PATRICIA- Mamma till tre små!

SVAR del – 2

Sara: Hur träffades du och din kille?
Hur många seriösa förhållanden har du haft?
Är du beroende av något?
Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Vad önskar du dig i julklapp?

Kramar!

Svar:
Hej tjejen! Kolla ovan så ser du svaret på din första fråga.
Hm, tre seriösa förhållanden. Wiljas Pappa, sen innan det var jag tillsammans med en kille som heter Anton Wigg, bodde tillsammans i Saltsjöbaden, vi reste till thai under en längre period. Men vi var i olika stadier då, jag festade för mycket och han ville ha de lugnt. Så det sprack! Sen träffade jag simon väldigt snabbt och oplanerat efter det.
Jag är inte beroende kanske, men jag snusar nu efter jag slutade röka för över 3 månader sedan. Om jag vann en miljon så skulle jag betala av allt som man haft i ryggen! Spara undan pengar till tjejerna, och resten skulle läggas in på huslånet. I julklapp så önskar jag mig mest presentkort faktiskt, tråkigt kanske! Men kläder är något jag så gärna vill köpa då man så sällan gör det nu.
KRAM!

Hanna: Hej, din blogg är helt underbar! har en fråga som jag har funderat på ett tag, visst har du skrivit att du har rökt? och min fråga är då, rökte du när du fick reda på att du var gravid och slutade du på en gång?

Svar:
Halloj! Tack så mycket, ja varsegod att fråga och ett ärligt svar ska du få.
Med Wilja så slutade jag, började.. slutade, började. Rökte då & då, inte så jag köpte paket! Men just då så var jag så jävla dum att jag inte klarade det, vet inte vart mitt huvud var någonstans. Men med Novalie slutade jag direkt!

Hanna: Vad är största skillnanden mellan att ha ett barn och två barn tycker du? Var omställningen såsom du trodde? Kram fina du!

Svar:
Haha, ja.. vad är den största skillnaden egentligen! Allt tar lite längre tid, det krävs mer tålamod. När den ena är snäll bråkar oftast den andra, inte en lugn stund mellanåt.
Att det är svårare att få barnvakt om man vill? Haha! Men annars ger det mer än vad det tar. Dom har så otroligt mycket nytta av varandra, och kan inte tänka mig något annat.

Linnea: Hej! Älskar din blogg och nyfiken som jag är så undrar jag vad linus jobbar med? och om du hade något jobb innan du fick wilja, isåfall vad?

Svar:
Linus jobbar som grävmaskinist! Ja, innan Wilja kom så jobbade jag på Nilsons och på fruängsgården. Jobbade som vårdbiträde på en somatikavdelning. Jobbade som servitris på kvällar och helger J , sen bland annat seven eleven, ica, coop. Jobbat sen jag var 16, så mycket timmar hit och dit! Och jag hade många jobb på samma gång som jag kombinerade.

Warda: Hur många dagar i veckan har du Wilja? Dina by DownloadNSave” href=”http://mammasangel.vimedbarn.se/wp-admin/edit-comments.php”>tjejer är sååå söta.och du verkar vara en helt underbar mamma. 

Svar:
Vi har Wilja varannan vecka, så 7 dagar åt gången! Tack så jätte mycket.
Kramar!

Miriam:
vad jobbar du och linus med? eller vad kommer er inkomst ifrån?

skulle du kunna lägga upp fler recept på bloggen
vilken är din favoritklädaffär?
trivs du att bo ”inte centralt”?
kan wilja prata? skulle vara kul med en video med Wilja!
tränar du något annat än gym?
vilket är ditt favoritprogram på tv?
favoritmat?
vad brukar du och linus göra på er fritid?
din blogg är sjuuuuukt bra och du är inspirerande(x500)
kram till dig och din familj

Svar:
Både jag och Linus har en fast inkomst varje månad, och ovan kan du kika på vad han jobbar som. Självklart så kan jag lägga upp mer recept, även om jag tycker jag är rätt duktig på det!
Klädaffär för mig är: Bik Bok eller ZARA, till barn: ZARA, Lindex, KappAhl.
Ja, jag trivs jätte bra här i Bålsta! Inte så långt ifrån, men inte mitt i smeten. Skillnad om barnen inte fanns, då hade jag inte alls velat bo här.
Jo, Wilja pratar fullt och inga hinder! Hon pratar nu som vilket barn som helst.
Jag tränar på 24. Kollar faktiskt inte på Tv, så jag vet inte! Inget som går just nu, är en serietorsk och laddar hem mycket film.
Favoritmat är något gott kött, sås och potatisgratäng!
Vi drar och tränar, åker iväg, ut och käkar, går på stan! Lite av de som vi har lust med just då.
TACK SÅ MYCKET!

Tess: Har du något drömjobb du skulle vilja jobba med i framtiden?
Tack för en bra blogg.

Svar:
Att bli färdigutbildad som frisör, eller gå tillbaka som butiksbiträde! Kramar.

Joanna: Hej, Jag undrar om du har någon utbildning eller om det finns något du planerar att utbilda dig till när flickorna börjar på dagis? Vad vill du helst av allt jobba med?

Svar:
Bara den gymnasiala, men ingen yrkesutbildning tyvärr. Jag kommer börja plugga till frisör igen, om drömmen blir sann! Och ovan här så står det vad jag annars vill och önskar att få jobba med.

Caroline: Hur kommer det sig att du verkar vara så duktig på att laga mat? har du lagat mat sen barnsben eller är du en naturbegåvning bara?? Vore kul med mer recept i bloggen!
Och vilket anser du vara de bästa beslut du någonsin gjort?
älskar din blogg, kram!!

Svar:
Hej Caroline! Ja, jag vet faktiskt inte. Intresset har nog funnits, men eftersom jag har lagat mat åt mig själv sedan jag va så liten så har det fallit rätt naturligt! Halvfabrikat är något jag inte tål, och inget jag vill servera barnen direkt heller. Men jag tycker de är riktigt kul! Och självklart kommer det upp mer recept.
Mina barn självklart, sen att våga ta steget och lämna det som var dåligt till de som är mitt liv idag. Det modet jag hade då, det kommer jag alltid vara tacksam över.
Kram!

Siri: Kör på med massa frågor om allt möjligt
Hur ofta läser du för barnen? Gillar dom det? Klipper du Wilja själv eller hos frisör? Vill du spara ut hennes hår? Vad är du mest / minst nöjd med ditt utseende?Hur gammal var Wilja när hon började sova hos sin pappa?

Svar:
Haha, men de är det som är roligt! Ös på.
Wilja och jag har som rutin varje kväll att vi borstar tänderna vid 19 och kryper ner i sängen, läser mellan 15-30 minuter innan hon somnar! Hon kommer till ro, utan att bli ledsen.
Men det tog lång tid innan hon uppskattade böckerna, det var faktiskt farmor som fick henne att sitta ner och lyssna! Novalie försöker mest äta upp böckerna just nu.

Wiljas lilla hår klipper jag själv! Haha, hon får ju bara hår i nacken och ingen lugg.. så jag försöker hålla efter så hon inte får världens hockeyruffs!
Jag är otroligt tacksam över min kropp trots två barn! Jag är mest nöjd med att jag klarat mig från bristningar om jag ska vara ärlig.. Sen minst nöjd är jag med mina obefintliga tuttar! En vacker dag så ska jag ligga under kniven, en sak som är skriven i sten!
Wilja var kring 1.5 år när hon började sova hos sin Pappa 2 dagar åt gången, sedan har vi successivt ökat det under året, och sista månaderna har vi haft varannan vecka. Tog det i hennes tempo! Tror inte hon var redo för det tidigare än så.

Milla: Ska du göra aborten? eller har ni ångrat er?
Kommer de ta slut mellan dig å linus ifall du behåller barnet emot linus vilja?:(

Svar:
Hej! Ja, vi kommer göra denna abort och vi har inte ångrat oss i vårt beslut. Det är inget lätt beslut att ta, men för barnens skull så är detta det enda som är rättvist.
Nej, det skulle inte ta slut om jag valde att behålla, men det vore otroligt egoistiskt mot barnen vi har och de barnet som föds. Kram!

Sara: Hurudan är din relation till dina föräldrar?

Svar:
Hej! Ja, min mamma och jag har en sporadisk relation till varandra, vi vet någonstans att vi finns där även om det går 1-2 månader innan vi hörs av. Vi ses högt 2 gånger per halvår! Men vi bor långt ifrån varandra, det blir ju så. Vi har en okej relation, jag önskar den vore bättre.
Men sedan jag fick Wilja har den växt lite i taget. Min Pappa och jag har ingen kontakt alls med varandra.

Rita: vad känner du att du vill göra senare i livet, när flickorna blir några år äldre, vill du jobba eller plugga och plugga vad isåfall. gick du ut med slutbetyg i gymnasium?måste berömma dig för din sjukt bra blogg den är verkligen inspirerande och bra.

Svar:
Förlåt för så kort svar! Men kikar du lite ovan så ser du mina drömmar och vad jag vill syssla med när de blir aktuellt, kram! <3

Anonym: Har du ingen kontakt med dina föräldrar?
Vad jobbar du med?

Svar:
Svar på de har du precis här ovan.
Just nu är jag mammaledig och har inget jobb att gå tillbaka till. Ska börja söka alldeles strax!
Kram

Sara: Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
Hur gammal är du nu?

Svar:
När Wilja föddes så var jag 19 år. Jag är 22 idag, och blir 23 år i Augusti.

Emmi: Haha, kanske lite töntig fråga, men har du provat på/jobbat som modell någon gång? Du är ju så otroligt fin!
Sedan vore det otroligt roligt med en liten intervju med Wilja? Bara om hon vill så klart.
Kram! <3

Svar:
Men gud va gulligt av dig! Haha, jo, jag har alltid velat tror jag. Att bli ansiktsmodell, men aldrig vetat hur man ska gå den vägen. Jag är så kort, så jag skulle aldrig kunna bli modell modell. Men skulle vara kul med närbilder! ÅH, de vore skit kul. Vet du! Läser du det här, knåpa ihop frågor så ska jag ställa dom till henne i webcamen imorgon och lägga upp! Eller någon annan, så ska vi se vad vi får för svar från henne.

Lovisa: Hur är relationen mellan din sambo och din äldsta dotter? Känner han sig ibland inte inkluderad eller är det alltid bra? Samt kallar hon han någonsin för pappa? Helt galet underbar blogg! Önskade du bodde lite närmare så du kune hjälpa mig med mitt hår! Du verkar så sjukt duktig Kram!

Svar:
Hej hej Jo , oj. Dom har en jätte fin relation och ett speciellt band till varandra.
Till en början så hoppade känslorna lite fram och tillbaka. När vi träffades så var Wilja med oss hela tiden, då jag var ensamstående med henne. Då hade han en riktig Pappa roll.
Det som var jobbigt DÅ, det var när hennes biologiska Pappa kom in och tog ansvar! Han visste inte hur han skulle ställa sig i deras relation. Pappa eller inte Pappa, förstår du?
Hans regler, Simons regler.. det blev jobbigt för alla! Hon kallar honom för: Pappa Linus, och det är han också! Hon har sin bio Pappa, och så har hon Linus. Tack så jätte mycket, och jag hoppas att du inte försvinner härifrån!
Stor kram.

Rebecca: Hej! Har kastas in till din fantastiska blogg pågrund av Hugo!
Jag undrar om du skulle kunna berätta lite om dig själv, ålder, utbildning, livet före barn och efter osv.. !!

Svar:
Men gud vad roligt att du kunde fastna för en ’mammablogg’ När du är van att läsa hans.
Vi gick på samma gymnasium och hängde ett par gånger, så det är roligt att jag blev länkad där efter så många år J

Ja vem är jag, Patricia! En tjej som är född i sthlm, men uppvuxen lite här och där i Sverige.
Bott både i Gnesta, Eskilstuna, Östergötland mellanåt, Dalarna & linköping. En liten flyttfågel. Jag kan uppfattas som en stark tjej, som alltid klarat sig själv genom mycket.
Har inte haft en så speciellt nära relation till någon av mina föräldrar, utan hamnade snett och umgicks med fel människor. Men någonstans i 9:an röck jag upp mig, jobbade upp betygen! Flyttade ensam till stockholm som 16, började på Bernadottegymnasiet! Jag har alltid varit en hästtjej, och fick min första året jag fyllde 7, och sålde kring 16-17, under gymnasiet funkade det bara inte. Jag är 22 år, blir 23 till sommarn.

Precis innan jag blev gravid med Wilja så började jag på Björn Axén, men hoppade av kursen när jag blev gravid med henne, och valde då mitt mammaliv. Men det var min räddning, annars vet jag inte vad de hade blivit av mig. Var ute ons-sön på sture och hällde i mig, man trodde man hade ett liv… men inte till vilket pris som helst! Kram

Nathalie: Jag undrar om du har planer på att börja arbete inom det närmsta igen och isåfall med vad?
Vad är drömyrket?
Vart ser du dig själv om 5 år?
Hur går det med huset?

Kram på dig 

Svar:
Hej! Ja, gud. Jag vill jobba, helst igår! Men till februari-mars om önskan går som den vill.
Om Novalie kommer in på dagis, och om jag hittat jobb till dess!
Om jag inte får vara frisör, så vill jag jobba i butik. Kläd eller sko som jag gjorde innan, jag trivs med det och får den kontakt med människor jag behöver! Göra mig snygg till jobbet och inte bara slita på mig ett par paltor och upp med en toffs.

Om fem år (om jag får önska) så ska livet se helt annorlunda ut.
Jag ska vara utbildad frisör, ha en stadig och bra inkomst! Vi ska bo i ett fint hus som vi trivs i, och ha renoverat de till att de blir: just som vi vill ha det. Om jag får drömma lite längre så vill jag ha haft vårt vinterbröllop (antagligen får jag drömma i oändlighet) då Linus inte alls vill gifta sig, men vi får se om jag är tillräckligt snäll! Så kanske… J
Flickorna ska vara friska och krya, och förhoppningsvis har vi fått en lillasyster eller lillebror vid denna tid.

Anna: Har du haft några problem efter förlossningarna? Tex hemorojder och så?

Svar:
Hej Anna! Hemorojder har jag inga erfarenheter av direkt, inget som jag haft problem med.
Men efter Wilja så kunde det komma blod där bak ett tag efter, så jag kan ana att det var någon liten på insidan! Inte någon som var utanför. Däremot hade jag oerhört ont efter förlossningen med Wilja då jag fick sy två stygn. Men det är inte samma sak alls! Kram

T: hur gammal är du??
är så imponerad av dig!!

Svar:
Jag är 22 år, och blir 23 nästa sommar! Tack så jätte mycket <3

Nathalie: Hej!
har frågat detta innan men fick aldrig svar-
har Novalie någon sjukdom som det var prat om? tror det var om down symdrom? förstog inte om det bara var någon som hade varit elak och hittat på detta eller om det stämde?Ta inte detta på fel sätt, menar inget illa utan undrar bara då jag är lite förvirrad haha, iallafall, undrar också om du skulle kunna berätta lite om ditt liv innan Wilja och hur du var runt 17? 
super fin familj, fina småtjejer och en superbra mamma vill jag bara säga till dig också!
Stor styrkekram! <3

Svar:
Hej! Ja, nej min dotter har inte Down syndrom, utan det var någon människa som inte verkade ha glasögon på sig. Nej, det är ingenfara! Klart du får fråga, men det har hon inte alls.
Ja, hm! Som 17 år.. oj, jag var inte i mitt esse! Just då flyttade jag till Linköping, jobbade på Nilsons. Efter ett tag så flyttade jag tillbaka till Stockholm och började jobba på Vanilla som låg på sture, jobbade i garderoben. Så jag var ute en hel del, festade och levde loppan helt enkelt. Mitt liv innan min dotter handlade om resor och fest, inget annat.
KRAM!

Emelinda: Hej, beklagar verkligen de du går igenom nu.. Sänder dig styrke kramar!
Jag började läsa din blogg efter att marcelo länkade den. Har totalt fastnat. Har kollat igenom lite gamla inlägg du gjort osv. Mina frågor är hur gammal var du när du blev gravid första gången? Hur reagerade människot i din omgivning? Vad får du pengar ifrån? har du får tips till en ung mamma?

Svar:
Vet du hur roligt det är att få höra att någon hittat hit via en länkning och som faktiskt har fastnat? Hoppas du kommer stanna här inne J, jag var 18, skulle bli 19 månaden efter när jag blev gravid med Wilja. Ja, ingen var direkt förvånad! Barnkär har jag alltid varit, och som sladdis så har jag många syskonbarn som jag alltid varit väldigt mån om! Så de flesta tog det med glädje, likaså min mamma och pappa vid det laget. Jag får mammapenning, barnbidrag, lön från min blogg och lite små summor här och där!
Så jag har pengar så jag klarar mig både med och utan sambo J
Tips ..
Jag råder ingen att bli mamma fören man känner sig någorlunda färdig med sig själv.
Du ska vara beredd till att ge ditt liv för en liten bebis som en dag blir stor, som du ska har råd med att försörja. Du ska finnas till hands varje minut av din vakna stund!
Du ska vara beredd att uppoffra de mesta, både vänner som kan försvinna med tiden och du ska vara beredd på att ge upp väldigt mycket av ditt tidigare liv.
Du ska känna dig redo, även om du är 16 eller 30!
Kramar, och lycka till.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Heej! Jag kom på en fråga nu lite efter! Ni pratade väl förut om nova skulle ha linus efternamn? Hur blev det med det? Har hon ditt efternamn, samma som wilja eller fick hon linus? Och sen en annan fråga, om ni nu gifter er så vill man ju ha samma efternamn, vilket skulle det bli isf? Vet inte riktigt hur sånt funkar men får barnen oxå byta efternamn hur som helst? För min pappa gifte om sig med en annan och hon tog dubbelnamn så barnen inte skulle vara själv med hennes gamla efternamn 🙂

 2. Emilia

  Kan du inte fråga vilja typ vad hon har gjort på dagis idag, vilken hennes favoritfärg är, vilken hennes favoritmat osv är?
  Lite favoriter och lite allmänt så som dagis, familj. 🙂

  Puss!

 3. Emmi

  Vad är Wiljas favoritfärg, mat, film osv? Vad tycker hon är kul att göra? Vad tycker hon inte om? 🙂 Hon är ju så otroligt söt!
  Kram!

 4. Ellinor

  Jag har frågor till Wiljas videofrågestund! 😀

  * Vad är det bästa med att ha en lillasyster?
  * Vilken är din favoritfilm?
  * Din favoritleksak?

stats