PATRICIA- Mamma till tre små!

SVAR Del – 1

Michaela: Hej! underbar blogg , kan inte sluta läsa om dig L och era underbara flickor , en riktig mys familj ! Jag har en fråga angående hur hanterade L att kastas in i att bli låssas pappa till Wilja innan han hade ett eget barn ? Jag själv tycker att i vissa lägen är det skit jobbigt och i andra jätte bra. Och ibland vet jag inte hur jag ska hantera situationen, lite tips och råd är nog de jag söker.. Kram kram

Svar:
Hej tjejen! Tack så mycket, ja hur hanterade han det.. långt innan jag visste vem han var, hade han full koll på vem jag var. Och han visste att jag hade barn! Från början så var det lite jobbigt till och från, den största anledningen var väl att han alltid var van att vara själv. Utan flickvän, och utan barn! Hela hans liv ställdes om. Och vid denna tidpunkt hade jag wilja själv och var helt ensamstående! MEN, det gick oerhört enkelt allting och Wilja tydde sig till honom otroligt fort. Hon var ju så liten, kanske en sån sak som underlättade allting. Det var han som var med när hennes första tänder kom, han var med när hon tog sina första steg! Hon var lika liten som Novalie är nu, så han tog sin an henne på ett väldigt genuint sätt.

Den största frustrationen har varit hur kan ska hålla sig till henne, hon har ju ändå sin Pappa, och han vill inte ta över någon roll. Men i många lägen så agerar Wilja på de sättet, de blir lite svårt! Men vi försöker förklara för henne, och nu har hon sin Pappa och sin Pappa Linus som hon säger. Det är en berg och dalbana allting, bara man lär sig vilken kärlek man vågar ge.
Då ska de gå bra ska du se. Hoppas jag kunde besvara dig någorlunda. Kram till dig!

Olivia: Hej, jag har totalt fastnat på din blogg på senaste tiden, och min fråga är: Hur träffades du och Linus? och hur reagerade han på att du hade en dotter? alltså innan han tog till sig henne som sin egen Keep going strong!

Svar:
Hej Olivia! Haha, va roligt att höra! Hittade du den genom vimedbarn?
Linus och jag träffades genom en av mina bästa vänner Madelene. Hennes kusin är Linus bästa vän! Så Linus hade sett mig där jag bodde över 6 mån innan jag överhuvudtaget visste vem han var. Men en dag så kläckte Madelens dåvarande pojkvän ur sig att han hade en kompis som tyckte jag var jätte fin som hade sett mig med Wilja när hon var bebis!
Jag förstod verkligen ingenting, men efter många om å men så fick vi kontakt..
Ja, sen har ni vår historia. Jag och Wiljas Pappa separerade, jag och Wilja flyttade tillbaka till Stockholm! Ett par månader efter det så flyttade vi ihop tillsammans, och här står vi idag.
Läs gärna kommentaren ovan så får du mer svar på din fråga! Kramar.

Linnea: Misstänker dom missfall? :/ isåfall hur och varför? Tänker på er! Kram

Svar:
Hej Linnea! Jag vet inte riktigt vad som misstänks. Tydligen så är mitt blodvärde lite för högt, och läkaren frågade ifall jag känt smärta. Imorgon ska jag tillbaka för ett nytt!
Fördubbling av HCG värdet sker oftast varje 48:e timme, ibland kan det ta upp till 96 timmar.En mycket hög nivå av hCG i tidig graviditet kan ange en molar graviditet (en maligna tillväxt som började som en graviditet), misdating eller flera Foster, medan en mycket låg nivå kan vara ett tecken på en annalkande missfall, misdating eller ett Utomkvedshavandeskap (en graviditet som uppstår utanför women’s livmodern på en plats där fostret inte kan överleva).”

jholm: hej har de funkat bra att bo i eran tvåa innan wilja fick lillasyster? nu förstår jag att de kanske är lite trångt. Har en tös på 5 månader o vi har oxå bara en tvåa men vi trivs så himla bra i denna lägenhet, så när behöver barnet ett eget rum igentligen? hur har de gått för er?

Svar:
Hej! Det fungerar fortfarande väldigt bra måste jag säga! Det handlar om planlösning, och förvaring. Det är a & o! men självklart börjar det kännas nu.
Ja, de beror på hur ni själva tycker! Känner ni att hon behöver mer utrymme så småningom med sina leksaker så kan alltid hon och sina grejer få ert sovrum och ni i vardagsrummet! (så som vi har) , men det anser jag Wilja behövt NU. Och hon är snart 3! Så, det är verkligen upp till var och en. Vi blev tokiga på leksaker precis överallt, därför bestämde vi att wilja fick vårt sovrum långt innan novalie föddes! Men nu är vi på hetsjakt efter något större.
Kram!

Linnéa: Jag har följt dig under en längre tid och tycker du verkar vara en helmysig tjej med fötterna på jorden och glimten i ögat. Min fråga blir:
Hur tycker du att du och Linus kompletterar varandra? I vardagen, i föräldrarollen? Hur ser ni på egentid/samtid?

Egentid för mig är väldigt viktig så man får slappna av och vara annat än mamma. Samtid utan barn är också en viktig del tycker jag.
Är du och Linus lika som person och står för samma värderingar eller skiljer det sig mycket?
Lite konstiga frågor och formuleringar men hoppas du förstår vart jag vill komma Kraaaam!

Svar:
Gud vilken mysig och rolig fråga! 
Vi är väldigt väldigt olika, de är där de blir bra utav allting.

Jag som person är väldigt hastig, impulsiv! Får jag för mig något, så skulle jag gjort det helst igår. Jag kanske inte tänker lika innerligt varje gång jag gör ett val. Utan jag är en känslomänniska som styrs väldigt mycket av vad jag VILL göra, och kanske inte vad jag borde. Jag är en hetsig person! Som helst vill göra 1000 saker samtidigt, och blir väldigt uttråkad om jag inte får göra något.Linus däremot är en väldigt lugn och sansad kille.. Som gillar fasta rutiner, samma sak, samma regler! (det kräks jag på många gånger! Haha) , men samtidigt är de HAN som gör så att vi funkar. Han coolar ner min iver, medan jag får honom busigare? Haha! J
Linus är väldigt bestämd och envis, likaså jag. Så kommer det upp något vi båda inte gillar av olika orsaker, så är de ingen av oss som ger sig. De kan vara till en nackdel!
I vår föräldraroll så är Linus den stadiga också, medan jag är den som överöser med kärlek!
Men även där kompletterar vi varandras svagheter och brister. Ibland önskar jag att jag kunde vara lika ’hård’ på ett kärleksfullt sätt som han, men ibland önskar jag att han kunde vara med känslosam som jag, och inte som en robot många gånger.  Man får dra ut allt han känner och tycker, medan jag är den som skriker och gråter och ska berätta precis allting! Men någonstans, så möts vi alltid på mitten. Man kan inte äta en ballerinakaka utan choklad, båda är goda! Men inte utan varandra <3

Caroline: Hihi jag har en rolig fråga! Gapar du själv automatiskt när du matar Nova med sked?

Svar: HAHAHA!! Ja, de gör jag… men då ska ni se Linus! Han äter bokstavligen när han matar henne, så roligt å se! Kramar.

Ewelina: Går Wilja bara på dagis de veckorna som hon är hos dig? Om inte: Hur känns isåfall det eftersom att hennes pappa då får ha henne dygnet runt när hon är där men ska till dagis när hon är hos dig? Om du förstår vad jag menar
Och har du en bra by DownloadNSave” href=”http://mammasangel.vimedbarn.se/wp-admin/edit-comments.php”>relation till Wiljas pappa?

