PATRICIA- Mamma till tre små!

Satans kärring

  
Alltså. Ibland räcker orden inte till för hur tokig barn kan få en! Rummet är de minsta problemet, de är deras. Problemet är att idag har dom röjt såhär överallt – och jag försökt att trösta Tristan som inte fått komma till ro, och försökt plocka efter dom. Jag trodde ju att novalie skulle vara dålig idag med tanke på gårdagen & natten, men tji fick jag om man säger så! Dom lyckades riva gardinstången, vimplar. 

Har pratat med dom, varit pedagogisk, försökt få dom att pärla, rita, pyssla. Jag har försökt att vara en arg mamma, en ledsen mamma, en frustrerad mamma och en asbajsapådigargmamma! Men ingenting biter & wilja med näsan upp i vädret kaxar mot och novalie hänger med. 

Där kom alla utbrott efter hon fått sin furby och varit så snäll. Tji fick hon, för den ligger högst upp i garderoben och den kommer stanna där tills hon är snäll. 

Lagade mat & sen efter maten kastade jag ungarna på Linus så nu går jag här längs vår långa väg till bussen.. Rådjuren på min vänstra sida och försöker komma till sans och andas. Jag hatar dom här bråkiga dagarna från morgon till kväll, orkar inte bråka mer! Orkar inte behöva vilken strid som är värst för alla är lika förjäkliga. Känner mig som en satans tjat kärring. Hoppas (inte för jag tycker de är kul) men att jag inte är ensam om dessa dagar när de känts som man tappar kontrollen och barnen vunnit… 

Nu ska jag posta lite fina mössor och snuttisar och ser det som rena rama avkopplingen! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Felicia - mamma till 4

  Förstår precis hur du känner dig!
  Jag har försök med allting jag också & ändå är det full Patte med bråken här hemma hela tiden. Blir tokig på 3 trotsiga ungar & en bebbe på 3 månader som kräver sitt.
  När barnen somnat (äntligen typ) så gosar jag ner mig i soffan och bara är! Tur att man får pauserna, annars hade det blivit billiga barn på blocket :p

 2. Sara

  Tack för din ärliga härliga blogg! Jag är mamma till två och har samma problem som dig och man känner sig som den sämsta mamman i världen som bara tjatar och säger nej. Man orkar inte hur mycket som helst och det är ändå på ett vis skönt att veta att man inte är ensam. Att alla har bråk hemma, det är inte sockersött och rosa fluffigt jämt. Styrkekramar till dig!

 3. Elin

  Har fyra barn i åldrarna 6, 5, 3 och snart 2 år, och dem kan verkligen ha sina sämre stunder och göra en smått tokig. Ibland har jag faktiskt brutit ihop och känt mig som världens sämsta mamma som bara måste bli arg då inget annat funkar. Och nu när jag är gravid med femman är dessutom tålamodet kortare än vanligt. Men det är bara att bita ihop och härda ut när dem jobbiga stunderna kommer, och hoppas att nästa dag blir bättre. Kram!

 4. Tesan

  Lovar att du inte är ensam, och då har jag ”bara” två. Ibland är det hopplöst men bra att du kan ta en paus och komma ifrån, det hjälper ju verkligen! Styrka till dig!!

 5. Trebarnsmamma

  Du är inte ensam!!! Och vilken lättnad att nån fler har sånna här dagar! Jag har tre barn på 5 år, 2 år & 3 månader. Igenkänningsfaktorn i det här inlägget är hög! Vissa dagar är det bara kaos. Brukar göra som dig då, gå ut på en promenad då min man slutat jobba. Eller ta bussen in till stan o bara strosa. 🙂 det är tufft, jag bryter ihop ofta, men varje gång kommer man igen och kämpar vidare, jag tror det är det som gör en till en bra mamma. Man ger liksom aldrig upp, finns där för sina små jämt, trots tuffa perioder. KRAM

 6. Stina

  Ah, di där barna! Sicka ena de kan va!
  Skickar lite styrka till dig och menar att du alls inte är ensam.
  Nu har jag bara en liten ettåring här hemma (dock en envis och viljestark sådan), men jobbar på förskola och ser många barn som stampar på sina föräldrars tålamod och faktiskt deras självkänsla. Tror du är en GRYM mamma!

 7. Riikka

  Förlåt nu, men tack gode gud att det finns andra som har likadana dagar som vi!! Idag har jag och dottern hamnat i bråk precis hela dagen. Hon är i den åldern att det spelar ingen roll om du är pedagogisk, förklarar, blir arg, blir ledsen, ingenting har funkat idag! Till slut låste jag in mig på rummet och riktigt fulgrät! Efteråt känner man sig som världens tjatigaste, elakaste mamma. Många Styrkekramar till dig. Det lilla jag läser här visar på att du trotts att det ibland känns som det brister är en fantastisk mamma!

stats