PATRICIA- Mamma till tre små!

Olyckor kan ske!Lilla Novalie ♥
För var dag som går så känns det som du växer en oändlighet! du står upp, du kryper, du snackar hela dagarna, tre tänder, ja.. du lär dig, utvecklas! Och musik är de bästa du vet.
Du blir som alldeles förtrollad och blir tyst som en mus, för att sen bli överlycklig! Nejdå kära nån.. stoppa tiden, vill inte att denna bebistid ska försvinna, den kommer aldrig aldrig tillbaka.
Snart är ni där, 14 & 16 år och hatar er mamma för jag säger åt er för jag vill ert bästa. Åh, gudarnas! två flickor, jag kommer inte ha de lätt.. de e en sak som är säker! Men ack så värt de!

Idag så har jag och Novalie hängt, va hemma en stund och städade på förmiddagen! Vid 12 gick vi ut fram till vi hämtade Wilja på förskolan! 🙂 Hon hade haft de jätte kul, första kissolyckan utomhus sen i September! Dom hade skyndat sig hem, men hon gick blöt och kall ett tag :/ Hoppas hon inte blir för sjuk! Sa de att ska dom vara ute i skogen och vara borta länge så måste blöja på nu när de är så kallt och hon inte kan ha bara ben om någon olycka skulle ske.

Hur har ni gjort vintertid med era torra barn? olyckor kan alltid ske! Men ska blöja sättas på vid dessa tillfällen?
Hon har inte blöja hemma, nätter eller på dagis. Om vi åker tåg och ska åka länge sätter jag på, likaså bil! Men annars får hon alltid kissa innan vi går hemifrån.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny- Mamma till Haylie & Charlie

  Om ni ändå har blöja på Wilja i bilen och så, då skulle jag tycka att det var helt okej att ha på utflykter också. Meeen om ni inte slutar helt med blöja så kanske hon en dag får för sig att bara kissa i blöjan?

  Med Haylie kör vi med extra kläder. Alla barn har en egen liten ryggsäck som dom tar med sig överallt. dock inte extra overall, men hennes dagmamma har ju faktiskt vagn med åkpåse där man skulle kunna sätta henne i torra kläder, om olyckan skulle vara framme.

  Ha det bra!!

  1. mammasangel

   Jo, vi har blöja på henne om vi åker för lämning till hennes Pappa, de kan då ta 2 ½ timma, och bara motorväg mer eller mindre! svårt att stanna för att kissa. Så då åker blöjan på, men 9/10 gånger så är blöjan helt torr.
   Jag ska faktiskt ta upp de här på dagis idag! att om dom inte har extra kläder med sig åt barnen i ryggsäck, känns som de är väldigt viktigt 🙂
   Som du säger, när olyckan väl kommer så ska det inte ta 60 minuter för att bli torr när de är så kallt, för de var den tid det tog att komma tillbaka till förskolan med barnen då dom gick :/ Kramar!

 2. Johanna

  Jag jobbar som förskollärare. Vi har alltid med oss lite extakläder i en ryggsäck när vi går från gården. Det spelar ju ingen roll om det är förskolans extakläder. Så tar ni hem och tvättar bara. Sen får personalen se till att Wilja kissar regelbundet även om de är iväg. De får avbrya hennes lek vissa tidpunkter och gå och kissa med henne. De får hjälpa henne att kissa utomhus. Vi kissar med våra barn utomhus året runt. Det är inga problem. Sen kan ju såklart olyckor hända iaf, men då kommer ju extrakläderna till användning! 🙂 Jag tycker inte att du ska behöva sätta på henne en blöja. Hon klarar det! Tillsammans med personalens hjälp. 🙂

 3. ♥Mamma till Oliwer och mamma till tvillingar♥

  Ja om du inte vill ha en dotter som får urinvägsinfektion i onödan bara för att du inte vill sätta på en blöja…your call 😉 ?

  Kram

  1. mammasangel

   Love var den här kommentaren på riktigt? Hur ska jag kunna sätta på henne en blöja om hon är i pedagogernas ansvar?! :S

 4. sofia

  Du kanske kan be förskolan att antingen ha på henne blöja eller ta med ett par extra byxor till Wilja när dem är ute 🙂 Lite dåligt att dem inte har med sig extrakläder, allt kan ju hända. Barnen kan bli blöta eller spilla något på sig, & dem ska ju inte tvingas gå med blöta kläder och bli kalla. Det brukade vi alltid ha när jag jobbade på förskola, fanns alltid en ryggsäck med extrakläder med på utflykterna.

  Du har två galet söta flickor Patricia, och du verkar vara en toppenmamma! Ville bara säga det med 🙂

stats