Svar:
Hej! Ja, hon har sin plats när hon är hos mig! Och jag tycker det är viktigt att hon får den lilla tid hon väl har på förskolan, även om det suger! För de känns som förskolan stjäl så mycket tid från mig med henne, men samtidigt vet jag att hon behöver den stimulansen. Ja, jag och Wiljas Pappa har en jätte bra relation och är vänner, kan prata om allt.. Och jag vet att han alltid kommer lyssna om saker och ting händer, och ställer upp de på sätt som han kan. Vilket jag är genuint tacksam över! Vi har våra lik i garderoben, men det har alla som en gång separerat. Men att vi har en god relation för Wiljas skull är jätte viktig tycker jag. Kram!

Johanna: Har du upplevt att du blivit torr ”där nere” av något preventivmedel?

Svar:
Hej Johanna! Jag kan inte svara på det riktigt, har bara ätit p-piller och haft stav. P-stav fungerade inte överhuvudtaget på mig, mådde riktigt dåligt och blödde hela tiden!
Sen novuletta (stavning) , p-piller. Som fungerade! Men jag är slarvig, och glömmer att ta tabletter vid samma tidpunkt, likaså mini-piller. Men jag har inte upplevt mig som torr där nere. Testa med glidmedel om du upplever den känslan, långt förspel så kanske det är lättare. Nu ska jag testa hormonfri kopparspiral som ska sättas i, jag håller tummarna för att jag kan må bra utav den och de inte blir några besvär. Ni som använder er utav den, kan gärna lämna lite råd och tips om den spiralen. Kram!

Anna: Vad är Wilja och Novas favorit rätter? Finns det nåt som de avskyr i matväg? Ni som är sugen på att köpa hus. Vad har du som önskemål på huset? Planlösning, hur stort, antal rum osv..

Svar:
Hej Anna! Både Wilja och Novalie älskar fisk, i all form. Lax, torsk, fiskbullar, vitt kött helt enkelt som kyckling. Men ingen av dom gillar kött! Inte köttbullar heller för den delen, Wilja äter max två, sen petar dom de åt sidan. Och grönsaker! Nu får vi lämna fram salladsskålen efter att maten är slut. Annars äter Wilja sig mätt på enbart sallad :/ Lite små jobbigt!
Men de finns inget dom verkligen inte gillar, är allätare! Men oliver står högt upp på gotte-listan.

Ja hus, vi drömmer, vi letar men vi hittar absolut ingenting!
Vi är ute efter ENPLANS, helst 4 rum och kök! Det ska vara en öppen planlösning (om man själv får önska och bestämma) vill gärna att vardagsrum och kök sitter ihop, möjligvist en köksö. Jag vill se barnen & prata med någon när middagen lagas J
inga trånga vrån, utan så öppet & ljust som möjligt. Man kan fantisera & drömma i all evighet! <3 Kram

Cecilia: Hej! Jag undrar hur du och Simon gör med inköp av overall, skor osv? Köper ni var för sig eller delar ni på det? Om ni köper var för sig, hur gör ni då vid lämning? Tar med overallen hem eller hur gör man? Jag undrar också hur ni har tänkt göra sen när Wilja börjar i skolan? Hur blir det med varannan vecka då? (Ni kanske inte har tänkt så långt än)

Tack för en grymt bra blogg!!!

Svar:
Halloj! Skor, overall, regnkläder delar vi på så att det blir lika! Självklart så är det hennes kläder, så hon får med sig sina skor till sin Pappa även om jag handlat dom, tvärtom.
Men sen har vi två garderober! Wilja har sina kläder här, sen har hon kläder hos Pappa. Dom stannar här, förutom de kläder hon åker i.
Tycker att det är lättast, innan så packade man en full väska med allt, blev både bökigt och omständligt! De här funkar super, då har hon sin ryggsäck med leksaker som hon vill ha det.
Ja, vi har inte kommit så långt. Om inte vi flyttar närmre varandra, så blir det så att hon kommer gå i skolan här. Till den dagen hon vill bestämma själv! Men det är många år dit, och mycket kan hända på vägen.
Kram

Hanna: Hur gör du en fransförlängning?
Hur går det med boendesökandet för er?
Vad jobbar Linus med?
Hur ofta tränar du?
”små äter” du ngt? eller håller du dig endast till frukost, lunch o middag? så sjukt snygg kropp ju.. :)jag försöker trimma min egen..
När kommer novalie börja dagis? (om hon ska det..)
Hur länge ammade du?

Tack för en inspirerande blogg! Kram till dig och din familj!
Svar:
Hej tjejen! Ja, de går väl inte så jätte bra. Just nu är det varken tid för sälj eller köp, då inget kommer ut så är alla som gamar på det som finns! Då höjs priserna till skyarna, så vi avvaktar till vår/sommar. Förhoppningsvis kommer något innan dess ut! Men vi sitter inte i sjön om man säger så. Har vi klarat oss hittills, klarar vi 6 månader till.
Linus jobbar på sin Pappas företag, som grävmaskinist.

Just nu efter allt som hänt har jag tappat och inte varit på gymmet på veckor.
Men såfort allt är över, så ska jag dit igen.
Jag är väldigt hård med att inte småäta, så stadiga mål, men frukost, lunch & middag.
Jag utesluter varken fett eller kolhydrater, men äter ’bra’ mat, och som sagt. Rör på mig!
Tack så jätte mycket, de är en liten inspo .. eftersom jag gått upp en del nu igen.
Novalie kommer börja på dagis redan i Februari, om hon får plats så att säga. Så ska jag ut och jobba! Om hon känns redo, så är jag redo för det.
Novalie ammade inte länge alls då mjölken aldrig rann till, hon fick ju sondmat första veckorna. All sjukhustid med henne gjorde så att jag antagligen oroade mig för mycket, så hon ’åt’ aldrig ur bröst, utan myste vid bröstet endast 2 månader.

Anonym: Vad var det som gjorde att ditt förhållande höll på att krascha härom månaden?
Hur är det mellan dig och din sambo nu?
Tycker du att varannan vecka är ett problem?

Svar:
Hej! Det var ingenting som höll på att krascha som du beskriver på de sättet.
Saker och ting kom upp från mitt förflutna som jag uteslöt för Linus många månader, bland annat var det rädsla för att bli dömd,  mer såna saker. Han kände sig besviken, och sårad över att jag inte hade känt den tillit. Idag så är det bra! Självklart får jag jobba på att våga öppna upp mig mer, men jag har alltid burit på svårigheter i mig själv. Att dela med mig av de, kan vara svårt! Men ärlighet, gällande precis allting. Nej, jag tycker inte att varannan vecka är ett problem förutom den stora saknaden man känner! Samtidigt vill jag inget annat, för att jag vill att hon har den relationen som hon har till sin Pappa och plastmamma. Är hon glad, är jag glad! Även om vissa veckor är mer jobbiga för mig rent känslomässigt.

Linn: Hej!
Tack för en bra blogg och att du är dig själv och en klok ung mamma.
Jag undrar hur du känner att löshåret sliter på ditt vanliga? För du har väl det nu, eller är jag helt ute och cyklar?
Sen är jag lite nyfiken på hur ni ska göra när Wilja blir äldre och det är dags för förskola, skola osv?
kram,

Svar:
Hej Linn & tack så jätte mycket!
Nja, jag sätter inte om det flera gånger på raken. Utan kanske 2 gånger, sen får håret vila. Det beror på vilken kvalite du har, mitt egna är tunt och uselt! Därför är mitt hår lättare att bli slitet. Så 6 månader, sen får det vila 6 månader. De svaret har du här ovan, tack igen! Kramar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats