PATRICIA- Mamma till tre små!

Mer bakbröd!


Jag säger då det, mer hemmabak åt folket!
Varför bakar man inte mer bröd hemma, för det första är det superenkelt, superbilligt och så jäkla gott! MER bak säger bara. Visst, det tar lite tid att jäsa. Men det är en timma, sen göra små bullar och in i ugnen i ett par minuter! så jäkla smidigt, och så gott. Nej, hädanefter ska det attans inte bli något köpebröd.
När Linus sa i morse ”Åh dessa smakar precis som Mammas” Ja, då har jag fått ett gott betyg i brödbak ska jag lova er haha!

När man går upp tidigt trots en ledig dag, så får man så jäkla mycket gjort! effektiva förmiddag. Har tvättat, vikt tvätt, tumlar nu en maskin till. Dammsugit, plockat i och ur diskmaskin! Bytt sängkläder i alla sängar, kollat två avsnitt på gossipgirl, ätit frukost, druckit två koppar kaffe och slagit in alla julklappar som legat gömda i förrådet. Nu är det inte allt för många kvar, känns härligt!
Ska försöka bocka av lite ”to do” saker idag som man annars drar sig för, rensa kläder, vika in allt fint i garderober. Rensa ur, kasta – sälja beroende på vad det är. Så ja, en hemmadag blir det.

Recept på detta bröd:
50 gram jäst
6 dl vatten
9-12 dl vetemjöl/rågsikt ja, vad ni vill ha i. Jag har 6 dl vete, 5 dl grahamsmjöl.
1 msk olivolja
halvssalt
valfria frön om så önskas.

Blanda ut jästen i ljummet vatten (37 grader) häll i resten utav vattnet. Börja sen blanda i mjöl så du får en härlig del. När degen lossnar från kanterna på bunken, då ska du jäsa den i 60 min under en duk.
Rulla till bollar, pensla med vatten och häll på frön. In i ugnen ca 8-10 minuter. Klart!

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M.

    Om man har bråttom på morgonen så kqn man baka dom på kvällen, låta jäsa i kylskåp under natten, under en bakduk, och bara pensla o in i ugnen på morgonen. Riktigt enkelt och för gott!

stats