Tips på en ur god laxlasange ♥
Om ni har svårt att få i barnen fisk, så är detta ett jätte bra tips då de knappt smakar lax! Jag har varit skeptisk mot denna kombo tidigare, men fan så gott det är!
Du behöver:
x 4 fina laxbitar
x lasangeplattor
x En halv gul lök
x Spenat, fryst eller färsk som du finhackar.
x 2 tomater
x sambal olek för smak, eller ajvar! allt efter smak & önskemål.
x krossade tomater
x philadelphia
x grädde
x ost
Röran som jag har emellan plattorna och laxen gör jag såhär:
Blandar ihop grädde och ost, värmer i kastrull tills osten smält och de blir en krämig sås, ner sen med spenaten, hacka ner tomater, lök och sen ner med både philadelphian och kryddor efter smak, likaså sambal.
Börja med att sätta på ugnen! (såklart) 220 grader och lasangen ska vara inne i ca 45 minuter.
Smöra eller olja formen lite lätt, lägg första lagret med plattor i botten!
Hacka laxen i ca 1 cm skivor och strö över första lagret med plattor, på med röra och sen börjar du varva plattor, röra och laxen!
På översta lagret har jag bara röra, skivade tomater, timjan och smält ost!
Alltså, det blir så gott även om det kanske inte låter som det! stort tips♥
Vilka exakta mått har du? På grädde och philadelphia och så typ 😉
Super grym blogg och supergrym mamma!
ser riktigt gott ut iaf 🙂
Smarrigt!
Ett annat tips på en fantastiskt god laxlasagne är att man gör med gravad eller färsk lax, färsk babyspenat, grädde, keso, soltorkade tomater, gul lök, färska lasagneplattor. Toppa med god ost, supergott!
Mums, de där MÅSTE jag testa =)