PATRICIA- Mamma till tre små!

Att välja sina produkter väl.

Snart för mig så är det dags att tänka på hur jag vill arbeta, vilka produkter jag vill använda på mina kunder när skolan är helt slut och jag kommer satsa mer på att bli egen!
I frisöryrket finns det mycket som är dåligt för miljön, all färg man spolar bort.. alla kemikalier, all folie som går åt och slängs! man kan verkligen fortsätta och göra den här listan oändligt lång.
Därför, så vill jag jobba så ekologiskt som jag bara kan, i den mån att det inte ska påverka det slutgiltiga resultatet. Alltså så innehåller fortfarande hårfärgen kemikalier för att färgen ska fastna, men den är ändå ett mer ekologiskt alternativ. Däremot så ska mina produkter vara ekologiska! Jag tror på konceptet att ha allt i samma märke. Kommer jag in på en salong och det finns 100 olika märken så är jag intresserad, men eftersom jag inte vet vad jag ska kolla efter så går jag därifrån helt tomhänt.

Daviness är ett märke som är framtaget, och är till 98% helt ekologiskt! Björn Axén jobbar mycket med dessa produkter, och många salonger häromkring.
Det både doftar gudomligt, förpackningarna ser ut att vara ätbara! perfekt att ge bort i present, jag kan göra den här listan lång. Men framförallt efter att ha använt Daviness ett tag, så slänger jag nu Kerastase, loreal och schwartzkopf i väggen! det här är kvalité, och produkterna är inte heller dyrare än några andra. Alternativet för mig blir då inte svårt! Självklart väljer jag en produkt som är skonsam för mitt hår, skonsam mot miljön och de extra plusset är att dom kommer i fina förpackningar 🙂 För att köpa dessa produkter, och läsa mer om dom framförallt så kan ni hitta dom tex här.
Så vad tror ni tjejer, tänker jag rätt? Är de något som du skulle uppskatta som kund? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Tror också på att det är bra att hålla sig till en eller två märken som frisör… jag själv blir iallafall jätteförvirrad när jag är på en salong, får massa märken och flaskor visade och sen ska bestämma mig!
  Jag har provat ett schampo från Davines (stavas det inte så, Davines? Inte Daviness?). Det skulle vara antiseptiskt och bra för torr hårbotten då jag har som mjäll fast det inte är mjäll. Det är det ENDA schampot som har funkat!! DOCK torkade det ut mitt hår något enormt trots att jag mest tog i hårbotten och lät det skölja över längderna, det krävdes väldigt mycket produkt eftersom håret sög upp det kändes det som så det blir ganska (väldigt) dyrt eftersom det är små, dyra flaskor, och just det schampot luktade gran/tall-barr.. så man luktade som en skog om huvudet haha! Men jag vet inte hur de andra Davines-schampona är, de kanske inte är så uttorkande och mer dryga 🙂

 2. lisa

  oj, min kommetar kom visst inte fram 🙂 den gällde hur du gör med skatter & avgifter när du arbetar hemma? 🙂 undrar även ang miljö&hälsa – vad du har ”rätt” att görs för behandlingar i hemmet 🙂

 3. susanne

  Alltså jag bara längtar tills du har en egen salong och jag kan boka tid hos dig! Så galet duktig tycker jag du verkar va sådeså! jag bor i trollhättan så det är jäkla långt emellan men är jag på någon resa nära dig någon gång så vill jag gärna passa på! Skulle bara säga det:) från susanne!

 4. Nathalie

  Det låter som sunda tankar inför framtiden! Men sidan du länkade, det fanns ju huuur mycket som helst att välja bland. 🙂 skulle du vilja tipsa något vanligt schampo och balsam där ifrån?

stats