PATRICIA- Mamma till tre små!

Ni, ush.

DSC00006-001 ”Urk vilka föräldrar” Javisst är vi det, för vi åker till Grekland och Wilja till Italien på sin pappa vecka! Hade nästan saknat dessa meningslösa och spydiga kommentarer. Nu ska vi ha en toppen resa tillsammans med Novalie, och Wilja ska få en bra semester med sin Pappa! vad är de för synd med det undrar jag? Hade vi lämnat bort båda barnen, och stuckit på semester på tumanhand. Hur hade det stickt i era ögon då? Sköt er själva, så lovar jag dig! att vi sköter oss toppen helt på egenhand och verkligen ser till att inte något utav våra barn hamnar utanför.

Men jag tänker inte låta någon få mig att få dåligt samvete, när det egentligen är Wilja som får dubbelt utav allt annars. Firar jul flera gånger, får dubbla födelsedagar, dubbelt så mycket presenter, fler som har råd att skämma bort henne med saker och resor. Det är på Wilja tiden fokuseras på mestadels när hon kommer hem, för att vi alla har saknat henne, även Novalie. Hon får samma saknad när hon kommer hem till sin Pappa, hon är också ensambarn där och dom gör alltid saker som vi kanske inte har råd med hela tiden. Så den som det är mest ”synd” om i detta läge, är Novalie! men jag kan inte tycka att det är synd om någon. Kärleksmässigt får båda precis lika mycket, och i det materiella så kommer det jämna ut sig i livet. Herregud, barnen är 2 & 4 år, denna resa kommer ingen utav dom minnas! skillnad om tjejerna var 8-10 år, självklart skulle båda få åka med då.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra - 3 barns mamma

  Första gången jag är här inne och spanar. Jätte mysig blogg.
  Hänger inte med på varför det reageras på att ni semestrar på olika håll. Är ju kanon att Wilja får semestra med sin pappa. Tänk så många barn som växer upp utan en utav sina föräldrar. Så Wilja är ju lyckligt lottad som får ha båda sina föräldrar. Ignorera de som inte ser helheten i att få umgås med båda sina föräldrar även om det är på olika håll.

  Hoppas att ni får en kanon fin semester!!!

 2. Jyoti

  Förstår att du är upprörd men skit i taskiga kommentarer! Det viktiga är faktiskt att de får lika mycket kärlek. Håller med dig till fullo och förstår dig fullt ut!

 3. Therese

  Till Patricia – du verkar vara en klok och underbar mamma, trist att du ens ska behöva lägga minutrar och energi på att försvara ditt helt vanliga liv inför dessa mycket märkliga kommentarer! En separation kan hända vem som helst, ingen kan ta någon annan föregiven och saker händer genom livet! Du verkar absolut ha en sund och mogen relation till Wiljas pappa och det är det absolut inte alla separerade som lyckas med!

  Till Jossan – tror du är ute på mycket djupt vatten när du tror att alla som lever ihop kan ge sina barn det bästa livet! Alla situationer är individuella och du kan omöjligt veta vad som är bäst i andra familjers situationer! Jag är själv bonusmamma till en underbar tjej och vi har en mycket väl fungerande relation till hennes mammans och min bonusdotter är trygg och välmående hos båda parter! Hoppas att du inom sinom tid lyckas ta dig ur din lilla bubbla och kan tänka lite mer brett! Hur skulle du själv hantera en separation undrar jag? Skulle du må bra av att utomstående kommenterade att du får dina barn att må dåligt?

  Tack för mig och keep on going Patricia!

 4. Paulina

  Menar absolut inte att hacka på er nu, jag är säker på att ni tar mycket väl han hand om era flickor och dem lider med all säkerhet inte av att ha skilda föräldrar (Wilja). Men jag talar från egen erfarenhet när jag säger att fira högtider, semestrar osv två gånger.. Är ingen lyx. Jag har två stabila, snälla, omtänksamma föräldrar men det var ändå ingen lyx! Desto fler år som går desto stressigare blir det. Jag är idag 24 och förra julen var den SISTA jag firade fram och tillbaka. Jag sa till min sambo att denna julen åker vi iväg. Det var mina FÖRLÄDRAR som valde att skilja sig men det är JAG som i alla år fått åka fram och tillbaka, firat hundra födelsedagar för extra syskon/extra släkingar /jul/midsommar osv osv osv.. JAG som fick känna stressen över att vara hos båda, se till så ingen av dem kände sig bortvald. Varje år, hela tiden, all the time. Det var ingen lyx. Men såklart vet jag att mina föräldrar gjort så gott dem kunnat och är säker på att ni gör det samma. Men att se det som en lyx fick mig att reagera. Men alla är vi olika!

  1. R

   Du hade inre behövt åka fram och tillbaka, du kunde ha sagt nej?! Jag är 23 skilda föräldrar, jag har sagt nej många gånger till att åka på födelsedagar & högtider många gånger & mina föräldrar har respekterar det!

   Och jag har själv ett barn + bonusbarn och lever med deras pappa & har bonusbarnen varannan helg. Han säger själv ”jag har det lyxigt med att få ha två mamma & pappa och mormor, morfar, farmor, farfar. Men såklart att bonusbarnet kan säga till oss ”jag önskar jag också kan bo här varje dag med er och med lillebror”

   Men alltid lika lycklig att åka tillbaka till sin mamma. Jag är ÖVERLYCKLIG för jag har en stod framilj, min bonuspappa har brorsbarn i min ålder och vi har alltid hängt ihop sen vi var 4 år (då min mamma & bonuspappa träffades) och vi har alltid kallat oss kusiner. & min bonusfarmor har alltid varit farmor, samt farfar fast jag har haft min farfar vid liv.
   Jag har en halvbror (som jag egentligen ALDRIG säger – för han är min lillebror) ja tycker aldrig det är synd eller rättare sagt jag har aldrig tänkt ”fan jag önskar jag också hade mina föräldrar såhär) aldrig. För jag är så jävla lycklig hur mitt liv ser ut & hur mycket kärlek jag får & hur många människor som är min familj! Jag önskar aldrig att mina föräldrar hade bott tillsammans, jag minns inte för kag var så pass liten när dom skiljde sig så jag vet inte hur de hade varit, jag vill inte tänka för jag vill inte ens tänka att man kan ångra något.

   Nu har min lillebror, mamma & bonuspappa åkt iväg, de brukar dom göra en gång pm året & alltid gjort & jag HAR ALDRIG BLIVIT arg, ledsen , känt mig mindre älskad för det. Jag känner inte mig mindre älskad för att dom åker iväg. Jag vet att dom älskar mig exakt lika mycket!

   Och vårt bonusbarn kan jag se hur lycklig han är över att få åka till alla familjer, om han någon gång väljer att säga nej, ja då stannar vi hemma.

   Jag tycker det är sjukt och äckligt hur vissa kan skriva utsn att veta något. Vissa av er kanske inte få era känslor bekräftade eller inte får era behov bekräftade, och om ni hade känt att ni blir älskad av varje ny familj & känner att ni blir bekräftade för just den ni är hade ni aldrig skrivit så! …

   Jag är mer tacksam idag över att jag har två stora familjer eftersom min papa har gått bort, jag är så jäkla glad över att min familj finns där & alla släktingar som jag ens inte har blodsband med kan offra så mycket för mig!

   (Ursäkta stavfel m.m har dyslexi & skriver inlägger samtidigt som jag är arg på vissa av er)

 5. Jossan

  fast att wilja får fira dubbelt av allt är väll ingen lyx?
  är ju synd om henne som hade två föräldrar som inte kunde hålla ihop så hon behöver flänga fram å tillbaka på flera ställen? istället för novalie som har en mer trygg tillvaro! så är mer synd om wilja fastän hon får ”fira” dubbelt . är inte direkt ngn lyx med splittrad familj även om du fått för dig de?!

