PATRICIA- Mamma till tre små!

Kan jag KRÄVA det? hjälp mig!

Va nyss hos barnmorskan, helt slut och ögonen bara rinner. Känslomässigt monster? tro mig!
Känns som jag inte orkar en dag till. 10 dagar över tiden, och jag är helt slut! hur ska jag ORKA en hel vecka till?

Hon kunde inte avgöra om det va vatten eller om det är nått annat. Likaså kunde hon inte känna tappen om den va öppen eller inte, låg för långt bak denna gång? förstod ingenting!

Fick rådet att åka in till förlossningen och KRÄVA igångsättning och inte åka hem?
Hur kan jag göra det? vill inte åka in till Nyköping en timma för att sedan bara bli bortshasad som en jävla hund! åker jag in, så vill jag komma hem med min bebis. Inte utan!

Men som barnmorskan sa, dom måste tänka på hur man mår också.
Och eftersom hon är helt färdig så är det bara onödigt att vänta, ifall nått skulle hända! då det inte alls är någon aktivitet i magen och oron stressar ihjäl mig.

Vill bara lägga mig ner i ett hörn, gråta & somna, sen vakna med min sessa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Det är klart att man är orolig. Min svägerska gick över tre veckor innan de satte igång henne och det slutade med akut kejsarsnitt. Hoppas allt kommer ordna sig till det bästa för dig och bebisen. Jag tror nog att hon kommer komma ut snart och att ni då får känna den enorma lyckan till er lilla prinsessa!
  styrke kramar

 2. Madde

  Kan verkligen inte förstå hur det känns o gå över tiden, jag behövde ju inte ens gå tiden ut!

  Men ja slemproppen på mig kom ut i 2 omgångar och var enbart genomskinligt slem, alltså inget blod…..1h efter gick vattnet! Fast vad jag förstår så kommer det lite i taget för dom allra flesta! Hoppas du kan slippa detta snart…..=(

 3. Elin

  Stackare, förstår att det känns jobbigt. Man känner sig så liten i en sån situation. Man vill bli tagen på allvar och det är inte alltid som man blir det och då vågar man inte säga ifrån. Hoppas att det löser sig och att bebisen vill komma ut

 4. Nilla

  Jag vet inte om det får dig att känna dig bättre till mods men ultraljudsberäkningen av graviditet diffar på 2v ungefär så att gå övertiden behöver egentligen inte betyda att du har gått övertiden. Det är först efter 2v s.k. övertid som läkarna öht pratar om riktig övertid. Det är alltid ett beräknat datum man blir tilldelad och man vet att förlossningen kan komma igång både tidigare och senare och att det är helt NORMALT. Att föda "i tid" kan man alltså göra från v. 38-42. Innan v. 38 föder man tidigt och efter v. 42 räknas det som sent. Hoppas tanken på detta kan lugna dig en aning.

  Försök att vila upp dig och fokusera på något annat än att gå och vänta. Jag vet att det är svårt, men försök att vila, vila, vila så mycket du kan och stressa inte upp dig. Försök att njuta de sista dagarna av din graviditet och av magen och förberedelserna, det ger dig extra tid att öva på din andning och att slappna av. Lyssna på avslappningsmusik! Du går på kontroller och din baby mår bra. Det är inte långt kvar nu, du är stark – DU klarar detta!!! Kramar Nilla

 5. karro

  du borde ringa till förlossnigen och rådfråga dom. Berätta hur allt ligger till och hur du mår.
  Lycka till!!

 6. Elinore

  Hej Patricia!

  Jag tycker faktiskt att du ska åka in. Stressen och utmattningen tär onödigt på dig och bara det att bli igångsatt tar energi, så jag tycker inte att det låter som någon bra idé att vänta, när du känner så här. Att bebisen inte rör sig så mycket är bara för att den inte har plats att röra sig. När jag var fundersam under både första och andra graviditeten ringde jag direkt till förlossningen och rådgjorde med dem. Där vet de och där förstår de. Försök att locka fram lite överskottsenergi och få dem att verkligen förstå att du är orolig och håller på att bli onödigt utmattad. jag gick tio dagar över tiden med Lovis, så jag vet hur du känner. Vill du prata, så får du gärna höra av dig! 0739876242
  Lycka till och stor kram!

 7. Denise - Ännu en mammablogg

  Låter mega jobbgt! KRAM från mig!
  Ring in till förlossningen och tala om hur du mår, fråga hurvida ni ska göra och säg att du verkligen vill få ut henne. Så ring iallafall, men du måste vara ärlig ifall du vill sätta igång allt!! Överdriv gärna för att dom är himla knepiga med det där..

  När jag sa att jag ville in så bad dom mig vila och ta alvedon osv. Men det var tur att jag lyssnade på mig själv för annars hade jag fött hemma kan ajg säga! Så stå på dig och säg som det är och undanhåll inget!

  Håller mina tummar att det går som du vill..
  Finns här ifall du behöver ett öra, KRAM gumman!!

 8. Alex

  Mår du dåligt över det så ska du inte tveka att fara in. Ta med dig simon och stå på er så ska det nog gå bra.

  Kramar

stats