PATRICIA- Mamma till tre små!

Recept på den godaste colan i stan!


Vill dela med mig utav ett himmelskt recept på den segaste, smörigaste och godaste colan i hela stan! ♥
Du behöver:

5 dl grädde
120 gram smör (äkta smör)
3 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 msk kakao (efter smak, det hade jag i)
2 msk vaniljsocker
Havssalt

Börja med att hälla 3 dl vispgrädde i en stor kastrull, tillsätt socker, sirap, vaniljsocker, kakao och rör runt. Ta en tsk smör då och då och tillsätt och rör runt i samband, se den smälta.
Låt koka i 15 min på hög värme, häll ner resterande grädden då och då i kastrullen 🙂 sänk värmen sen till (4/9) på plattan, och fortsätt koka i 15/20 min.
Gör sedan ”kultestet” för att se om colan blivit färdig, ta ett glas med iskallt vatten! ta en tesked med colan och ner i de kalla glaset, efter en liten stund ska du kunna rulla en liten kula.
Om du kan det, så är colan färdig!

Ta en form, med bakplåtspapper, smöra den lite också. Häll ner den kokande colan i formen, och låt svalna lite! medan den fortfarande är ljummen skär du dina bitar cola, och strö över havssalt.
Blir så otroligt gott till allt de söta, och rulla sedan in dom i papper! de är kladdigt, men förbannat gott dagen efter när dom hunnit stelna till lite men fortfarande så mjuka så dom smälter i mun!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sabina

    De där ser ju vansinnigt goda ut. Håller på att göra de nu och efter hela 45 minuters kokning klarar de fortfarande inte kultestet. Vad gör jag för fel? 🙁

stats