  1. mammasangel

   Beror väl helt på hur man är som förälder! kan lova dig att Wilja är den tryggaste tjej du någonsin skulle ha träffat.
   Hon älskar sin Pappa, hon har även Linus som hon kallar för Pappa och hans familj. Hon ”flänger” absolut inte runt om du fått för dig det, hon har två förbannat trygga hem. Hon har det bättre än vad hon någonsin kunnat haft om jag varit tillsammans med hennes Pappa! Henne är det absolut inte synd om.
   Att separera behöver inte innebära det värsta, även om det måste ha skett de för dig då du verkar vara så förbannat trångsynt.

   1. Jossan

    absolut kan dom ha de bra när föräldrarna e separerade. MEN…
    en lycklig mamma å pappa som e tillsammans är det bästa för ALLA barn. men som sagt, då om föräldrarna har de bra ihop. annars är det självklart bättre separata. men en hel å lycklig familj är alltid de bästa

  2. Rs

   Är du efterbliven kvinna? Vem är du att öppna upp käften om vad som är lyx och trygghet för wilja eller inte? Det är 2014 …tyvärr separerar många förälder och speciellt unga, barnen behöver inte ha sämre förutsättningar för det, man gör sitt bästa för de omständigheterna som är det gör väll alla separerade /föräldrar och över föräldrar över huvudtaget..! Att flänga runt?

   Du har inte rätt att yttra dig, det som Patricia och wiljas pappa ger wilja självklart deras allt, och det är klart att båda måste dela upp umgänget och det är dubbelt så mycket kärlek från båda familjerna det kan man inte klaga på, hon vet ju inget annat heller ..slår vad om att flickan har det hur bra som helst.

   Vem är du att döma någon som mamma? Vad går du efter? Du är säkert en gift fet trevarns bitterfittmamma som aldrig får kuk, för din otrogne man vill inte länge ha dig ..men endå kämpar du å strävar efter kärnfamilj???? Hahah gissar bara

 6. Marina

  TACK Patrick för att du är du och att du står upp för dig och dina barn och ert sätt att sköta saker och ting. Det är 2014 nu och alla familje situationer är väldigt varierande. Att åka på semester med ett barn medan det andra barnet är på semester men säg egen PAPPA är inget fel alls. Inte får Will mindre kärlek för det. Tycker det är så sjukt att ni som ska gnälla o hacka gör det så fort ni får chansen. Ni har ju ingen aning om hur deras situation ser ut mer än det ni läser i bloggen. Familjelivet är ett pussel, inte minst om ens barn faktiskt har två familjer och jag är övertygad om att Patricia sätter båda sina flickor i första hand och älskar dom lika mycket precis som vilken annan normal människa hade gjort. När jag var barn var det precis samma sak. Ibland åkte den ena föräldern på semester med min halvsyster när jag var med den andre och vice versa. Kan lova att jag inte tagit illa upp eller fått något trauma över det. Herregud tycker det är sjukt att ni ens lägger er i.

  Patricia du är en jättebra mamma och du har en jättebra blogg just precis för att du är du och är mamma på ditt sätt. Inte får efter den här osynliga regelboken som de flesta halvtjocka, osminkade, tragiska mammorna som kommenterar massa dumt här gör. Bara för att dom tappat bort sig själva påvägen ✌

  1. mammasangel

   Tack för fina ord, och det ser annorlunda ut nu och det är bara att acceptera. Men jag tänker inte låta någon få mig att få dåligt samvete, när det egentligen är Wilja som får dubbelt utav allt annars. Firar jul flera gånger, får dubbla födelsedagar, dubbelt så mycket presenter, fler som har råd att skämma bort henne med saker och resor. Det är Wilja tiden fokuseras på mestadels när hon kommer hem, för att vi alla har saknat henne, även Novalie. Hon får samma saknad när hon kommer hem till sin Pappa, hon är också ensambarn där och dom gör alltid saker som vi kanske inte har råd med hela tiden.

 7. Madde

  Vad tänker folk med?? Ni gör ju allt för era barn! De andra är bara avundsjuka.. Stå på dig! Ni är super föräldrar!

 8. Elle

  Åh folk alltså! Fortsätt som ni är bara, ni är fantastiska! Ignorera bara de som skriver sånt där, det ger dem mersmak de gånger du väljer att svara på kritiken. Tycker ni verkar toppen, tummen upp för er! 😀

stats