PATRICIA- Mamma till tre små!

Att visa sig själv på riktigt?

IMG_8460-horz1
Godmorgon! Jag bjuder på en bild på lilla Novalie för precis ett år sedan <3 Sitter och knåpar med inlägget som jag nu lagt in tre år i rad, alltid på nyår kommer det ut. Det tar tid att skriva, men jag hoppas att jag får tid att sitta här idag så de blir klart. Ska snart hoppa in i duschen för att åka mot Södra och hämta hem en liten Wilja! hon skulle egentligen spendera sitt nyår med Pappa, men eftersom vi ändå ska vara hemma så får hon mer än gärna vara här. Och han ska i sin tur jobba!
Vi har inga speciella planer alls i morgon, utan vara hemma, äta god mat. Inte mer än så, de är trots allt en vanlig dag! Och våra tjejer somnar ju så tidigt om kvällarna, så de ska bli skönt att bara ta de lugnt. Kommer väcka Wilja när de är dags för raketer, tror jag? Hur gör ni? Är barnen uppe till efter 00, eller väcker ni dom? för att hålla barnen vakna så sent är för oss inte ens tänkbart, de går inte liksom.

Jag har fått in lite smålustiga kommentarer på bloggen, jag vet inte om det bara är för att provocera, eller om det faktiskt är så personen/personerna i frågan tror att det är så. Att jag ska vara mer ärlig, jag undrar hur jag ska kunna bli mer ärlig än vad jag är utan att berätta när jag senast sket liksom. Jag tycker verkligen att jag är privat och öppen i min blogg, självklart tänker jag mer på vad jag skriver idag än vad jag kanske gjorde för tre år sedan. Men det är för jag också blivit klokare med tiden, har lärt mig att vara försiktig i denna värld. Öppnar jag mig för er, så är jag bokstavligen i krokodilens käft! Ni lyckas hitta allt för att göra mig ledsen eller trycka ner. Nu syftar jag just på denna tråkiga kommentarer som kommer in i perioder här på bloggen.

Jag har fått frågan om jag någon gång kan visa visa hur det ”riktiga” föräldralivet är! Jag skriver väldigt öppet om mina dagar, att vissa är för jävliga och jag orkar inte med mina ungar men allt är också i perioder, nu har vi det lugnt hemma och harmoniskt mellan tjejerna, självklart skriver jag inte om de bråkade om Ipaden på förmiddagen? skriver om det viktiga! De som läser min blogg, vet också att jag är öppen och att jag just inte målar upp ett rosa fluff fluff liv, för de är verkligen inte så att vara mamma. Men FÖR att man är mamma, behöver man inte likna en skräckuggla! självklart har jag dagar då jag går i mjukis och i toffs hela dagen och rör inte sminkväskan, men de händer sällan. Och städat, städat har vi ALLTID. Dammsuger hela tiden, de kan bli rörigt med prylar efter en dag, leksaker överallt! Men hemma hos oss kommer någon aldrig kunna hitta en kissblöja på soffan, eller på ett golv. Jag berättar om vi bråkar, berättar om att vi har haft det tufft innan. Vet inte vad jag kunnat ha gjort annorlunda? Känns som folk tror att man automatiskt blir ett trash som inte hinner med sig själv, eller hemmet för att man har ett barn hemma? Isåfall, ruska upp er och där med på en gång.

Fick även en annan kommentar att mina bilder är fejk på barnen, men jag väljer ofta att sätta på mina barn ljusa kläder, fina koftor och ja! Ni förstår. Och självklart tar jag kort på morgonen/dagen när vi är klara? ljuset är bäst i kameran och jag fotar alltid bara under dagstid. Men att jag då ljuger om hur fint de är, då i verkligheten barn blir alldeles lortiga vid dagens slut. Självklart är kläderna kanske inte lika vita, fina och rena! Men lortiga, de behöver dom inte bli fast man har barn. De beror helt på vilket barn man har? Wilja hatar smuts, skriker om hon blir kladdig! Hon sitter inte ens i en sandlåda för hon hatar sand, hon hatar regn. Skriker om de snöar i ansiktet! hon gillar helt enkelt inte saker som många andra barn älskar. Därav är hon väldigt ‘ren och försiktig’. Att jag ska ta mer kort på hur de ser ut i de riktiga livet. Förstår inte riktigt de där, Varför? Om jag väljer att ta fina kort på mina barn! så låt mig göra det?

Och hur skulle det vara om jag outa precis allting om mig själv här inne? alla vet att en bitch bor inom mig! De har jag varit övertydlig om.
Men kanske inte på de sätt som du tror. Jag blir arg, och sätter ner fötterna när jag inte håller med. Och jag berättar mer än gärna om vad jag tycker och om vad jag inte tycker om. När det handlar om mina barn, då blir jag en tigermamma. Jag kan bli tvär och sur när jag inte får som jag vill, och kan bete mig som fem år.
Är det någon nyhet?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annika

  Kan inte all sluta upp med att bestämma hur man ska blogga? Jag är inte så personlig i min blogg, för det tycker jag inte tillhör bloggen. Jag vill inte lämna ut personer mm. Då förskönar jag allt? Andra som skriver ut allt är ärliga men också för privata? Och nu kan denna blogg tydligen ha för fina bilder. Come on läsare! Om man inte har vettet att fatta att bloggen inte visar allt i ens liv då är man inte redo att läsa bloggar eller ens surfa på nätet.

  Men sen undrar jag, är det så att din dotter inte fått klotta? Och sen blivit ”lärd” att det är äckligt. För barn uppmuntras ju klotta, med vatten, i vattepölar, känna på mat när de är bebisar, leka i sandlåda. Kanske det skulle vara bra att öva att klotta, för det är ju bara gynnande för barn och sen att det inte stannar kvar som någon rädsla för att bli smutsig. Det är ju ganska vanligt och många lider av det. Nu är jag ju inte kunnig inom detta, men det var bara min tanke.

  Ha ett fint nytt år!

 2. maria

  Jag tycker det är så bra med just din blogg att du är ärlig. Att du skriver hur det är och att man verkligen kan känna igen sig med allt!

  Kram

 3. Lina

  usch förstår inte hur folk orkar hålla på. antingen är det för fint eller för personligt eller för fult. du bloggar bra och ofta, intressanta inlägg, du visar att ett familjeliv är upp och ner men ändå fyllt med kärlek. jag tycker du är tillräckligt personlig för att det ska fungera, jag vill inte veta exakt allt om bloggare utan jag vill gärna tro att det är perfekt ibland och skit ibland. som ett vanligt liv. och vadå att dina ungar är för rena? folk är ju hur knäppa som helst och skulle du visa upp lortiga ungar vid dagens slut så skulle ju folk ringa SOC på er så det är bättre nu.
  Patricia, din blogg är fin och bra och det är feelgood på den. Du ska ha cred för att ha orkat så länge!

 4. Melissa

  jag tycker din blogg är väldigt öppen & härlig.
  Och eftersom att det är din blogg så skriver du vad du vill få ut.
  Hur tråkigt skulle det inte bli om du skriver hela tiden när det händer något hemma hos er?
  Nej, din blogg är bra så som den är! Stå på dig & lyssna inte på sådana människor 🙂

 5. Sanna

  Jag förstår hur du menar & det är synd att en negativ kommentar kan förstöra tio bra! Att alltid det negativa väger tyngre än det positiva. Jag hoppas innerligt du en dag lägger alla dom negativa åt sidan. Din blogg är en av dom få som jag verkligen gillar att läsa, för att jag vet att du är ärlig! Jag är så trött på den falska bloggvärlden där alla ska måla upp en fantastisk bild. För mig är dina inlägg fantastiska, där du kan visa att man har det dåligt – men för det har man det bra! Fortsätt som du gör. Kram!

 6. Malin-Mamma och Änglamamma

  Tråkigt med sådana kommentarer, om man tar fina bilder på sina barn såklart man vill visa dem då.

  Nyfiken fråga bara, vilken inkomst lever du på? Såklart du inte behöver svara men är intressant att veta, och så är jag nyfiken i en strut, hahaha, alltid! 😉

  Ha en bra dag!!

stats