PATRICIA- Mamma till tre små!

Banta min bebis?

Idag vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Igår kväll så fick Novalie feber, så hon fick givetvis vara hemma idag även om hon är symptomfri. Det var dags för tristans 5 månaders kontroll, samt spruta. 

Linus tog med honom dit, och kom hem & sa: vi måste sluta ge honom mat på kvällen och morgonen! VA Sa jag och lyssnade nog bara på de jag ville höra innan han förklarade. Tristans kurva ligger på högsta möjliga på vikten och strax under översta på längden. 

Istället för ersättning ska han bara få äta gröt på kvällen, om han fortfarande är hungrig ska han få vatten? Och om inte de hjälper bara ett mått ersättning & resten vatten för att få en annan ”smak”. På riktigt! Börjar dom kolla BMI på små bebisar? Det är ju helt jävla spritt språngande tokigt. De här är är kille som är både lång & stor, följer sin syster Novalies kurva på både centimetern & på vikten samma månad! Hon idag är längre än ”normala” men hullet försvann så fort hon började röra på sig mer. 

Jag förstår att vi ska försöka avleda flaskan på natten som han oftast vill ha när klockan blir 03. Men att inte ge honom på morgon & kväll gör mig faktiskt riktigt upprörd. Han är perfekt som han är – banne dig som säger något annat, och försök inte trycka honom in i någon mall. Visar det sig att han väger 20 kg för mycket när han bli stor ska jag hjälpa honom med det jag kan, få honom att stärka sitt självförtroende och få honom att må bra i sig själv innan vi tar tag i några jävla kilon. 

Över 10 kilos ren perfektion är vad du är mitt hjärta.   

  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessie

  Men herregud, han är ju inte ens sex månader! Det är ju sjukt att de börjar viktfixera så galet långt ned i åldrarna. Jag har pratat med lite olika bvc-sköterskor och alla har sagt att barn under ett år inte kan bli för tjocka, utan att det jämnar ut sig när de blir mer aktiva. Skulle blivit så förbannad om en sköterska sagt åt mig att banta min lilla bebis.. Jag får snarare höra att min halvårsgrabb inte följer sin kurva helt perfekt utan dippar lite, men han får så mycket mat han vill under dagen; jag kan ju för sjutton inte tvångsmata honom! Alla barn är olika och tycker inte man ska stirra sig blind på kurvor hit och dit. Tristan är jättefin!

 2. Stina

  Min minsta grabb är 4 veckor förtidigt född och hans kurva gick spikt rakt upp och när han var 5 månader gammal fick jag höra av BVC här i England att han var för tjock att jag var tvungen på att dra ner på amningen. Vi började inte ens med gröt förens han var 5,2 månader. Jag lyssnade inte på dom och sa rakt ut att vill han amma så får han det och han kommer inte alltid vara tjock. Vafan dom är bebisar och det försvinner tids nog!

 3. Ivana

  Alltså, måste bara ska att jag blir så otroligt illa berörd av att läsa detta. Tycker det är så fel av BVC att reagera så. Det viktigaste är väl trots allt att Tristan är en glad och välmående kille och inte siffran på vågen. Barn ÄR olika och ligger på olika kurvor, ändå är alla unika på sitt sätt.
  Du vet vad som är bäst för din son, utgå från det! Ibland får man helt enkelt strunta i vad andra säger.. Och som sagt, huvudsaken är att lillkillen mår bra! Vilket han verkligen ser ut att göra, så himla fin och gosig kille ni har!
  Kram

 4. Lina Fransson

  Tänk att vikthetsen ska börja redan med en liten femmånaders bebis.. Det är ju inte som att han är en fetknopp som redan väger 20 kilo precis! Jag tycker Tristan är världens goaste bebis, en vill ju ha en mysig bebis att gosa med!

stats