PATRICIA- Mamma till tre små!

Vad passar du bäst i för frisyr?

 

Idag har vi haft en oerhört spännande dag i skolan! Vi har pratat om Lemage, även känt som: ansiktsformer. 
Hur många gånger har inte du frågat din frisör följande: Vad tycker du att jag skulle passa i? 
Allt beror på tycke, stil & smak. Det finns något för alla, som man kanske passar bättre i! Men det betyder inte att de andra är fult. Även om JAG passar bra i snebena och kort, så kanske det inte är något JAG vill ha. Men jag kommer berätta lite om vad som passar för vilka, mer efter de ”idealistiska” som tar fram dina ”bättre” sidor för din ansiktsform, och döljer de ”negativa” delarna om man kan kalla det så.

ansiktsformer

Ansiktsformer lemage

1. Hjärtformat ansikte
Har du ett hjärtformat ansikte är det bredd vid kinderna som ska framhävas för att få den mer ovala formen på ansiktet. En bra frisyr för det är ha att hår ner till axlarna med lite plattare upptill och lite mjuka lockar och volym neråt från kinden. Att klippa i olika lager är smart för denna frisyr, eftersom det ofta skapar mjuka lockar av sig självt. Det man ska försöka göra är att få ansiktet att se mer ovalt ut genom att dra bort uppmärksamheten från kinderna och fokusera på de delar av ditt ansikte som ser bäst ut och framhäva den.Katie Holmes, Reese Witherspoon, Gong Li, Rihanna och Jennifer Lopez.

2. Diamantformat ansikte
Denna ansiktsform har du om din panna är bredare än eller lika bred som dina käkben, men din panna och haka är smala.
Du passar i de flesta frisyrerna, men du bör undvika volym på sidorna. Flikig lugg passar dig utmärkt men det gör också en page för att balansera din smala haka!

3. Rektangulär ansiktsform
Har du ett långt ansikte ska du försöka få det att se mer ovalt ut. Det gör man genom att ha frisyrer med bredd och t ex med en lugg precis vid ögonbrynen eller som ett alternativ en snedlugg som sträcker sig över ansiktet. Vare sig om man har långt eller kort hår ska man försöka få volym i det eftersom det annars ”drar ner” ansiktet ytterligare. Gärna lite mer volym åt sidorna.

4. Oval ansiktsform
För dig som har ett ovalt ansikte fungerar de flesta frisyrer. Då bör man hellre tänka på hur hårets textur är och försöka ta fram den frisyr som du känner att du trivs i. Du kan använda ditt hår till att framhäva dina bästa sidor i ansiktet. Om du vill framhäva dina ögon; satsa på lugg. När du drar ditt hår bakåt så kommer din näsa att framhävas i profil. Det man främst ska tänka på är att ha en frisyr som passar sitt hårs struktur och form. Vare sig om ditt hår är lockigt eller rakt, så kan du alltid välja den frisyr som passar ditt hår bäst, eftersom den ovala passar i de flesta frisyrer. Strukur menas med hur ditt hår är, grovt, rakt osv.

5. Avlångt ansiktsform
Oftast har du smal haka och ditt ansikte är ungefär en och en halv gånger längre än bredden. De som man kan tänka på är att undvika mittbena och volym uppe på huvudet. Här är det bättre att satsa på en snedbena med volym på sidorna!
En kändis som har avlångt ansikte är Sarah Jessica Parker!

6. Rund ansiktsform
Den runda ansiktsformen känns igen om ditt ansikte är lika långt som det är brett och även rundat! Oftast är pannan bred och även lite under kindbenen! Ett bra tips är att klippa olika längder intill kinden. På så sätt smalnar du av ansiktet. Om du vill ha uppsatt hår skulle jag föredra att skapa volym för att förlänga ansiktet samtidigt som du låter lite hår hänga ner. Klippa upp håret för mer volym är också ett tips! Cameron Diaz har en rund ansiktsform!

7. Fyrkantig ansiktsform
Ansiktet är lika långt som det är brett, men ett mer kantigare ansikte.
Det är bra att mjuka upp ansiktsform lite, och för det passar etapper och volym väldigt bra in. Här passar även en snedlugg in.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats