PATRICIA- Mamma till tre små!

Novalie 1 år <3Idag för 12 månader sedan, så trodde jag aldrig att du skulle komma.. Vi satt hemma hos svärmor och tårarna börja nästan rinna av ren frustration! Det var BF-dagen, men ingen liten tjej hos oss. Jag hoppade upp och ner på pilatesbollen, upp & ner i trappor i hopp om att du skulle komma ut. Det gick nästan så långt så jag trodde på riktigt att du aldrig skulle komma, efter all övertid med din syster så trodde jag att du skulle ligga inne minst 13 dagar över, bara för att jäklas.
Några timmar gick, mot 16.00 så började jag känna av små lätta sammandragningar! men inte värre än vanligt, så hade jag känt de senaste månaderna hela tiden.
Men, jag & Linus åkte hem och gjorde: You know what, för att försöka trigga igång det! Hoppade upp och ner med min mage på mått över 40 SF, ja jag förstår inte hur de gick till. Men de gick, och efter 2 minuter. Jag skämtar inte, så kände jag av en riktig ”värk!” Jag flämtade, och brast ut i garv! Klockan var nu kring 17.30 tiden, jag hoppade in i en dusch och packade en liten väska. Vi åkte in till akademiska, även om värkarna inte kommit igång så tänkte jag åka dit och inte åka hem igen om man säger så, på något vis så skulle hon ut! så tänkte jag. Väl framme, så hade dom så lungt och sa till mig: ”Du får sova kvar, men om ingen bebis tittat ut innan imorgon så får ni åka hem och återkomma”. Klockan var nu: 18.30 ca, hon frågade om jag ville bada då jag hade små sammandragningar men jag hade inte ont alls! Kröp ner i ett stort varmt jaquzzibad, skrattade och pratade med Linus.

Jag klev upp ca: 19.25, när jag gick i gången med Linus för att hämta saft.
Så skrek jag bara: DE TRYCKER, hjälp Linus, de TRYCKER! De var så läskigt, för från ingenstans så kändes de som ungen skulle ploppa ut. Jag hade ju inte ens haft VÄRKAR tänkte jag! Skrek på sköterskan som i stort sett bara ”ja,ja’ade” mig. När jag kom in 1 timma tidigare var jag bara öppen (2 cm och två cm kvar av tappen), men så hade läget sett ut 2 veckor då jag varit på BM kontroll.

Fick lägga mig på ett rum, och hon undersökte mig: Men herregud, OJ sa hon! du är öppen 7 cm, vilket fantastiskt arbete du gjort!
Jag kommer så väl ihåg att jag fick panik, och bara skrattade! men va, jag va vadå öppen! vid detta skede började de göra ONT, väldigt väldigt intensivt och förbannat ont. Skrek att jag ville ha smärtlindring, men jag fick ingen: Nej du Patricia, du ska koncentrera dig på att föda barn! Då blev jag ännu räddare, värkarna och trycket var så insentivt så jag trodde att ryggen skulle gå av. Just där hade jag ont, ryggen! den brände som tusen eldar och jag önskade att jag aldrig hade blivit gravid, och jag förstod inte hur jag kunde utsätta mig för en förlossning igen, UTAN bedövning! haha.

Efter två krystvärkar, så sa till mig: Nu ser vi hjässan, och i nästa värk, så flög den underbara tjocka ungen ut på mig.
En liten Novalie öppnade nu sina stora blåa ögon: Men va STOR hon är brast jag ut, efter jag tittat hur förjäkla söt hon var. Mycket riktigt var du stor vår ängel, 52 cm och 3830 gram. Jag förstår verkligen inte hur jag fick ut dig, men en snabb väldigt enkel förlossning. Jag lyckades klara mig från att sy, summa av kardemumman så föder jag mer barn, så kommer jag alltid göra de naturligt. Vilken upplevelse, så fantastiskt.

Ett år har nu gått, en vacker så snäll tjej har vi framför oss. En riktig liten kämpe, de är precis vad du är och det har du bevisat för oss gång på gång. Varje dag så visar du ditt stora hjärta för din mamma och pappa, och varenda dag är vi tacksamma över att vi just fick dig som vår dotter, det finns ingen som du, inte någon. Jag har träffat många barn.. men aldrig någonsin ett barn som är mer nöjt, och snällt än dig. Vi älskar dig, en finare 1 årspresent kunde jag och Linus inte få.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marika skrika

  Åh man blir så sugen på att skaffa barn när man läser! Så himla fin familj 🙂 får tårar i ögonen 🙂 grattis på 1åra dagen Nova 🙂

 2. Th

  Jag menade inte att hon förstår och klart att dom vill ha henne, men vadå vill inte ni hade henne?! Precis det är hennes allra första födelsedag…även om inte hon förstår så hade jag aldrig kunnat lämna bort mitt barn på hennes allra första födelsedag, hur kan man inte vilja vakna upp med sin dotter på hennes första födelsedag?

 3. Linnea v.25

  En sak jag inte förstår är att du skrev för ett tag sen att du hade vaknat av att du blödde jätte mycket och trodde att Nova hade dött typ.. Och då åkte ni in och födde?

  1. mammasangel

   Jag vaknade upp en natt 1 vecka innan förlossningen med en stor blödning, väl på plats på akademiska konstaterades att ett stort blodkärl hade spruckit och att det var en eventuell vattenavgång då jag läckte.
   Dagen efter på kontroll, så visades de att vattnet ej gått. Och precis en vecka efter, så föddes Novalie.

 4. jakshklö

  och ändå väljer ni att inte ha henne hemma påå SIN FÖRSTA FÖDELSEDAG to.m hur kan hon inte sova hos er och vakna hos er och överrösas med kärlek. Gud vilka kärleksfulla föräldrar som inte har batnvakt på sin dotters ettårsdag. Stackars unge

  1. mammasangel

   Åh herregud, jag vet inte ens vad jag ska skriva. Hon är ETT år, och vi ska dit om en liten stund! Hennes Farmor och Farfar vill också ha henne, och vi ska inte fira henne idag oavsett, inget kalas! De har tjejerna tillsammans, just därför så spelade de ingen roll. Eller vänta, varför sitter jag och förklarar mig! SPAM, du är ett spam och ditt ip-nummer likaså. En så himla trött människa som följer mig slaviskt på både instagram och facebook, lämnar kommentarer här stup i kvarten. Jag kräks på dig!

stats