PATRICIA- Mamma till tre små!

Recept på kyckling i dragonsås med crèmefraise.


La ut den här bilden på instagram i går, och många utav er bad om att få ett recept! så här kommer ett.
En sjukt god kyckling i dragon & cremefraise sås med sting i utan att bli stark eller ta över någon smak ♥ (Går att göra den mild om du eller barnen där hemma inte är så förtjust i den starka smaken).

Den här kan du göra lite som du vill med, mer eller mindre efter tycke & smak med syrlighet, sälta, sötma. Men ska skriva hur jag gjort, så kan ni ändra bäst ni vill.
Du behöver för 4 personer (samt två matlådor).

3 kycklinhfileér
250 gr Cremefraise (eller mer om du vill ha)
2 dl vatten
3 dl matgrädde/vispgrädde
Mycket dragon
Citron
Salt, peppar, citronpeppar, vitpeppar

Börjar med att få dom bitarna på kycklingen jag önskar, fräs upp smör och lägg ner kycklingarna! de ska fräsa och få en gyllenbrun och fin yta.
Krydda upp den i pannan nu, när kycklingen fått sig en yta häller du ner lite vatten i taget, för att få fram den salta sky-smaken som ska röras tillsammans med såsen sen. Häll ner cremefraisen, pressa ner lite citron och häll ner grädde eftersom (sänk värmen) koka upp, smaka av hela tiden under ca 15-20 min medan riset eller tillbehöret kokar upp 🙂 Jag har mycket smak utav dragon i min, var inte rädd! ös i, det försvinner mycket i kokningen. Snabbt, enkelt och skitgott efter jobbet när man inte har all tid i världen med hungriga barn.  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Hej! Har precis hittat hit och tycker om din blogg jättemycket! Har en fråga ang denna måltid haha, är rätt ny i köket och undrar hur såsen fått färg? Har du nån olja eller soja i? 🙂
    /Mia

    1. mammasangel

      Hej! jag kryddar ju upp den rejält som jag skrev, sen steker jag ju den så den får en hård ”yta” därav färgen när jag häller ner lite vatten och kokar upp skyn! 🙂 Kram!

stats