PATRICIA- Mamma till tre små!

– Grekiska fetabiffar med hemmagjord sås.

Efter att ha avnjutit en EGENTLIGEN asgod middag så fick vi utstå den med panik-skrik och matkrig! En trött tjej vid matbordet är inte att rekommendera, förstörde lite hela maten.

Grekiska feta-biffar med Ruccolabädd i 🙂

Du behöver:

Köttfärs/blandfärs
2 st lökar
En näve Ruccola
1 Paket fetaost
Creimfresh med smak av: Scharlottenlök, vittvin och senap.
Lime
Basilika
Salt
Peppar
Olivolja
2 st ägg
Ströbröd

Sås:
Vi hade två varianter! Men gräddsås är jätte gott till.
Sen gjorde jag en egen kall sås vid sidan av.
Resten av Creimfreshen blandade jag med lite lime, salt, peppar, sambalokel och gräddfil!
Sen potatis.

Börja med att hacka Ruccolan i små bitar, dela ner fetan. Lägg det i en liten bunke och droppa ner lite lime, ringla över olivolja! Salta, peppra och på med basilika. Låt det stå och dra ca: 5 minuter!

Börja med köttfärsen, salta peppra! I med två st ägg-gulor för att binda ihop köttfärsen! Och i med blandningen. Rulla i handen och gör små biffar 🙂 – Klart.

Innan du steker, så rulla dom i ströbröd! Låt dom stekas ca: 6 min på vardera sida!
Koka potatis, och sen sallad till. Gör sås som ni önskar!

Den kalla såsen blanda jag ner i en liten skål, och sen in i kylen. Och gräddsås är inte så svårt att göra! Efter ca 20 minuter är maten klar! 😀

Ser svårare ut, men de är SUPERJÄKLAGOTT!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats