PATRICIA- Mamma till tre små!

Bort med bebismagen!

Så! Idag så beslutade jag mig för att sluta med allt raffinerat socker för ett tag framöver.
Sedan mitten utav min graviditet – fram tills igår, så har jag intagit socker minst 5/7 dagar, och jag verkligen mår så illa utav allt jag stoppar i mig! men hela min kropp har skrikit efter mer och mer. Ett riktigt sockerberoende har jag skapat mig! Kakor, kakor i alla dess former.. bakelser! chips. Jag är ju inte för godis alls, men de andra! Skulle kunna leva på det. Och sedan lillebror föddes så HAR vi verkligen ätit socker varje dag, i tre veckor.

Så nej, nu är det stopp.
Nu är det bra mat som gäller, men med tanke på att jag ammar så ska jag inte utesluta något från min kost alls! Utan bara tänka på att äta ”bra”, bort med fika förutom på helgen. Samma villkor för mig som för barnen, godis på lördagar! Har ju mofflat när dom gått och lagt sig som en dåre.
Kommer äta fruktsocker till vardags! Men istället för att ta en bamseskål med pasta, kan jag ta en knytnäve och mer kött och grönt tex.
Istället för 3 goda frukostfrallor kan jag ta en, och en skål havregrynsgröt! – de står jag mig på bättre.
Har 10 kg att gå ner efter Tristan, har ingen brådska med dom. Men vill få bort demonen som bosatt sig i mig.

Här nedan åt vi till middag igår, och lunch för mig idag, potatis & purjolökssoppa med lite sambal olek och vitt matlagningsvin! Hur gott som helst.
Barnens bästa soppa! och i vårt fall nu med amningen så är den inte stark, men man kan ju välja hättan själv i den.

Du behöver för 6-8 portioner (matlåda):
10 medelstora potatisar
1 hel purjolök
1 liter vatten med grönsaksbuljong samt 1 hönsbuljong
Vitt matlagningsvin efter tycke och smak
Salt, peppar, sambal.
Skvätt matlagningsgrädde som avslut om det behövs!

Skär potatisen i bitar och koka upp, tillsätt buljongen, hacka ner purjolöken och koka i någon minut. Använd en stavmixer och mixtra soppan slät, därefter kan du behöva tillsätta lite extra vatten om du anser att soppan är för tjock, krydda efter smak! super enkelt, går fort, är billigt, nyttigt och as gott.

11212239_10153272531954120_914451997_n
11212255_10153272531959120_411587585_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats