PATRICIA- Mamma till tre små!

Välkommen vecka 17.

Bebis
Nu växer kroppen fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram vilket är mer än moderkakan. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre. Bebisen är lika stor som en kvinnas handflata. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring. Bebisen är medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem.

Du
Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Bebisen befinner sig nu i övre delen av livmodern. Den kan kännas mitt emellan naveln och blygdbenet. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig. Många drabbas av svettningar eftersom blodflöde och puls ökar. Snart är det dags för ultraljud.

Mamma:
Nu känner jag den lilla grodan stundvis, inte hela tiden! men nu känner jag dig iallafall varje dag, små buffar och rörelser. De känns så fantastiskt, men ibland så tror jag inte att det är sant. Vart tog tiden vägen, känns som jag fortfarande är i början. När någon frågar hur långt jag har gått, så säger jag alltid ”precis i början”, men det är inte precis i början längre! hälften utav tiden är snart gjord, och de känns nästan läskigt. Gud, är det verkligen sant! ska vi bli trebarnsföräldrar? Jisses! ♥
Vikten håller jag inte mer om där uppe, har dubblat den haha! 8.5 kg sist jag vägde mig, väljer att tro på att de har något att göra med att jag slutade röka 😉 att ämnesomsättningen rubbades och ändrades helt! men som sagt, jag mår bra. Och de hoppas jag att bebis också gör.
17 dagar till RUL, de känns som en olidlig väntan faktiskt.

 


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats