PATRICIA- Mamma till tre små!

Då sitter man här igen.

Efter sex timmar på Akademiska så är vi återigen hemma, utan ordentligt svar! Vilket gör mig tokig.
Barnmorskan vi träffade på igår, vill jag strypa lite lätt må jag säga. Kom in på undersökning vid klockan 13.00, och läkaren kunde inte konstatera om det var vattenavgång eller inte. Hon såg ingenting, men bindan va både ’blöt & färgad. Fick en ny binda, och skulle gå omkring med den fram tills nästa undersökning vid 16.00 då jag skulle få träffa en annan läkare!
En igångsättning kan ju inte ske om vattnet inte gått, vilket jag självklart förstått. Tappen va mjuk och redo, men inte öppen! Efter det andra besöket så är dom fortfarande lika osäkra på vad de är som hände igår! Varför jag blödde så som jag gjorde. Lillan har nu iallafall fixerat sig! (en positiv sak!) Bindan var återigen blöt, och färgad. Men vattnet tros inte ha gått! Fin mängd fostervatten kring liten, vilket glädjer mig. Men nu har dom varit inne och grävt i mig x antal gånger med dessa sterila verktyg! och jag är helt öm. Känner mig bara gråtfärdig, och varför de kom så mycket blod och VART ifrån vet ingen!

Känner mig rätt runtskickad, och är fortfarande lika orolig! Om inte värre, vad var de som hände?
Som Linus sa, man känner sig rätt låg.. Som om något har hänt, fast ändå inte! Det viktigaste är att skruttan mår bra, och det gör hon ju. Men man hamnade i någon slags chock igår, och sen fick den barnmorskan oss att verkligen bli förberedda på igångsättning!

Nu är vi hemma, i väntan på värkar! Och börjar jag blöda igen måste vi åka tillbaka till uppsala.
Känner mig bara låg, inte ledsen! Är jätte glad, samtidigt så har väl allt som hänt lagt sig och jag är tröttare än någonsin just nu. Tänker bara på om något kommer hända! vi har ändå en TIMMA in till uppsala! Och i detta väder? då tar de sin tid. Tänk om, tänk om. Så går mina tankar nu! Sammandragningar som inte blir bättre eller sämre, nu är det verkligen bara att ta de lugnt.

Vill tacka till er alla som lämnat så fina kommentarer! Känner att jag ska svara på dom så snart jag orkar, men ikväll så blir det bara soffläge och en massa ompyssel. Ledsen Patricia!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hannele - mamma till två prinsar

  Känner igen det dära..När jag väntade Albin så två dagar innan eller nåt så fick jag någon slemig vattning, rödaktig i trosorna och det rann ju och jag trodde att det var vattnet men väl på förlossningen så vare inte vattnet som hade gått..dom visste inte vad det var för något men dom misstänkte att det var slempropen som hade gått :/

 2. Evelinalindh'

  Ojdå låter inte alls roligt!
  Jag blödde från v.32 med min lilla skrutt i magen. Sen så fick jag bricanyl och skulle vara sängliggandes i 4 veckor. Sen i v.36 så började jag störtblöda! Jag vart inlagd i 1 hel vecka med blödningar och dom visste inte vad som hänt eller varför. Efter en vecka på sjukhuset så tittade lillen ut och allt var som det skulle. Men dom vet fortfarande inte varför jag blödde så mycket. Så oroa dig inte, även om det kan vara lite svårt. Det löser sig och snart har du inte bara en, utan två helt underbara tjejor! Du är en stark tjej och en underbar mamma med (än så länge bara en) helt fantastisk liten tjej! Du har inspirerat mig massor och jag har följt din blogg sedan du väntade Wilja. Lycka till nu och hoppas att lilltösen tittar ut snart, kan inte sluta vänta på att få se underverket! 🙂 Stora kramar Evelina

 3. Evelinalindh'

  Ojdå låter inte alls roligt!
  Jag blödde från v.32 med min lilla skrutt i magen. Sen så fick jag bricanyl och skulle vara sängliggandes i 4 veckor. Sen i v.36 så började jag störtblöda! Jag vart inlagd i 1 hel vecka med blödningar och dom visste inte vad som hänt eller varför. Efter en vecka på sjukhuset så tittade lillen ut och allt var som det skulle. Men dom vet fortfarande inte varför jag blödde så mycket. Så oroa dig inte, även om det kan vara lite svårt. Det löser sig och snart har du inte bara en, utan två helt underbara tjejor! Du är en stark tjej och en underbar mamma med (än så länge bara en) helt fantastisk liten tjej! Du har inspirerat mig massor och jag har följt din blogg sedan du väntade Wilja. Lycka till nu och hoppas att lilltösen tittar ut snart, kan inte sluta vänta på att få se underverket! 🙂 Stora kramar Evelina

 4. Jenny - Blivande 2 Barnsmamma

  Ja just nu är det du & lillan som som ska må bra.
  Dåligt att ni inte fick några direkta "svar" på vad det va som va fel men ändå skönt att allt va som det skulle med den lilla <3

  Jag åkte in till akuten när jag va i v.22 har jag för mig, men då kissade jag blod.
  Jag fick vänta i 7 timmar utan att få några svar på vad det va, jag fick inte ens lyssna på lillan när vi va där då så att man visste att allt va okej.

  Vården i sverige är bra men ibland undrar man hur dom tänker när dom skickar hem oroliga föräldrar utan att ge några direkta svar.

  Hoppas att lillan tycker att hon är färdig snart så hon bestämmer sig för att komma ut till er.
  Håller tummarna på att allt är okej med er nu med & att inget mer har hänt, kollar in på bloggen hela tiden för att se om du har uppdaterat men förstår att du inte orkar/vill nu & bara vill vila & ta det lugnt.

  Ta hand om er. Kramar

 5. <3

  vad hemskt! 🙁 jag kan inte ens föreställa mig i min vildaste fantasi hur det känns! :C man vet inte hur eller vad man ska känna eller tro eller tänka… Hoppas att det inte är något galet. Hoppas att det går fort nu, ni förtjänar att ha er lilla onge i er famn och lugna er med att allt är bra…

  kraaam

 6. Emma

  Jobbigt att inte få några svar. Men skönt ändå att ni blivit undersökta med ctg sp ni sett att hjärtat slår som det ska och att hon är okej!!

  Tänker på er och skickar styrkekramar!!!
  Vila nu så mycket du kan och orkar 🙂

 7. Jeanette

  Tänker på er & hoppas de går bra med allt nu så de inte händer något mer, tur att lilla tjejen mår bra där inne i alla fall, massa styrkekramar till er 🙂

 8. Caroline Elisabeth - Mamma till Jennifer

  Åh vännen så ledsen jag blir 🙁 kan inte ens förstå hur det måste ha känts för er, både för dig och Linus. Usch sånt vill man inte vara med om. Men så underbart att lillasyster mår bra i magen. Massa styrkekramar och lycka till önskningar. Hoppas detta snart är över och att ni har en lilla prinsessa hos er. Wilja kommer bli en sååå fin syster. Så mycket nytta de kommer ha av varandra under deras uppväxt. Underbart!!

  Kramar till er!

 9. Alexandra - Mamma till Mio <3

  Tycker så synd om er, ovissheten är inte alls rolig. 🙁 Men lilltjejen mår iaf bra och kommer ju snart. Inte vill hon väl vänta alltför länge på att träffa sina fina föräldrar och storasyster? 🙂
  Passa på att vila dig lite nu. Styrkekramar <3

 10. madde

  Om ni känner er oroliga och det inte känns bra att vara så långt från förlossningen, ring och kräv att få komma in!!!
  Känns jättelustigt att bindan blir så blöt om det inte är vattenavgång. Men jag är ingen expert 😉

  STOR kram!

 11. Caroline- Mamma till Wilda

  Ingen fara! Det förstår jag. Skönt att höra det är det som är viktigast.. visste inta att man inte kunde göra igångsättning utan att vattnet gått, mitt gick när dem skulle sätta igång det, genom en hinnsvepning. Vila nu upp dig och hoppas det inte kommer mera blod nu utan att det kommer igång med mera värkar. Sov gott om det går =)

 12. annelie sandras mamma

  Hej
  Ta in på hotell i Uppsala så finns du nära vården om det skulle gå fort, jag skulle tro att det är nära
  från en trebarns mamma med barn 86,91 och 97
  annelie

 13. Jenna

  Skickar en massa kramar och håller tummarna för er nu! Det är inte roligt att känna sig maktlös och inget veta. Men tror nog att lilltjejen snart är här och önskar er all lycka till när det väl är dags för henne att titta ut. Förstår att ni är trötta och mer än redo nu, kom lillskruttan! 🙂

 14. Skickar
  2012-02-17 @ 19:43:40

  Postat av: Sandra

  Vem är det som sagt att du inte kan bli igångsatt för att vattnet inte gått? Du kan bli igångsatt när du inte ens är mogen. Jag blev igångsatt båda mina graviditeter i v. 38 pga havandeskapsförgiftning.

  Jag håller tummarna för dig att det händer något snart! Förstår att du blev besviken på barnmorskan.

 15. Sara

  Jobbigt att ni inte få veta nåt :/
  Håller tummarna att nåt ska sätta igång SNART,det tar verkligen på kroppen!
  Minns när mitt vatten gick 3 dagar innan värkarna började,jag va helt slut på :/
  Så vila mycket och ofta,för när det sätter igång behöver du all energi <3

  Mys ikväll! Kramis

 16. Cornelia

  Tänker på er, ni får verkligen köra försiktigt när det blir dags 🙂

  SV: Åh tack, du är så gullig som tar dig tid och svarar, och inte bara en gång utan flera gånger när jag kommenterar, det gör mig glad 🙂 så kram på dig, samla krafter!

stats