PATRICIA- Mamma till tre små!

Hur ser min dag ut?

Kommentar:
Hej! Kan du inte berätta hur en dag ser ut för er? Jag har 2 barn med samma mellanrum som dig och jag får inte ihop det. Hinner knappt sminka mig. Eftersom du alltid e så snygg och fräsch så är jag nyfiken hur du får ihop allt?
Tack för en fantastisk blogg!


Liknande kommentarer har trillat in här inne hos mig! Och nu ska jag skriva om vår dag, självklart så skiljer de sig mycket på om vi är hemma här och ute & leker, eller om vi är ute och svänger som vi faktiskt oftast är!
Men morgonen börjar med FULL rulle vid 07-08.30, stortjejen är alltid den som vaknar först då lillasyster älskar att sova på morgonen! Vi sätter på Pippi & äter frukost, en alldeles mysig stund med bara Wilja! Wilja börjar leva rövare efter några minuter! så, där börjar vår dag. Efter flickorna ätit så drar jag mig en dans med dammsugaren! Jag är lite av en städoman.. Och jag klarar verkligen inte av smuts! leksaker på golv och annat, inga problem! Men att känna smuts under fötterna ger mig gåshud, därför städar jag varje ledig stund som jag har! Iallafall prio är KÖK och golv, resten får vara! Men ja, oftast så dammar jag med trasan där vi är mycket. (det handlar givetvis inte om hos andra!) utan det är hemma hos oss jag vill ha det rent. Så kom inte med en kommentarer om det! alla gör som dom vill hemma hos sig. Iallafall, ordnar med tvätt och allt som ska göras!

Leker med tjejerna, duschar (vilket jag måste göra för att kunna få dagen att starta) 😀 Vissa gör de kvällar, men jag har mitt måste på morgonen.
Sen är de utomhus bus som gäller till lunchtid, om vi inte är ute och äter! 😀

Sen kommer vi in efter ett par timmar ute, de är dags för lite vila för Wilja om hon vill! Då får jag ett litet break, sitter vid datorn! Plockar lite hemma, eller umgås med någon!
Som sagt, dagarna ser ju alltid olika ut! och under sommaren så är vi knappt hemma alls. Men myser gör vi, alltid! alla stunder på dygnet.

En lugn stund för mig & Nova när Wilja sover, mys och bus på golv! lite data, tv och sånt som man annars inte hinner göra. ♥

Sen blir de att laga middag innan Linus kommer hem, äter tillsammans! Sen börjar vi förbereda kvällen.
Barnen somnar ca mellan 19-20,30 beroende på vad vi gjort under dagen eller om Wilja sovit lunch eller inte.
Jag och Linus är alltid uppe till efter 22, och myser med varandra. Att få den där tiden för bara OSS är de allra viktigaste! att inte glömma.. Somnar aldrig när barnen gör de, för då betyder de att vi aldrig får ensamtid med bara varandra.
De sista som görs innan jag lägger mig är att röja upp hemma, så vi kan starta dagen med att börja riva om ännu en gång! 😀

Sen är de som sagt, vissa dagar lämnar man inte mjukisbyxorna, läste om de hos en annan tjej. Och jag vet att folk kommer reagera, men detta är min synvinkel.
Självklart är de MER än ok att ha såna dagar.. men JAG hade aldrig klarat av de i längden! även om jag bara är hemma så vill jag även klä på mig! Göra mig i ordning, smink är inte alltid nödvändigt, men jag menar! hallå.. innan barnen, sket man i en dusch eller gick omkring som ett mähä dagarna i ände? det tror jag inte! så varför göra det nu.. ett barn, två eller tre är inget hinder! Det finns tid, det finns tid till allt.. Likaså kommer jag aldrig förstå folk som säger att de inte FINNS tid till att vara intima? herregud! dygnet har massor med timmar. Då handlar det nog mer om något annat än att tiden inte räcker till! Man tar sig tiden. Även om man stress-sminkar-klär-på-sig-10-minuter så finns de då dom där tio minuterna! frågan är om man väljer att slänga upp fötterna på soffan eller skärpa till sig lite och ta itu!

