer det ett separat inlägg om det, men tanken är att göra det nu då jag inte är bunden till något. Vi behövde det här, och det är bättre nu än vad det någonsin har varit. Vi är öppna på ett annat vis, och har förstått att gräset inte är grönare på andra sidan. Och vi vet med säkerhet att hur jobbigt det än är, så älskar vi varandra. Dom brukar kolla mycket på Netflix, ett speciellt program som heter Åsni är favoriten! 

DD: Vill Linus ha fler barn?
Vad har förändrats i ert förhållande sen ni gjorde slut?
Vad jobbar du med?
Hur hittade ni tillbaka till varann igen?

Svar: Jag tror han eventuellt vill ha i framtiden, men inte lika snart som kanske jag vill. Jag har jobbat som personligassistent senaste året, nu jobbar jag inom hemtjänsten. Att vara ifrån varandra gav oss så mycket, och det byggde sakta men säkert upp vår relation igen. Vi är väldigt olika som personer, jag är den som måste prata, få bekräftelse, få närhet. Medan han är en sån som inte behöver lika mycket. Och för oss har det varit svårt att balansera det så att vi båda får må bra. Men han insåg vad jag behövde, och jag insåg vad han behövde. Vi hittade varandra någonstans på vägen helt enkelt. 

Fanny: Ska wilja börja på samma förskola som novalie nu? & när hon är hos Simon går hon på en annan förskola den veckan? Ha det super bra!

Svar: Tjejerna går nu på samma förskola! Återigen så kommer Wilja vara hos oss fulla veckor, och hos sin Pappa varannan torsdag-måndag då det inte funkar med sitt arbete att hon är där hela veckor som vi haft under vår separation.

Linn: Först vill jag bara säga att jag är såå glad över att du har börjat blogga igen!! Du inspirerar mig på så många sätt och vis icon_smile.gif
Sen så har jag också lite frågor;

Hur klarar ditt hår av färgandet, löshåret mm? Vad använder du för hårprodukter?
Vad målar du dina ögonbryn med?
Hur ska du göra med jobb nu när du flyttat tillbaka? Finns det möjlighet för dig att gå tillbaka till tidigare arbete?
Har du i tankarna att börja utbilda dig, nu när barnen går på dagis och allt? Isåfall till vad? icon_smile.gif
Och för ett tag sen (månader) så skrev du om din pappa som blev sjuk och er relation. Hur ser den ut idag, blev det bättre efter sjukdomen?
Lite olika frågor men hoppas det går bra ändå!
Kramkram

Svar: Tack så oerhört mycket! Ja, alltså de klarar nog inte det så bra! Det ramlar ju inte av vilket är positivt, men jag använder bra produkter, mycket inpackning, värmeskydd och allt vad de innebär. Ja skuggar mina ögonbryn, använder aldrig penna! 
Nej det finns inte möjlighet att gå tillbaka till jobbet med pojken jag hade tidigare då den tjänsten är tillsatt. Eventuellt som personlig assistent, men jag vill inte jobba med äldre utan med barn i sådantfall. Det är just den planen jag har, mer om det i ett annat inlägg! Relationen med min Pappa är fortfarande väldigt infekterad. Men när jag flyttade till Gnesta så hade jag honom i hemtjänsten, vilket gjorde att vi fick ses ofta och försöka reda ut allt. Men det kommer nog aldrig bli bra igen, tyvärr. Stor Kram! 

M: Hej patricia! Vad roligt att ni har hittat varandra! Jag undrar jobbar du nu?
Vill du ha ett till barn?
Ska ni gifta er?
Tack för en superbra blogg

Svar: Ja jobbar bara på timma ännu, men söker jobb och söker utbildning! mer om det sen. Jag vill hemskt gärna ha ett till barn, och jag vill hemskt gärna gifta mig någon gång i livet. Såklart.. De vill nog de flesta få uppleva 🙂 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    Hej Patricia!

    Såg på instagram att ni hade egentid i helgen du och mannen, underbart 🙂 Hoppas ni hade en bra hotellvistelse. Jag hade bara en liten fråga, du tipsade ju om en ansiktstvätt från lumene? När jag läste det inlägget så lät det precis som en sådan jag behövde för min hy så jag beställde hem den. Så till frågan, jag undrar hur länge du använde den innan du märkte en skillnad från innan? 🙂 Kram Nathalie

stats