PATRICIA- Mamma till tre små!

Olikheter mellan sina barn.

Det börjar ta sig, jag är nästan klar! Jag har vänt opp och ned på hela vårt hem! Dammat alla lister, kört 8 maskiner med tvätt! alla tygleksaker, sängkläder igen, madrasskydd, överdrag till sofforna.
Sittdynorna i köket, precis allt med textil. Förutom mattorna, dom är lite knepiga att få in kanske haha! Novalies madrass står ute och vädrar, dammsugit vår säng, alla kuddar till soffan.
Skurat precis alla ytor, spritat klossar en för en! Tvättat och gnott på allt så fingrarna är alldeles nariga! Den här proceduren kommer ju att få upprepas ett par gånger innan vi kan säga att vi är fria från invasionen! ännu är de bara Novis och jag hoppas att de kommer stanna så. När alla hennes gossedjur slängdes i maskinen så var det stora tårar som fälldes! älskade barn♥
Men efter en stund så tog hon sin lilla stol och satte sig utanför och tyckte de va roligt när jag berättade att dom kanske åkte karusell. Vi satt där inne tills dom var klara! Och hon blev lycklig och kramades med alla i soffan. Har inte sett något konstigt där nere under hela dagen, men som sagt. De är på kvällen dom kräken dyker upp! hoppas hon får sova i natt, hon är alldeles slut och lika så jag.
Sitter och funderar på hur himla orättvist de är att de bara är hon som ska drabbas utav allt hela hela tiden!

Wilja har varit på vårdcentralen 1 gång i hela sitt liv, det var när hon var 9 dagar och var lite snorig och jag fick panik för jag ville ha hjälp och tips! – de var självklart inget annat än en förkylning. Hon har varit sjuk med feber och så, men aldrig behövt vård eller penicillin för något! Så himla glad för det, men samtidigt! hur kommer det sig egentligen att hon är så himla motståndskraftig? Är det för hon helammades till hon var 1.5 börjar jag fundera på? De sägs ju att immunförsvaret stärks! kanske är det så? Det är två tjejer som lever i samma hem, som har samma möjligheter, äter samma mat! Förstår inte varför de kan vara så olika bara.

Novalie kunde jag inte amma alls efter sitt RS.
Novalies resa började när hon var 11 dagar, RS-Virus & Influensa A samtidigt! In och ut på akademiska, hon var i sämsta möjliga skick.
2 månader så fick hon öroninflammation
3 månader så fick hon andningssvårigheter, då fick hon förkylningsastma efter RS-viruset
4 månader, öroninflammation IGEN samt VATTKOPPOR! (Wilja klarade sig självklart när både jag och N blev sjuka)
6 månader hennes 3 öroninflammation penicillin
8 månader öroninflammation penicillin
1 år öroninflammation och penicillin
Därefter så har hon varit bra till och från, men blir ofta sjuk! (feber förkylning m.m)
Mellan 1-2 år har hon haft 2 öroninflammationer till, alltså 7 gånger sammanlagt! och efter 2 års så skulle vi få träffa öronläkaren.
Och sen har hon haft halsfluss och nu maskhelvetet! tycker de är så himla ledsamt och tycker de är så synd henne.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Amning kan säkert hjälpa till, men jag tror mer att det är individuellt. Jag har tre barn varav den äldsta som inte ammats har varit den som varit friskast. Mina yngre åker på smitta efter smitta. Men ju fler barn man har desto större risk är det ju också att man får hem smittor.

 2. Th

  Ammade min äldsta i 3 veckor och idag är hon 2.5 år. Hon har haft öroninflammation 1 gång. Pratade om det idag, hur barn blir sjuka osv på förskolan. Eh? Ja, inte min unge iallafall. Det är väl inte svårare än att de också är människor som är olika, oavsett förutsättningar. Som sagt, amning är nog skitbra, men det hjälper nog inte mot allt

 3. Victoria

  Jag har också fått för mig att min dotter har fått bättre immunförsvar pga amningen! Vi slutade amma helt när hon var 1.5, fram tills ett års dagen så helammade hon (samt att hon åt vanlig mat också) och efter det fortsatte vi amma kväll/nattetid! Hon har knappt varit sjuk förutom nån förkylning nån enstaka gång, även fast det har gått alla slags olika sjukdommar på hennes dagis!
  Hoppas Novalie kryar på sig och slipper maskarna! och tack för en superbra blogg att läsa!

stats