PATRICIA- Mamma till tre små!

Så fin hy & en foglossning från helvetet.

När man är gravid och mer än halva tiden gått, så är man duktig på att hitta dom jobbiga sakerna att fokusera sig på, och jag tycker personligen att det hör till! alltså alla krämpor hit och dit, men det är också väldigt tråkigt att läsa om, kan då tänka mig hur det är för er. Samtidigt så har man en crappy-day, så har man. Det hade jag verkligen i går, jag ska ta det lite längre ner sen.

Men, det positiva med den här graviditeten är att min hy har blivit som någon porslinshy! (det får jag väl äta upp snart). Men jag har inte haft en så här fin hy på många år, och jag har inte en dålig hy annars heller. Självklart får jag pormaskar och finnar som alla andra, men jag har liksom inte haft några problem med det någonsin.
Men hela min hy känns bara slät och fylld (säkert alla kilon haha) men de känns som hela ansiktet typ blivit peelat och fyllt med fillers. Med tjejerna så har ju hyn varit helt gräslig, katastrofal! då har det inte räckt att man växt åt både håll och kanter, man kan inte ens sminka sig för att känna sig fin!

Jag har alltid haft problem med den sk t-zonen i ansiktet, får ofta bättra på sminket för det liksom släpper efter bara en stund! Kan bli lika torr med fel produkter som fet, ja ni förstår kanske. En riktig kombo-hy! Men nu, herregud. Allt sitter som berget, och efter en hel dag på salongen i går så såg jag lika matt och fin ut som 9 timmar innan. Det är fanimej lycka! Sen vet jag inte på om det är sminket som jag bytt ut till som börjar göra undervek, använder ju mineralsmink nu. Täpper liksom inte till, samtidigt som den är lätt i ansiktet! Men jag har i allafall aldrig sett ut som jag gör nu, gravid eller inte så har mina hormoner spelat mig ett spratt och gjort att jag fått en fin lyster! Ingen kan vara gladare än jag.
Det får jag ändå skryta med haha, resten är det inget att vara avundsjuk på.

Som jag sa, hade en riktigt crappy dag i går. Gick till bussen på morgonen, har ca 1.5-2 km dit, och de brukar ta mig en kvart att gå.
Halvvägs så visste jag inte om jag skulle krypa tillbaka hem, eller fortsätta gå. Det var ju lika långt åt båda hållen! har ju haft ett stort problem med foglossningen denna gång, men känts också som jag inte tagit det på allvar och viftat bort det för att inte gnälla. Men i går så small det till ännu mer i vänster skinka! (det är där problemet suttit innan), det har strålat ner från rumpan, baksida lår, söker sig fram och mellan benen. Men i går knäppte det nästan till, så jag kunde knappt lyfta upp min vänstra ben! det ville inte lyda, inte alls. Ringde upp min barnmorska, utan att ens få in mig på bedömning så vill hon sjukskriva mig tacka mitt yrke. Men det vill ju jag inte, de är sista utvägen känns det som.
Så hon ska återkomma i dag, så ska jag få en ny till ner till sjukgymnasten & boka in ett extra möte med henne, få se om jag kan ta emot några hjälpmedel. Som tens kanske? det kan ju funka denna gång. Med Novalie hjälpte bara akupunktur. Jag hade ont då – men det jag har nu, är nästan vidrigt. I går kväll när barnen lagt sig, så yttrade jag inte ett ord här hemma. Linus frågade om jag var arg, men när jag skulle förklara så brast jag bara ut i tårar! la mig i sängen vid 20.45, sist jag kollade på klockan var den närmre 01. Hela benen strålade och värkte!
Nej fy. Jag hoppas på en bättre dag i dag.
Förlåt för gnäll, varnade er där uppe. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madelene

    Det sägs att flickor tar skönheten ifrån sin mamma medan pojkar gör mammorna vackrare 🙂
    Fy för din foglossning, hoppas sjukgymnasten kan hitta något som hjälper så du får vara på salongen. Och om inte, så är ditt (och bebisens) mående viktigast! 🙂 tack för en fin blogg, jag har fastnat!

  2. Elin

    Så himla roligt att du fått bukt på din hy 😀 Blir så glad för din skull! Har själv samma problem som du tidigare haft så vet hur jobbigt det är! Nu har köpt på mig produkter från dermalogica som jag hoppas ska ge resultat 🙂
    Låter dessvärre inte alls lika roligt med foglossning, aldrig varit gravid eller haft det så vet inte hur det är men utifrån det du skriver låter det fruktasvärt 🙁 Hoppas det är bättre idag och att du får en bra dag!
    Trevlig helg på er 🙂

  3. Sara

    Fy jag lider med dig. Jag blev sjukskriven redan i v 23 pga foglossning och det blev så illa så jag fick ”gå” (kunde knappt ta mig till köket) på kryckor de tre sista månaderna. Hoppas det inte blir så illa för dig men var försiktig med hur mycket du kämpar så det inte blir för illa! Lycka till med allt

stats