Jag vill fortfarande att Linus ska känna: Jävlar, vilken tjej jag har! Och inte bara att jag är en mamma.. För jag är faktiskt en fästmö & flickvän också!
Punkt, min synvinkel! inte er, så respektera min.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. A

  Är det nån som har sagt att man inte ska kunna duscha? Vi undra vara vart hon gjorde av barnen! Alla barn är inte lika, vissa klättrar på allt , river ned allt, busiga, ska upptäcka allt , titta efter allt och försöka komma åt allt. Haha en två åring vet inte vad man får och inte får göra riktigt helt, Dom förstår inte vad som är farligt och inte. Rätt eller fel. Men Vad skönt för dig då kan inte Wilja trotsa mycket eller slå sig mycket hemma iaf då du vet vad hon gör och inte gör 🙂

 2. sara

  Men herre gud, bara för att man får barn ska man aldrig mer duscha då eller? Jag har en dotter på 2 år och jag duschar VARJE morgon, hon leker o har sig man kan faktiskt duscha med öppen dörr och man hör ju om de händer ngt, saker som kan skada sitt barn har man inte framme.

 3. Anna

  En sak jag har svårt för är att du har lätt att snäsa av folk. Jag har en son och tänkte faktiskt precis samma sak när jag läste att du duschade varje morgon. Var gör hon av barnen? Jag kan också duscha när jag är själv hemma med sonen, men jag har en vilde som klättrar på stolar, springer ut om dörren är olåst, en som lärde sig gå när han var 8,5 månad och var alldeles för tidig för sitt eget bästa m.m så är det inte alltid så lätt.
  Alla frågor behöver inte alltid vara negativt laddade. Jag vet att du får ta mkt skit i din blogg. Men frågan måste väl få vara fri och alla har olika typer av barn – så det som funkar för dig/dina barn kanske inte funkar för andra och vise versa.

  1. mammasangel

   Jag vet vad min dotter gör och inte gör! och vi har inte farliga saker framme för små barn när vi HAR små barn? Wilja har aldrig någonsin gjort såna saker, och det är inget vi behöver oroa oss för.

  1. mammasangel

   Haha, va? är de här en riktig fråga? 🙂 Ja, Wilja är så stor så hon kollar på Tv eller springer omkring! Novalie lägger jag på en filt med leksaker på toan, eller utanför så duschar jag med öppen dörr!
   Förstod faktiskt inte din fråga riktigt. Kram!

 4. Nathalie

  Håller med dig! Visst har man vissa dagar då man bara drar på sig mjukisbyxor och kör en mysdag. Men jag vill ha en vardag och tar oftast på mig och gör mig iordning inför dagen. Men känner sig mycket piggare då också! 🙂

 5. Annelie

  Håller helt med. Har en pojk på 3 månader. Hinner med allt som du skriver. Är också en städoman så måste städa nästan varje dag. Men sällan jag sitter i mysbyxor hela dagarna. Man vill ju känna sig snygg fast man fått barn :).

 6. Nathalie 18 år och mamma till Neo

  Du har så rätt! Klart man vill fräscha upp sig även om man bara ska vara hemma. Och man behöver inte alltid bära på barnen utan dim kan leka själva på golvet eller sitta i babysitter eller vad som och på så vis får man ti till att sminka sig eller vad man nu vill göra 🙂 så tid finns det alltid! Du behöver absolut inte försvara dig för du har rätt i det du skriver 🙂
  Förresten, kan du inte visa lite outfits? Du klär dig alltid så fint 🙂
  KRAM

 7. Malou

  Du har så himla rätt! Jag har inga barn men jag tror att vill man så kan man. För uppenbarligen finns tiden då vissa mammor går runt i kläder och andra i typ sopsäck för att dem inte ’orkade’. Likaså med sex. Dygnet har 24 timmar!!

 8. Annika

  Håller med fullständigt! Tycker det är viktigt att göra sig fin och fräsch för sin egen skull men också för sin partner naturligtvis. Och tid finns alltid som du säger! Tycker inte du ska behöva försvara dig som du gör då och då i inlägget. Du har ju rätt! De som tycker något annat är slashasar med bortförklaringar.

  Kram!

 9. D

  Jag tycker precis som du Patricia!! :)) jag hittar alltid tid till att sminka mig o ta hand om hemmet, sånt tycker jag är viktigt. Kram

 10. Caroline

  TACK Patricia! Det här var precis vad jag behövde höra (läsa) för att få en knuff i ryggen! Och jag har bara en bebis hemma.. Kan du så kan jag!

 11. Johanna

  åh låter perfekt ju 🙂
  men nu funderar jag på , hur ofta sover novalie? sover hon hela nätter nu? hur är hennes schema? eller hur man säger. kul att se hur olika alla har det. jag är gravid i vecka 30 & har börjat få lite panik över att jag inte vet något om bebisar! ( jag är uppväxt med småsyskon & tre systerbarn så är van vid bebisar men ändå får jag panik haha…)

stats