PATRICIA- Mamma till tre små!

Barnrumstankar.

Åh vilken dröm, tänk att ha en utav varje här i köket för att liva upp det lite.
Hade verkligen varit superfint! att dom ska vara så dyra bara. Så är det ju med tamejtusan allt! de man tycker är fint, kostar ju skjortan.
Vi har ju planer här hemma, vi får ju frågan hela tiden ”ska ni inte flytta större nu??” Nej det ska vi inte. För det första har vi faktiskt inte råd med något större, råd har vi. Men det innebär att alla pengar som kommer komma in, betalas på huset och ingenting för att kunna leva på. Och så ska det inte vara, eller så vill i allafall inte vi ha det. Vi bor jätte bra, vi bor mitt ute på landet! släppa ut ungarna så har vi skogen precis bakom husknuten, inga bilar så långt ögat når. Vi har 4 rum och kök! Barnen har nu varsitt sovrum och vi också. Herregud, när jag var liten så delade jag rum tills jag var 12 år och för mig har det aldrig varit något som är konstigt. Såg det däremot som en stor trygghet!

Det är likadant med tjejerna, nu var det så att ett sovrum stod tomt. Men hade Wilja fått bestämma så hade hon fortfarande sovit tillsammans med Novalie.
Första två-tre åren så kommer vi bo kvar här, tills mammaledigheten är över, jag börjat jobba ordentligt så får man se hur det ser ut då. Men i allafall, det första året kommer ju lilleman ha sängen inne i vårt rum, beroende på hur han kommer att vara. Novalie sov ju hela nätter, så hon fick ju sova själv tidigare! Men så behöver det inte bli denna gång.

Wilja är ju fortfarande hos Pappa varannan Tors-Mån, men det kan ju ändras under denna tid till varannan helg, eller varannan vecka. Har hon kvar sitt rum, så kommer det stå tomt en vecka.
Det känns ju också lite dumt, när det finns två barn som är hemma på heltid. Så tanken är att Novalie och Wilja ska få dela på det stora rummet med en våningssäng, min tanke är att de ska vara en säng med större madrass nere, så att man på dagen kan använda de lite som en myshörna, med gossedjur, kuddar och så man kan sitta och läsa där. In med två skrivbord åt tjejerna och göra en smidig förvaring åt dom! Främst för att dom läggs samma tider, sover hela nätter, stör inte varandra och är vana att sova ihop. Tycker det har blivit mer bök sedan dom fick varsitt rum, man kan inte vara på två platser samtidigt, båda ropar Mamma, ”Törstig, kissa, hungrig”, ja ni vet när hela registret utspelas.

Och så får lillebror ta det lilla rummet. Han kommer med största sannolikhet vakna mer, väcka sina systrar, läggs tidigare. Ja vi tycker det är smidigt helt enkelt 🙂


(lite inspo, bild från google)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tvåbarnsmor

    Haha, känner igen den frågan. Vi väntar bebis nr 3 i juni och bor just nu i en 4:a. Men nej, vi tänker inte heller akut köpa hus el flytta till större. Vi har bott i hus tidigare, och som du säger går det mesta av pengarna till huset och renovering. Och det prioriterar inte vi just nu. Just nu lägger vi pengar på att utbilda oss, och då vi är klara ( om 2 år) och fått våra drömjobb ( hoppas! ) med bra lön, då först vill vi kolla efter hus. Så jag förstår er, det är som norm att man ska göra allt på ett vis, hus, Volvo osv. Men vi gör allt i den ordning vi vill och trivs med! Det verkar ni med göra! 🙂 det är då det blir som bäst! Tycker ni bor så himla fint, blir kul att se lillebrors rum sedan. Och våningssängen, så jag får lite idéer! 🙂

stats