PATRICIA- Mamma till tre små!

Magen vecka 33.


11063226_10153167306579120_216062033_n
Om barnet
I början av denna vecka är fostret 30 veckor gammalt. Nu återstår inte så mycket tillväxt av kroppen, men hjärnan utvecklas fortfarande med raketfart. Fler vindlingar ska på plats och skallen växer. Antalet kopplingar mellan nervcellerna i hjärnan ökar nu dramatiskt.
Huvudhåret blir tjockare och naglarna på fingrar och tår är nu färdiga. Lanugohåret på kroppen försvinner allt mer. Ögonbryn och –fransar blir längre.
Nu är det inte så mycket plats i livmodern längre så fostret måste böja sina ben.
Kroppsfettet under huden ökar och fostret börjar nu anta den nyföddes runda former.

Om Mamman
Vad säger drömmarna dig?
Många drömmer mer intensivt än vanligt när man väntar barn. Drömmar är viktiga. De hjälper oss att hantera livet. Kommer du ihåg det du drömmer? Det kan annars vara en hjälp att ligga kvar en stund i sängen när man vaknat och försöka minnas, ofta sitter känslan av drömmen kvar i kroppen. Man kan också skriva ner det man minns i en drömdagbok. Efter ett tag går detta lättare och lättare och man minns bättre genom att träna sig. Vid denna tid drömmer även barnet. Från vecka 24 har man registrerat REM-rörelser (drömsömn) hos fostret. Om vad kan man undra. Ja, det kan vi bara drömma om.

Egna känslor & tankar: Jag har ju haft min ”positiva” vecka och försökt att se allt gott i allt och försökt att inte gnälla mer än nödvändigt! och den positiva inställningen trots kroppen gör ont ibland så har det verkligen hjälpt. Försöker att inte tänka på att en dag känns som 7. Utan bara varit, och visst har den här veckan känts betydligt lättare! Han stabiliserar fortfarande mitt bäcken så min foglossning är under kontroll, det gör förvisso väldigt ont! men inte alls så som jag hade för ett par veckor sedan. Nu är det inte långt kvar innan vi möts du & jag. Och jag ska stå ut! 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. C

    Grym blogg! Undrar var du köper dina bh-ar? Den vita med en typ ljuslila rosett på? Tack på förhand ♡

stats