PATRICIA- Mamma till tre små!

Vecka 39, 38+0 <3
(och en sak som är så inibomben säker…. MINA TUTTAR SKA GÖRAS! Efter denna tösabit, så är de dags för dessa påsar att få ett lyft. 17 månaders amning tog ut sin rätt, nu en till på det. Längtar tills de kommer lite mjölk i dom!^^, de blir iallafall lite fylligare & runda igen. Nu är dom som två tömda påsar.. :/)

Barn:
Vid den här tiden brukar de vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då de tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Socer du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur der sjunker ner i bäckenet.

Mamma:
Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur förlossningen kan starta. många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter igång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Vi ”boar” och ser vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.

Egna tankar:
åh ja underbara ni.. ni har hört mitt gnäll, ni vet att jag har ont! Ni vet att vi längtar, behöver inte säga så mycket mer! försöker bara att njuta av tiden som är kvar, allt från imorgon till om 4 veckor. Ingen som vet! Men lillasyster är verkligen efterlängtad till tusen♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hej, grattis till lillasyster i magen. Har bara några frågor: Hade inte ni ett annat datum enligt RUL, för det är väl det som sjukvården går efter och inte efter ett privat ultraljud? Får hålla tummarna att hon tittar ut innan i varje fall. Sen tänkte jag bara fråga vad du jobbat med under graviditeten? För att sätta in hårextensions är väl bara extraknäck (svartjobb)? Vad har du för ambitioner inför framtiden förrutom att vara mamma?

 2. Caroline- Mamma till Wilda

  Åhh ja det var supermysigt.. ja bilder är fan bäst att ha.. så mycket som det fotas här och sambon blir lite tokig på mig ibalnd =) haha.. snart färdigbakad.. spännande =)

  Haha, men kreativiteten flöder.. det är ju asbra.. vill bara flytta och ge lillan ett eget rum nu.. så mycket ideer=)

 3. Johanna

  Gud, det är så himla nära nu, så spännande att snart få se vad det är för liten tös som gömmer sig därinne! 🙂 OCh du har verkligen en jättefin mage! kramar

 4. ENDENISE

  Nu är det inte LÅNGT kvar! 😀 Lo kom på denna dag och det var ju en väldans suprise. Hoppas hoppas att du slipper gå hela vägen ♥ Magen har blivit SÅ låg denna vecka, precis som min blev sista veckan. Spännade! Håller mina tummar att lillasyster snart kommer ut!

 5. Kamilla - mamma till oscar och Nicole

  Ojoj vad det ser ut som magen har sjunkit nu mot slutet!! Nu är det näääära 🙂 hoppas jag för din skull iaf 😉
  Så spännande, det kommer gå så bra och snart snart har du två underbara och fina tjejer.
  Wilja kommer bli världens bästa storasyster och jag tror inte att det kommer bli några som helst problem när lillasyster kommer. Kramar till eran fina familj!

 6. Emma

  Förstår om du längtar!
  Fast jag tycker att tuttarna ser bra ut jag.. 😉
  Du ska prova att ha strl 70H och hur de ser ut efter amning… :S

  Förkylningarna den här vintern har varit segdragna vad det verkar som. Men förra vintern med Viktor slog alla rekord.. Han gick inte en hel vecka på dagis på 14 (!!!) veckor. Någon av oss var sjuk hela tiden…
  Kram

 7. Sara 19år, mamma & gravid

  Hej! Jag vart tipsad om din blogg och jag gillar den verkligen 🙂 En kanon bra blogg! Jag tänkte fråga, hur många rum har ni där ni bor? De ser så himla fint och mysigt ut 🙂

  Lycka till med den kommande lilla bebisen, jag väntar själv väldigt otåligt på våran lilla bebis 😉

stats