PATRICIA- Mamma till tre små!

Frågor & Svar!

Elin: Hur äter du en vanlig dag? Är avundsjuk på din kropp

Svar:
Men va snäll du är… tack… just dagens eller julens exempel är skit! Billys pizza till lunch, bullar till mellis. Ja du fattar, ska ta tag i de själv.
Men kan skriva ett exempel jag brukar hålla mig till:

Frukost: Havregrynsgröt med kanel/socker eller lingonsylt med mjölk.
Eller så äter jag kesella, med frusna bär till. Knäckemacka med kalkon och keso!
Mellis: Keso och avokado.
Lunch: Fetaostsallad med nötter och mycket grönt!
Middag: Fågel/fisk eller kött med mycket grönsaker, lagom med kolhydrater.
Kvällsmål om jag blir sugen: Kesella igen med BÄR!

De största, och viktigaste för MIG är att inte småäta! Jag äter absolut inte en tugga utöver mina mål.
Småäter jag som jag gjort nu, tickar vågen. Annars stannar jag!
Självklart lyxar jag till de också när jag äter strikt. Men då med mörk choklad, fruktsallad med lite glass eller så! Inte godis eller chips, kakor och bakelser har jag SVÅRAST att hålla min undan från.
Om man inte hinner iväg på gym, så försök med 30 min per dag i alla fall J stort lycka till!

Gabi: Hur stor skillnad har det blivit på din kropp sen du fick barn? har du bilder du skulle kunna visa oss?


Svar:
Hej Gabi! Här ovan har du bilder på för & efter barnen.
Jag är så himla mycket mer nöjd med min kropp nu efter barnen än innan. Jag har alltid varit otroligt intresserad av träning, men jag har aldrig lyckats riktigt sådär som jag velat. Halvdanna försök till att ”banta”, gick på kurer. Tränade en vecka, såg jag inga resultat så var de tråkigt. Slutade äta helt och hållet.. Jag pendlade oerhört mycket i tonåren med min vikt upp och ned. Efter barnen har jag tagit hand om mig själv.

Mycket för att bevisa för mig själv. Att bara för att man har fått barn innebär de inte att man  inte kan se bra ut eller komma tillbaka till sin ’drömkropp’. Jag har lång väg kvar, men jag är på god väg! Att man har varit gravid är ingen anledning till att bli fet.. Enligt mig!
Jag gick upp 25 kg med Novalie, och dom försvann efter 3- 4 månader. Men då satt jag inte på röven och gnällde om min kropp heller! Utan jag gjorde något åt det. Sen kan man ha slapp hud fast man gått ner i vikt, och huden dras ihop för varenda dag. Sen är alla vi olika. Kram!

Felicia:
Kan du inte berätta om hur det var att bli mamma tidigt? Känner du dig som en ung mamma? Och har det påverkat dig på något sätt? Kommer du att börja studera igen? Varför/varför inte? Hur klarar ni er ekonomiskt med två barn och endast en inkomst? Är det något ni drar ner på eller lever ni bara ”småbarnsföräldra”-snålt?

Hur lång tid efter förlossningen ville ni ha sex igen?

Svar:
Hej tjejen! Att bli Mamma tidigt var inte direkt en så stor omställning för mig, jag har alltid varit väldigt van med barn och varit barnkär, den stora omställningen var att alltid någon annan gick före ens egna behov. Och ibland saknar jag egentiden även idag! Och de är inget jag skäms över. Man älskar sina barn, men man älskar också sig själv. Ibland behöver man få tid att bara vara, och de är viktigt att man som föräldrar kan ge varandra den tiden.

Nej, jag känner mig inte som en ung mamma. Varken i huvudet, eller mitt agerande mot mina barn. Självklart har de påverkat mig! Jag blev 20 år äldre samma dag som Wilja föddes, man lär sig prioritera om i livet och annat som varit oviktigt blir plötsligt livsviktigt.

Jag kommer börja studera, och jag ska söka till Augusti.
Vi klarar oss väldigt bra ekonomiskt, och vi har två inkomster. Inte en! Vi lever varken glamoröst eller snålt, vi köper de vi vill ha utan att behöva vrida på våra pengar. Vi ger barnen de vi behöver, och har råd att spara. Men jag köper inga dyra kläder åt mig själv direkt, eller köper väskor för tusentalskronor. Det har vi inte råd med J men vi har det bra, vi har så vi klarar oss och lite till.

Med Wilja tog det över 3 månader, med Novalie hade vi sex efter 3 veckor kanske, om inte mindre. Hade en oerhört lätt förlossning, hade aldrig ont efter och blödde knappt.

Lynn: Hur får du dina bilder så ljusa och fina? Kamera inställningar? Ljus? Retuscherar hur och med vad?

Svar:
Hej gumman!
1. Jag använder aldrig blixt på kameran, utan försöker fånga bra ljus i kameran bara.
2. Jag retuscherar inte bilderna direkt, de kan jag inte.
3. Jag använder mig av Photoscape, det jag gör är att ändra ljuset! (ökar det), och luminans.
Sen är de inte så mycket mer än så! Kan förbättra kontrasten något.

Elin: Hur ställer du sig till frågan äldre och yngre mammor/pappor?? Vad är fördelarna och nackdelarna med det hela? Vad tycker du om åldersskillnad i förhållanden, positivt/negativt? Och varför!?

Svar:
Jag vet inte riktigt, jag är så blandad! Jag har mer fördomar mot barn som skaffar barn än vice versa om jag ska vara ärlig. Det finns för och nackdelar med precis allting! Min Pappa var 50 när jag föddes, och jag kan erkänna att det var jobbigt under skoltiden. Skämdes alltid för honom, alla trodde han var min morfar eller farfar. Ville att han skulle orka mer som andras föräldrar osv! Men han har ändå varit världens snällaste Pappa, så de har ingen betydelse.

Om man är 40-50 och skaffar barn, så har man ofta en mycket stabilare ekonomi, du är i en bättre och tryggare punkt i livet.

När jag tänker på väldigt unga föräldrar, så ser jag bara snorungar som inte kan ta hand om sig själva ännu. Far eller morföräldrar får i princip barn igen, du har inget i livet som är stabilt, ränner ute om kvällarna.. smutsigt och grisigt hemma, svårt att få pengar till ens blöjor.
SJÄLVKLART behöver de inte vara så! Men min synpunkt är att jag tycker äldre föräldrar HAR bättre möjligheter, inte i alla lägen. Men oftast!

Jag har inget emot ålders skillnad i förhållanden. Men handlar de om att en  45 årig man och 20 årig kvinnafår ihop det så förstår jag inte mannens tänk. Vad har han gemensamt med en så ung tjej även om hon är mogen? Tycker det är lite väl extremt och undrar varför han inte träffat någon i sin egen ålder..
Visst kan man dras till yngre och äldre, kärleken har ingen ålder! Men jag har alltid en tanke om VARFÖR de är så, främst från mannens sida. Eller om en kvinna träffar en 20 år yngre man, Varför?

Evelina: Hej! Vad har Wilja och Novalie för efternamn? Har du och Linus pratat om att gifta er någon gång? Din blogg är den bästa jag någonsin läst. Klickar in här flera gånger per dag! Ta hand om er, kram!

Svar:
Hej! Båda flickorna heter Lindh efter mig i efternamn!
Nja, jag vill verkligen gifta mig i framtiden. Men inte Linus, så något bröllop vet jag inte om de blir av.
Kram, tack så jätte mycket.

Sara:
-Tror du att ni kommer skaffa fler barn i framtiden?
-Hur många tatueringar har du? Kan du berätta lite om dom?
-Är du svartsjuk?
-Vem är din största idol /förebild?
-Varifrån shoppar du helst åt dig själv?
-Vad skulle du göra om du vann 10 miljoner?
-Varifrån beställde du material till dina smycken som du tillverkade?
-Är du beroende av nåt? (T.ex. choklad, nikotin, att tvinna håret..)
-Vad har du för åsikt ang. skönhetsingrepp?

Tack för en bra blogg, du är en stor favorit! Du får många hat-kommentarer som du inte alls förtjänar! Du är världens bästa mamma åt dina underbara ungar, och ibland avundas jag ditt liv nåt enormt! Be strong girl & keep up the good work! <3 Puss

Svar:
1. Jag vet inte, jag vill ha en till kanske I framtiden. Jag är så pass ung och kan börja om igen om 10 år om jag vill, men inte nu.
2. Jag har min stora på sidan, den flög jag till bankok och gjorde när jag och mitt ex var nere och backpackade i thailand. Jag satt i 12 timmar med den, och de var den bästa jag någonsin gjort! Stjärntecknet på handleden gjorde vi också tillsammans, han likadan. Då vi båda är Lejon. Vi gjorde den med bambuskott så dom (slog) in tatueringen för hand. Jag har en liten ödla vid bikinilinjen, den gjorde jag också i thailand under en annan resa! Min första, och de finns inget logiskt i den alls. Så har jag tre tecken vid fotleden, står för: Mamma, Pappa & överlevare. Den gjordes under en yttligare resa ner till Thailand tillsammans med Madde.
Har jag under bystet, som står: embrace every moment.
3. Jag har aldrig varit svartsjuk, men ibland så kan de självklart komma upp!
4. Jag har faktiskt varken någon idol eller förebild om jag ska vara ärlig..
5. Jag shoppar helst från ZARA eller bikbok åt mig själv!
6. Materialen kommer från olika butiker här i stan, även fruparla.se
7. Om jag vann tio miljoner skulle jag säkra barnens framtid för alltid..
8. Jag är beroende av kaffe och snus!
9. Jag har inget alls emot det, utan jag kommer göra mina bröst så fort jag bara kan och har möjlighet.
Samt vill jag fylla mina läppar igen, gjorde det när Wilja var liten! Så fritt fram, så länge du bara gör de för dig själv och inte för någon annan.

TACK TACK TACK TACK TACK <3

Emma: När du började göra smycken gick du någon kurs då? Eller har du bara pärlat på?Jättebra blogg du har och superfina tjejer

Svar:
Hej! Nej jag gick inte någon kurs, men min svärmor pysslar mycket och hjälpte mig på vägen J
Stor Kram!

Ida: Hej! Kan man använda mascara och eyeliner när man har lösögonfransarna du använder? Hur gör man när man tvättar bort sminket sen för att dom inte ska lossna? Tacksam för svar /Ida

Svar:
Hej! Självklart kan man använda mascara och eyeliner.
Men du ska undvika smink med för mycket olja i. Sen använder jag vattenfast, så jag inte behöver ta bort mascaran varenda dag. Du ska inte heller gnugga ögonen med vatten, utan man tvättar försiktigt med pads kring ögat för att avlägsna rester. Spolar du ögat så håller dom inte lika länge! Kram

Vick:
Hej Patricia! Skulle bara vilja säga att jag fullkomligt älskar din blogg!:D Du har så fina töser:)
by Browse to Save” href=”http://mammasangel.vimedbarn.se/wp-admin/edit-comments.php”>Men jag har undrat varför de kommer sej att du alltid åker o lämnar o hämtar Wilja hos Simon, varför han inte kommer till dej o hämtar o sånt?:)

Svar:
Hej! Gud va roligt att höra, och tack så mycket!
Hm, då har det blivit en liten miss. Jag och Simon åker halvvägs och möts, det blir Stockholm för min del. Han bor nämligen i Gnesta, det är två timmars resa. Så vi möts på mitt för att de ska bli jämnt.
Sedan så kan vi åka och lämna enstaka gånger, och han har hämtat henne här.
Men de blir långt att åka tur & retur,  4 timmar.

Ida: Hej va roligt med en liten frågestund.
Tänkte fråga hur det gick med hus planerna? Ni kikade väl lite och funderade på att flytta till hus har jag för mig.., hoppas allt rullar på lite bättre för er nu efter allt som hänt!
Massa kramar!

Svar:
Hej! Det gick inge vidare alls, vi var försent ute att börja leta.
Just nu under jultiden så kommer ingenting upp! Så förhoppningsvis smäller det på nu till vårkanten.
Kramar!

Milla: varför ska Simon bara ha wilja varannan helg nu i fortsättningen??

Svar:
Hej! Ja, Simon kommer eventuellt att börja studera igen. Och eftersom han bor i Stockholm och Wilja i Bålsta så kommer det inte funka med lämning och hämtning. Vi har tagit ett gemensamt beslut om att två förskolor för Wilja kommer bli alldeles för rörigt! De handlar inte om för alltid, utan ett tag.
Så de blir bäst såhär, sen träffar han henne alla dagar han kan och vill. Han och hans flickvän har även separerat, så Wilja har i nuläget ingen trygg plats hos sin Pappa.

Sabina: Nyligen börjat läsa din blogg främst för jag själv är gravid.
Skulle du inte kunna berätta lite om vad man ska tänka på inför att barnet ska komma, vad man behöver, vilken vagn du gillar, ja lite sånt roligt vetande:) Roligare att höra från en som varit där själv och inte bara från barnmorska.

Svar:
Va roligt! Jag hoppas du vill stanna här inne J, de där är svårt.
Vi har handlat alldeles för mycket, man behöver inte precis allt.
Men bilbarnstol för mig är a & o. Säng till bebisen, skötbord! Att man har blöjor och våtservetter redo och hemma till ankomst. Det är jobbigt att behöva tänka på allt sånt! Bindor för dig själv, även amningsinlägg om du tänkt att amma. Bebisen kläder, vagn också såklart! De där är en smaksak helt klart, men jag kan inte tänka mig någon annan vagn än bugaboo, just för den är bäst. Både cameleon, donkeyn och been är fantastiska. Men de är något ni ska klämma och känna på, ta den ni fastnar för och den som uppfyller era behov.
Amningslinnen, och bh:ar! När Wilja föddes så sprang jag på en stan i bikini för tuttarna exploderat … så ha sånt hemma är rätt skönt J, ja, de är lite små tips! Resten faller sig naturligt för er, och vad ni önskar. Stort lycka till!

Katinka: Har du några tankar på att börja rida igen

Svar:
Åh du.. varenda dag! Håller faktiskt på att kolla häromkring om det finns någon som behöver medryttare eller hjälp. Vill få in foten så Wilja får chansen till att rida mer än vad hon gör! Hon älskar de, är totalt orädd och är riktigt säker i sadeln fast hon är så liten. Håller inte i henne, utan hon skrittar själv och kan hålla rätt i tyglar och hela baletten. Kram!

Evelina: Hur tror du att du kommer acceptera alkohol när dina barn blivit tonåringar? När kommer dom få börja dricka och gå på fester, tror du, förstår om de inte kan vara lätt att veta när dom är så små nu men skulle va roligt o höra KRAM!

Svar:
Oj… de här är en riktigt svår fråga! Jag vet faktiskt inte.
Jag vill att dem ska kunna hantera alkohol med respekt. Vi som föräldrar ska vara deras förebilder.
Tar man ett eller två glas vin hemma till en middag, så ska dem kunna se att man inte behöver supa eller bli full för man dricker alkohol. Jag tror inte att jag kommer köpa ut åt dem, men om tjejerna är så pass mogna och förståndliga, så tror jag att jag kan tänka mig att servera lite vin till maten eller ge dom en cider om man har någon tillställning hemma. Det fick jag, och inte mer än så.
När du är 17.5 eller 18 år, de är ingen skillnad förutom lagen. Hoppas ni förstår vad jag menar!

Michaela: Dinna barn har så fina namn har du nått mer bra namn på lager för tjejer by Browse to Save” href=”http://mammasangel.vimedbarn.se/wp-admin/edit-comments.php”>men även för killar ?:) underbar blogg och super fina barn, önskar er ett bättre år en ni Hade förra
Året , KRAM !

Svar:
Haha, men va go du är! Ja , jag har ett par godingar J, men jag spar ett flick & ett pojk för mig själv, man vet aldrig. Dessa namn har jag alltid haft i tanken åt mina tjejer till och med. Dock har jag oerhört svårt med pojknamn..

