PATRICIA- Mamma till tre små!

Förlossningsväskan.

Lillebrors väska är mer eller mindre redan packad, han behöver i det stora hela inte så mycket! får han närhet, ömhet och något att ha på sig så klarar han sig alla dagar i veckan. Men min förlossningsväska däremot, den la jag inte något krut på när jag väntade Wilja. Alltså, jag packade med mig stringtrosor. Jag förstår inte hur jag tänkte, om jag tänkte alls! Första barnet, jag hade verkligen en chock över hur mycket jag blödde. Var verkligen lycklig över att Simon hade med sig ett par kallsipper! BB erbjöd mig deras trosor som gav mig ett kasslerarsle! fick en chock när jag på riktigt behövde en blöja för jag blödde så mycket. Nej fy, tur att man lär sig under tidens gång. Var inte speciellt påläst då, var inte heller orolig innan så jag kollade upp saker. ”De är väl bara att föda barn och gå därifrån”, jo tjena. Jag fick sitta med vattenflaskan i en månad bredvid toaletten när jag skulle kissa, och mitt underliv kändes som en stor och svullen babianröv.

Att det var en sån stor skillnad mellan 1 & 2 barn skulle jag aldrig kunna tro om någon sa det till mig. Trots hon var nästan 700 gram tyngre, så kände jag fanimej inte ett jota där nere. Sket på som vanligt efter förlossningen, kissade utan problem! hon där nere kändes återställd otroligt fort, (behövde inte sy något) fick 2 stygn med Wilja och bara det sved så jag höll på att dö. Kunde gå långpromenad direkt efter, nej alltså det var en så stor kontrast verkligen.

Men åter, till min lilla väska. Det blir inga mer stringtrosor! men trosor utan kanter vill jag ha, en mjuk och härlig BH över brösten som rinner till och som gör rätt ont. Med Wilja hade jag ingen, fick också en chock när mjölken rann till, sprang 2 dagar efter hon föddes in på Lindex i triangelbikini, de var de enda jag kunde ha! drog på mig en mjölkstockning de första jag gjorde för jag sprang med brösten bara i Mars när vi fortfarande hade snö kvar.
Så underkläder som är mjuka utan kanter, mjuk bh är prio ett! Amningslinne är också något som jag använde mycket med Novalie, tyckte det spände så oerhört i brösten första dagarna så det var skönt att bara ha något som låg emot lite lätt.

Mysdress
Ombyte att åka hem i, tights, och någon mysig kofta.
Schampo & balsam, bodylotion! att få ta en dusch, smörja in sig och hoppa ner i sina egna kläder och skippa sjukhusrocken, finns inget bättre.
Tofflor att ha på BB (förlossningen) vilket som, med Novalie hann vi aldrig komma till BB utan åkte hem direkt på morgonen efter hon föddes.
Underkläder, amningslinne.
Cerat till läpparna, efter att ha andats lustgas känns hela halsen torr och läpparna nästan ännu värre.
(Tidning, böcker, data, annat tjafs hinner man ändå inte med), så det skippar jag.
Laddare till mobilen, plånbok.
Sköna egna bindor.
Lite brunpuder om man behöver sätta på kinderna när man åker hem.
Annars kommer det inte finnas något mer med mig riktigt känner jag!


DSC01206

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats