PATRICIA- Mamma till tre små!

Det är över nu..

Nu är vi hemma.. allt är över, och jag vet inte hur jag ska tillåtas att känna!
Allt gick snabbt, det gick smidigt.. underbara sköterskor, hamnade på helt rätt ställe. Jag har gjort ett aktivt val genom att vara öppen om detta.. dels för att jag har varit väldigt låg här inne, för jag vill att ni ska förstå varför. Dels är detta ett sätt för mig själv att bearbeta det jag gått igenom! Detta ämne är otroligt laddat ämne.. jag visste när jag publicerade mitt första inlägg att jag skulle få ta mycket skit för det här.
Men jag kände även, kommer det in 20 negativa och rent utsagt elaka kommentarer, så får det vara så.
För hjälper jag EN enda person igenom detta svåra val många faktiskt ställs för, så är jag glad. För man är inte ensam om det här, en abort är något som är tabu belagt.. Jag tycker och tänker mycket tankar om detta ämne! Jag har alltid varit emot aborter till en del, det är jag fortfarande. Men jag är ändå glad över att vi i Sverige har denna möjlighet när något inte längre har chans att fungera.
Jag är så tacksam för alla som delat med sig av sina egna historier, men jag är också glad för de mindre positiva som kommit in. För det har öppnat min syn mer, och det har fått mig en tankeställare.

Även om man har valt sitt beslut, har man rätt att känna att det är de värsta man tvingats att gå igenom.
Även om vi valde det här, så betyder det inte att de är jobbigt och att det känns fel på många sätt.
Jag kan inte låta bli att vara ledsen, vara förbannad över att vår situation ser ut som den gör! Hade jag haft möjlighet, så hade detta barn varit mer än välkomnat.
Men det är fel tid i livet, och jag hoppas att jag en dag kan känna så innerst inne. Jag kommer få leva med detta, men jag vet att allt blir lättare med tiden.
Någonstans så känns de som att de finns en mening med allt, just detta var inte meningen just nu!

Imorse så lämnade vi Wilja på förskolan, när vi kom ut från porten så sa Wilja: Mamma, nu är de natt ute! – Ja, alldeles svart var det på himlen. En kall och blöt dag, hade det varit vitt på marken kanske allt hade känts lite enklare. Lämnade hjärtat och åkte till Enköping! Bemöttes av en otroligt mysig sköterska som visade oss till vårt rum, och där spenderade vi i ett par timmar.
Jag fick tabletterna, sen kändes allt som en stor väntan. Jag har fått höra att smärtan för många varit totalt olidlig, men jag är tacksam över att jag inte ens känt av en mensvärk! Vilket var till ovanligheten sa hon.. Jag har haft väldigt hög smärttröskel under båda förlossningarna, så öppningsskedet har börjar göra ont kring 7 cm. Jag är så glad över jag slapp lida av en ’onödig’ smärta som säkert satt sig mer psykiskt..

Vi fick åka hem eftersom allt var under kontroll.. nu när jag hoppade ut från duschen, så kom allting.. på golvet! då brast det, tårarna rann och jag bara kollade ner.. jag önskar att jag inte kollat, och jag önskar att det hänt på toaletten så jag slapp se allting! Men det gjorde jag, Linus kramade om mig.. Och sen var allt över! Äntligen, får jag säga så? nu handlar det om att bearbeta våra känslor tillsammans! Men nu bär jag inte längre på något som kunde bli en lillasyster eller lillebror, nu bär jag istället med mig en tankeställare för hela livet ♥

Jag vet att många har blivit förbannade, arga, provocerande utav det här! Men jag vill också komma ut med.. att man behöver inte skämmas, och man behöver även veta att det är okej att få råd, få stöttning från personer som står en speciellt nära. Det är jobbigare att prata med någon närstående än någon annan.
För mig, har detta varit rätt! fel för många. Men respektera mig, och mitt beslut. Respektera att du är inne på min blogg och läser, åsikter får alla ha! välkomna att dela.
Men blir det personliga påhopp, så är det inte längre en åsikt.

KRAM

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Vore ju bra om min surfplatta inte bytte att mina ord! Gaaaah!

  Låt Patricia göra som hon vill var min poäng, inte somna…

 2. Therese

  Men seriöst! Jävla idiot..vad är det för fel på er som bara ska klanka ned och säga spydiga saker?! Era dagisfasoner kan ni behålla för er själva för det är Ingen som bryr sig om vad ni har att säga. Låt Patricia göra somna vill ffs! ♥

 3. Erica

  Men HERREGUD vad mycket skit du har fått ta emot. Det är för fan ingen annan än du och din familj som känner om ni klarar av/har råd med ett barn till. Att skaffa ett barn till när man inte har det är bara själviskt. Fan vad jag blir förbannad när man läser alla idiotiska kommentarer på de andra inläggen. Jag tycker du är enormt stark och jag beundrar dig. Du verkar vara en mycket bra mamma, det kan inte alltid vara lätt att vara ung med två små. Vill mest bara skicka lite styrke kramar till dig, stå på dig!!!!!

 4. S

  Oj, vad knäppa människor det finns. Tycker inte du ska bry dig om dem och deras kommentarer överhuvudtaget. Jag skulle vilja påstå att du är väldigt stark som vågar skriva om din abort, och förstår att ni är ledsna över hela situationen. Och jag blir så arg över att folk kan påstå att du älskar det ena barnet mer än det andra utifrån att sett ett litet filmklipp…

 5. Johanna S

  Jag lämnar sällan kommentarer, läser alltid din blogg, men lämnar knappt något spår efter mig. Men jag är tvungen att skriva en liten rad eller två till dig, för jag vet exakt vad du går igenom. För att lätta mitt hjärta också lite grann! Den 3dje augusti gjorde jag en medicinsk abort, både för och mot min vilja, hade min kille (som jag då hade dejtat bara i 4 månader) sagt ja, så hade vi behållt det, men nu blev det inte så och jag kommer aldrig tvinga någon att bli pappa om man känner att det är fel just då, även fast det kändes rätt för mig… 3/8 2012 var nog den värsta dagen i mitt liv och blir jag gravid igen, då kommer jag aldrig kunna göra om det jag gjorde, nånsin igen.
  Men den dagen blev också en start för mig och min kille som nu tog datumet 3/8 2012 som vårt, så snart har vi varit tillsammans i 4 månader 🙂 Även om det datumet påminner väldigt mycket om vårt ”gemensamma barn”, så skulle jag aldrig kunna ta något random nummer ändå, så det var kanske meningen på något sätt. Ibland räknar jag ut hur långt gången jag hade varit om vi hade beslutat oss för att behålla det, men jag är samtidigt glad för jag vet att han kommer att bli pappan till våra gemensamma barn.
  Så Patricia, se detta som något posivit ändå, hur fel det än känns just nu… Er tid kommer, igen! Massa kramar till dig / Johanna

 6. Ann-Kristin

  Jag förstår att det är en otroligt jobbig situtaion att vara i. men det som jag tror många blir frustrerade över är ditt argument att ni inte har råd och sedan visar du dagligen upp en lyxvardag med massor utav shopping, märkeskläder, fina middagar, dyra hobbys osv…
  du har ju även berättat flera gånger att ni har råd att göra så. därför är väl sanningen mer att ni hade haft råd med detta barn, men att ni inte skulle kunna leva i samma vardaslyx längre…

 7. daniela

  Oj kan ni någon gång bestämma er om hon tycker mera om Wilja eller Novalie? Om ni vet så mycket bättre än vad hon själv vet, tror nog hon tycker om sina flickor lika mycket. Sluta hacka ner på andra och se era egna fel i stället. 🙂