Svea
Tyra
Thias
Juni

Lennox

Evelina: När tog det slut mellan dig och Simon och vad berodde det på?

Svar:
Jadu, jag vet faktiskt inte. Men vi var väldigt olika, samtidigt vi är väldigt lika.
De är en person jag kan prata om allt med, så jag tror den är mer vänskaplig än något annat.
Vi hamnade i en jobbig sits med allt, ekonomiskt, känslomässigt.. vi gjorde felaktiga val, gled ifrån varandra. Han valde bort oss mycket, och jag och Wilja var väldigt ensamna. Sen träffade jag Linus, då blev de bara solklart. Jag blev förjävla kär, trots det inte var meningen!

Warda: Vad tänker du göra nu för att förhindra en abort ifall att du skulle bli gravid igen?Btw dina döttrar är så himla söta, och du verkar vara en helt underbar mamma.

Svar:
Det är spiral som gäller, och inga piller eller kondomer.
Stor Kram!

Hanna: Kom på en till fråga som jag verkligen är nyfiken på..
Vad är största skillnaden på att ha ett barn, respektive två barn?

Svar:
Oj, ja.. den första månaden märktes skillnaden otroligt tydligt! Vet inte vad jag hade gjort om novalie var en liten bråkbebis! Man är så van att alltid ha tid, de går snabbt att göra saker m.m
Sen är de två viljor, två barn åt olika håll, sysselsätta båda, bära båda! När mina varit så små båda två.
Det va en jobbig tid i början, på gott och ont! Wilja har alltid varit väldigt snäll mot sin syster, men hon va också mammas bebis. Så i början kändes hon mindre än vad hon faktiskt var! Allt med somnar en, väcker den andra. Så får nattningen börja om, ensamtid är svårt att hitta. Barnvakt, ännu svårare.
Du är BARA mamma, nästan. Och svårt att hitta tid för dig själv.

Nathalie: Vad roligt med frågestund, har några frågor jag länge velat fråga dig.Hur ser Novalies matvanor ut och på vilka tider äter hon? Jag tycker det är svårt och veta vad de små ska äta, min son är ju 9 månader! Så gärna lite tips!
Jag undrar också vad det är för märken på ditt smink. du köpte ju nytt smink för ett tag sen och jag är väldigt intresserad av vad det är för produkter! Tycker du sminkar dig så fint! Sen skulle jag gärna vilja ha mer inredningstips om du vill dela med dig, ni har det så otroligt fint hemma hos er och du har så bra smak!

Och än en gång vill jag bara berömma dig för ditt jobb med dig själv, med barnen och hela familjen! Älskar att klicka mig in på din blogg och läsa. Du är en fantastisk kvinna och jag ser upp till dig många gånger om! KRAM!

Svar:
Va roligt, ska försöka svara så gott jag kan J
Novalie börjar morgonen med en flaska vid 06 innan Linus går till jobbet, sen somnar hon om.
09 frukost , gröt, en smörgås, halv banan och ljummen katrinplommon dryck. Eller yougurt istället för gröt.
11.00, fruktpuré, smörgås.
13. 00, Lunch! Då äter hon vad vi äter, så det kan bli vad som helst. Men hon äter stora portioner, större än Wiljas.
16: Mellis igen, smörgås, eller liten yougurt med rån.
18.00 Middag hemma, då äter hon vad vi äter!
Sen somnar hon, sen får hon en flaska innan vi somnar vid ca 23 och håller sig hela natten J

Jag använder mig utav Lumene, make up store och max factor endast! Kan lägga in ett inlägg om de när jag får lite tid J
Jag ska försöka hinna med lite tips om inredning också, så svårt att få tiden att lägga upp såna inlägg bara! Gör allt som jag kan J

STOR KRAM

Emilia: Kan du inte svara på frågorna i ett videoinlägg? Älskar att se dig live, så skön!
Hur tror du att ditt liv hade sett ut nu om du inte hade träffat Simon och Linus?
Du har ju en syster och bror (?) Är det dina hela eller halva?
Har du några nyårslöften för 2013?

Svar:
Gumman rara! Det hade tagit miljoner år, och jag är fan inte bekväm framför den där inspelningen alltså! Oj. Idag hade jag nog varit en färdigutbildad frisör hos Björn Axén. Jag hade haft jobb där, om inte utomlands. Hade åkt en hel del, ja de där.. Festat, umgåtts med kompisar och jobbat! J Man vet aldrig riktigt, så kan jag inte tänka heller.
Jag har inga helsyskon, utan det är mina halv på min mammas sida! Men vi har aldrig sagt halv, syskon som syskon. Dock är de skillnad på syskon på min Pappas sida, där är de bara halv för mig.
Jag la upp mina nyårslöften under inlägget om hela året J
Kram på dig!

Nicole:
Hej! Då verkar vara en driven tjej och mamma har några frågar som du gärna får svara på.Hur lång tid lägger du på sminkning varje dag? Kan du inte lägga upp ett inlägg om produkter och kanske ett videoinlägg med smink. Skulle uppskattas av många tror jag

Ni verkar verkligen ha det bra ekonomiskt, mycket shopping och ordentligt med kläder till barnen, fint hem, dyr vagn osv. Men läste i nåt inlägg att du önskar att du blev av med dina lån? varför har du massa lån och vad är massa lån?

När du tränade. hur såg ett typiskt pass ut för dig och åt du någon form av tillskott?

har läst att om du kunde skulle du göra en bröstförstoring. är det något du sparar till nu? eller är det något annat du prioriterar att spara till?

Månadsparar du till dina barn?

Är många frågor och skulle kunne ösa över med fler frågor. är intressant att följa ditt liv, framsteg och förändringar i livet

God fortsättning!

Svar:
Hej Nicole! Vilka intressanta och härliga frågor du ställt.
Självklart,  jag har redan tänkt att göra det. Angående sminket, och produkter då fler andra också frågat om de! Ska bara hitta tid när barnen är samarbetsvilliga.
Jag lägger max 15 min på sminkning per dag om jag inte ska ut, eller göra något speciellt J

Till saken, vi har en god ekonomi just för att vi bor som vi bor. Vi har en bostadsrätt, och lån på lägenheten. Sen har vi INGA, då menar jag inte en enda kredit. Utan vi har bara våra mobiler, men inget annat på avbetalning. Vilket gör att pengarna inte hamnar på ’räkningar’, förutom de nödvändiga som försäkring, dagis m.m.

Jag tog ett lån innan jag väntade Wilja till min utbildning på Björn Axén.
Så jag har det lånet i ryggen, det vill jag gärna bli av med! För det belastar varje månad.

Jag körde kondition i intervaller ca 40 minuter, styrka ca 40 avslutade med promenad hem.
Men inga tillskott förutom protein efter träning .

Ja, jag håller på att spara allt jag kan  till en bröstförstoring, och förhoppningsvis har jag det klar t innan 2013 är slut J

Vi sparar varje månad till våra barn! Tack för dina frågor, otroligt roliga och intressanta .
Kram!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Vad folk är nyfikna på andras ekonomi;)
  Behövde inte ställa en enda fråga för allt hade dina andra läsare redan frågat.
  Hoppas att vi för följa din op resa sen;) Funderar på att lägga upp bilder på min resa i framtiden=)

 2. Maria

  Jag känner igen mig vad det gäller äldre föräldrar, jag har också skämts över att min pappa var ca 50 när jag föddes, jag blir glad när jag fick höra en liknande! Tack för att du delar med dig!

 3. gabi

  Tack för svaret 🙂 vad skönt att du upplevt det sådär, det är nog lätt att bli rädd att ens kropp kommer att bli främmande för en efter att ha fött barn eftersom att allt man får höra överallt är att man blir någon slags använd potatispåse efter att ha fött, självklart är det inte omöjligt att det händer men det beror nog mycket på, som du säger, hur man ser på saken och vad man väljer att göra åt den.. Kram!

stats