PATRICIA- Mamma till tre små!

En liten olycksfågel!

Mammas lilla otursfågel, förstår inte varför precis allt ska hända dig!
Önskar att jag hade ögon i nacken, eller att du inte hade en allt för ivrig storasyster! 🙁
Idag så trodde jag på riktigt att Novalies finger va totalt av, jag står i vardagsrummet och viker ihop pläden… hör hur novalie verkligen skriker, men att de knappt kommer ut något! vänder mig om och ser att Wilja försöker att stänga sovrumsdörren, utan resultat! självklart för hennes lilla finger satt där emellan gångjärnen.
Hjärtat stannade och höll på att ploppa upp ur halsen när jag tog bort Wilja och öppnade dörren.
De ömtåliga lilla fingret va alldeles blått och ihoptryckt! hela toppen såg ut att ha böjt sig, fort under kallt kallt vatten. Jag fick en sån panik och såg hur rädd Wilja va, försökte hålla mig lugn och sa att vi måste plåstra om Novalie. Ringde 1177 och dom bad oss avvakta.. efter 10 minuter hade de som såg så läskigt ut försvunnit, men nu har hon ett svullet svullet finger :/ hon leker på som vanligt och greppar saker, så blir de jobbigt åker vi in och kollar om de bröts. Tvivlar på de, men ändå man kan aldrig åka in en gång för mycket. Och Novalie är en jäkligt tålig bebis som inte skriker vid öroninflammationer eller när hon ramlar, så jag menar.. hon kan lika gärna ha de brutet och leka på som vanligt!

Nä fyfan för såna här olyckor, man vet att dom kan förekomma. Men de är ändå jobbigt när man inte alltid ser, eller kan vara där. De kan hända även om de äldre syskonet är 10 år äldre eller ett år äldre 🙁 ♥ älskling… Du får verkligen vara med om ALLT, och Wilja har inte ens hälsat på vårdcentralen än för sjukdom! haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Thess… Jag menade inte att du sagt att man är dålig mamma utan jag menade mer allmänt att man inte är en dålig mamma för att olyckor händer vilket jag sett många slänga ut kommentarer om.
  Och jag tycker inte Patricia gjorde någon ”stor sak över ett klämt finger”. Fingret kunde lika gärna klämts av … Och det kan vara brutet. Men men alla är vi olika över hur vi reagerar…tycker bara din slutmening var onödig.
  Patricia jag Hoppas det är bättre med lillans finger nu iaf!

 2. Thess

  Haha, oj Mikaela. Jo, jag har två barn. En bebis och en på två år. Jag har aldrig sagt att man är en dålig mamma för att man stressar upp sig över klämda fingrar. Det får stå för dig helt enkelt. Och jag vet inte, skrapa knäna känns väl ungefär i samma klass som att klämma fingrar. Dom skrapade knäna gör ju hemskt ont i några dagar när man böjer på knäna, men det är ju knappast farligt eller något annorlunda, utan det händer alla barn och flera gånger dessutom. Precis som klämda fingrar. Men jag skrev också att jag förstår att det måste gjort ont och att det såg otäckt ut, men hela grejen blev så jävla stor. Över ett klämt finger.
  Men jag antar att du läser in och tolkar det du vill i fler saker du läser, för det var himla mycket du visste om mig baserat på typ två meningar.

  Patricia, hur gick det med fingret? Hoppas du inte är lika puckad som Mikaela här ovan när du läser kommentarer.

 3. Mikaela

  Till ”Thess”…..
  Är du dum eller?! Skrapa knäna och klämma ett finger är väl f*n inte samma sak! Att du ens bara kan klämma ur dig den dumma kommentaren!! Du kan ju inte ha några egna barn för då hade du oxå haft hjärtat i halsgropen om detta hänt ditt stackars barn! Hade det hänt min lilla flicka hade jag åkt in direkt och det är inte för att jag ”stressar upp mig” utan för att jag är rädd om mitt barn!
  Och ingen ska komma och säga att man är en dålig mamma för det händer oavsett….. Och de som säger att det är lätt att ha småbarn dom ljuger, och det känns så skönt att höra Patricia vara ärlig om olyckor och att det inte är en dans på rosor för så är verkligheten!
  /Mamma till flicka 3 år och flicka 15 månader

 4. Natalie Johansson

  thess är du dum i huvuvdet eller? klart som fan man blir rädd?
  det är hennes älskade barn vad väntar du dig? herregud. onödigaste kommentaren ever.

  du är en superbra mamma! så tråkigt när sånt händer!
  lilla Novalie, väldigt fin olyksfågel! <3

 5. Sofia

  ”Thess” har nog inte barn själv. Det är liksom precis så man reagerar som mamma….och speciellt när man förstår vad som KAN hända. Det finns de barn som blivit av med en bit av sitt finger…!

  Köp billiga klämskydd på IKEA som man sätter på baksidan av dörren, högs upp ÖVER översta gångjärnet…så minskar risken iaf för att det händer igen.

  Tur att det gick bra!

 6. thess

  Förstår att det gjorde ont, och att det såg otäckt ut. Men hon klämde fingret. Ska du stressa upp dig så här när barnen skrapar knäna också?

 7. Catharina

  Som du säger, man kan inte alltid vara där! Det är starkt utav dig att skriva om dessa olykor! Du kommer säkerligen att få idiotiska kommentarer om att du är en dålig mamma, men i självaverket är fu som vilken mamma som helst! Detta händer i stort sätt alla!
  Älskar din blogg för den är så ärlig!

 8. Jenny

  åhh stackars liten!! 🙁 och stackars Wilja också.. inte kul att råka göra sin lillasyster illa :/
  Tur att det gick så bra som det fick i alla fall.:) kunde ju ha gått mycket värre.. kram på er!

stats