 8. Linda

  <3 du är stark patricia.. Och tillsammans så klarar ni allt!

  och shiiiiit vilka efterblivna folk som hänger här ibland. Ta reda på fakta innan ni ens överväger att öppna munnen… pathetic…

  kraaaam <3

 9. Saga

  Strunta i vad alla idioter skriver. Du verkat vara en grym mamma. Jag vet att det du nu går igenom är sjukt jobbigt även fast det samtidigt känns rätt (gjort samma sak). ”krya på dig” eller vad man säger. Allting blir lättare med tiden 🙂

 10. Sandra

  Jag har knappt läst den här bloggen men blir så ledsen över vissa kommentarer du får som den ovan av gadgdad. Vi känner inte dig och ser en liten del av ditt liv, att då komma med en massa antaganden och vara rent elak – så oförskämt! Ingen har rätt att komma med sådana värdelösa kommentarer. Hoppas du mår bra under omständigheterna Patricia. Kram

 11. Emma

  Otroligt bra skrivet, otroligt strongt gjort! Jag är övertygad om att du gjorde rätt val, vem vet det mer än du! Nej du de som klagar o skriver elaka saker kan inte veta mkt om hur livet fungerar med två små o allt pusslande runtomkring. Hoppas att du mår ok trots detta jobbiga. Massa styrkekramar !

 12. gadgdad

  Tycker så synd om Wilja. Läste att hon inte ska vara hos sin pappa på 3 veckor? Och hon fick inte träffa sin pappa i 3 dagar bara för att DU inte orkade. Du kanske borde tänka på din dotter i första hand istället för sig själv? Hon ska vara utan sin pappa i en hel månad nästan och hon får inte träffa honom i några dagar bara för att..ja du inte orkar? Herregud! Sista gången jag någonsin läst din blogg. Du verkade vara en sån fin mamma från början men man märker mer och mer att det bara är en fasad. Att kolla på klippet på Nova och Wilja det sa ganska mycket. Vidigt att se hur mycket mera du älskar Wilja, inte ens en blick åt Novas håll? Mådde dåligt när jag såg det.

  1. mammasangel

   Men vet du vad? Vilken sorg för mig att du lämnar min blogg!
   Om du sett det är det på min Facebook, ännu en anledning till att granska sina vänner & gallra!
   Hon är hos mig i tre veckor för att Simon ska flytta och har ej möjlighet att vara hos honom. Resten tänker jag inte lägga ned att svara på, hade jag gett Novalie uppmärksamhet i filmen hade jag varit precis lika vidrig för det! Eller hur?

 13. Nathalie

  Känner med dig! Är ändå imponerad av ditt mogna sätt att tänka. Kan man bli bättre mamma ön att inse att man inte klarar av ett barn just nu och därmed inte vara egoistisk och tänka på barnens bästa. Du är så bra!!

 14. Fru Enroth

  Kramar om!!!

  Har inte själv gjort abort, men jag har fått missfall i vecka 10. Då kom också allting hemma.. fast i toan. Kan tänka mig lite hur du känner. Det sitter i och det kommer sitta i. Det gör det för oss också.. detta är snart 4 år sedan. Men minns det som igår…

  MASSA KRAMAR!!!

 15. Therese

  Hej! Blir så ledsen över att det blev så här men ändå glad att det har gått bra. Håller helt med dig i dina åsikter, rätten att välja om man vill sätta ett litet barn till världen. Tänker på dig och resterande familj. Önskar er en varm och mysig helg! Massa kramar ♥

 16. tp

  jätte starkt av dig att våga skriva. de är inte lätt, men ibland blir inte allt som man tänkt sig och du är inte ensam de blir bättre även om man bär med sig minnet hela livet. varm kram

 17. Anette.R

  Milla ! Men nu tycker jag att du går lite för långt, Varför skall Patricia berätta om det ? är du så intresserad så kan du väl ta och leta det själv.. Fy fan !!!!!

 18. Ellen

  jag beundrar dig, att du över huvud taget gick ut med det hela till bloggen och ja allt du går igenom. massor med styrkekramar!

 19. Evelina

  Vad var de som kom ut..? eller hur såg de ut rättare sagt?
  Du är en sån klok tjej! Beundrar dig som faaaaan, att du ens orkar dela med dig utav detta, och hur fantastiskt bra du verkar ta dig igenom det även om jag förstår att det är så jävla tufft….
  Du har två helt fantastiska tjejer, och man ska göra abort om man känner att det inte är rätt, om man känner att det inte går, inte behålla barnet bara för att inte göra en abort.
  Helt rätt värderingar! Kramar

 20. Sofia

  När man gjort sig eget val, när man vet att man gjort det rätta så går det också att lära sig leva med en abort i bagaget. Jag har gjort två, varav jag stundvis ångrar den ena väldigt mycket – men jag KAN leva med den ”sorgen/känslan” (hittar inget bra ord just nu) och det är egentligen inget jag tänker på så ofta längre. Jag har fått distans till det och det kommer säkert du också att få. Att vara förälder är ett stort ANSVAR, ibland måste man göra saker som inte känns rätt men som man VET är rätt. Det är jag övertygad om att du har gjort. Det kommer att bli bra! Tids nog. Stor styrkekram till dig!!!

 21. Sanne

  Stora kramar till er båda, jag tror också att allt händer av en anledning, och det här var en del av det. Hoppas ni kommer kunna fortsätta känna er trygga i att det var rätt beslut för er! Det tror jag. Kram!!

 22. Frida

  Hej Patricia!
  Läser din blogg ofta men skriver sällan, blir bara inte så. Men måste bara få skriva nu efter att ha följt dig och din vardag med allt som det inneburit, att du du är stark. Du är stark som går ut med en sån här sak öppet inför alla. Du är stark som fortsätter skriva trots alla fruktansvärda påhopp. Du är stark som är så pass klok och inser vad som är bäst för er och handlar där efter.

  Du ska göra det som är rätt för dig/er och absolut inte ta åt dig av patetiska människor som inte ens törs lägga fram vilka dom är. För det är små personer som gör en sådan sak & du är så mycket mer än det.

  Ta hand om er & även om det kommer vara jobbigt ett tag för er, vilket det sannerligen kommer vara, så kan du se tillbaka på det senare och inse att det gjorde dig lite starkare ändå.

  Tiden kommer för er om ni vill ha ett till barn, eller två eller 3? Vem är det som bestämmer hur många barn ni ska ha? Bara ni två såklart.

  Många styrkekramar från mig!
  / Friiidaaay

 23. Emma

  Jag blir bara ledsen när jag själv försöker bli gravid och inget händer och man ser tjej på tjej bli gravida och gör abort, förstår bara inte varför man då inte använder privitivmedel om man ej vill bli gravid och göra abort..?

 24. katinka mamam till Elias och Nora

  Ta nu hand om er och försök se framemot julen! DU är stark för jag hade aldrig klarat det .

  Massa kramar

 25. frida

  all styrka och kärlek till er! Älskar din blogg och har vart med enda sedan du var gravid med Wilja. Du är en otrolig inspiration för mig som själv har en dotter född samtidigt som Novalie. Du är stark som skriver om detta svåra ni går igenom!
  Önskar dig och din familj allt gott!
  Kramar Frida

 26. Hanna

  Du är så otroligt stark och imponerar stort på mig. Jag förstår att det inte är ett lätt beslut. Stor kram, ta hand om dig!

 27. sandralinder

  Sitter här med tårarna rinnandes längst kinden, jag vet hur mycket det här stred mot dina principer, men är så otroligt STOLT över dig något som du själv ska vara. Abort är aldrig lätt och jag hoppas du finner ett sätt att bearbeta det här. Stor KRAM <3

stats