PATRICIA- Mamma till tre små!

Svar på frågorna!

Angelica: Vad kul! Du får jätte gärna ge tips på hur man kan strukturera upp vardagen, har oxå två barn och känner att jag behöver lite mer struktur. Hur mycket och vilka tider sover du? Hu gör du för att vara effektiv de där dagarna när sömnbristen är ganska rejäl som tvåbarnsmamma? Hur ser ditt dagliga schema ut med städning, träning och allt? Det hade varit mycket inspirerande att veta!
Dessutom, vad använde du för kamera? Och skriv gärna mer om träningstips. Hur ser ditt pass ut på gymmet, hur intensivt, vilka övningar och hur långa pass?

Svar: Till en början, så är alla vi människor rätt olika! både i hur mycket sömn man behöver, hur aktiv och energisk man är.
Jag är nog en rätt ”dampig” person, som mår bra av att ha många bollar i luften samtidigt, är det såkallat lugnt kring mig så känner jag en inre stress och oro. Men jag väljer att svara för mig själv, hur jag är som person och som funkar för min vardag.

Jag brukar lägga mig mellan 22-23 på kvällarna, och går upp 05 varje morgon! på helgerna är jag glad om tjejerna vaknar närmre 05.30-06 så man får lite sovmorgon. Men i hela mitt liv så har sömn aldrig varit speciellt viktig, och vi var på en information om just sömn, och 20% utav befolkningen behöver inte lika mycket sömn som anses vara normalt. Jag har ju jobbat natt, bekom mig inte speciellt mycket om jag inte hann sova under dagen, räckte med några powernaps under kvällen innan jag gick på nästa pass. Det kanske inte är hälsosamt, men det är så jag fungerar.

Jag & Linus är väldigt pedantiska båda två, så städningen faller sig naturligt varje dag, efter middagen ordnar han med köket, diskar m.m, jag plockar undan och dammsuger & dammar. Detta gör vi varje dag, så det blir aldrig ett stort projekt. Vi lägger kanske 20 min per dygn med undanplock och så! sen är det färdigt 🙂 har inga speciella städ dagar, då vi båda alltid hjälps åt och mår bra av att ha ett rent hus.

En vanlig dag:
05.00, klockan ringer!
Gör i ordning barnen, klär på dom (kläderna lägger vi alltid fram dagen innan) ger dom frukost, äter själv och kokar kaffe till Linus.
06.00/06.15 är jag på gymmet, kör effektiv träning fram till 07.
Sätter mig på pendeln till Stockholm och är i skolan 09, därefter står vi på salong fram till 17.00, vissa dagar slutar jag 15.00 och får längre kvällar med barnen.
16.30/18.30 är jag oftast hemma, Linus och jag hjälps åt med middagen om han inte redan har lagat maten!
19.30/20.00 så sover barnen! Vi har fått jobba på att lägga dom senare än 18, främst för att jag ska få tid med dom.

Sen städar vi undan om det finns lite leksaker framme, bloggar, myser i soffan sen börjar dagen om igen 🙂
Jag kan berätta mer om min träning i ett annat inlägg, och ska förklara lite varför jag inte skriver så mycket om det i bloggen.
Jag hade en Canon EOS 1100D.

Anna: Har du några tips på lite finare håruppsättningar som passar för tjejer med långt och riktigt tjockt hår? Mina håruppsättningar faller oftast isär efter tjugo minuter, haha ;p Hur sköter du ditt hår och vilka produkter rekommenderar du? Typ inpackningar,hårolja,schampo och sånt. Hur skulle ditt drömbröllop se ut?

Svar: Jag kan trolla fram lite bilder som kan passa för ditt hår, men jag skulle säga mycket mjuka fina lockar, mycket volym och fina flättekniker i ditt hår, det är svårt att få upp ett långt tjockt hår utan att det ser ut som ett stort fågelbo i huvudet!
Det jag kan rekommendera för att få det resultat, är att få stadga i ditt hår, torrschampo, dustit m.m.

Jag har verkligen skött mitt hår super bra sedan jag rakade av mig skiten!
Jag gillar serien Repair från Loreal, eller Kerastase. Lite dyrare, men det är verkligen ett trolleri, speciellt på ett skadat hår! vilket jag inte tror att du har. Shia Mura (stavningen är jag osäker på) har en dröm serie som jag testat, speciellt inpackningen och oljan!

Jag drömmer inte om något pampigt eller stort bröllop! vill inte ha hundra gäster.
Hade jag fått bestämma, hade jag sparat dom pengarna som de annars skulle ha kostat för en ”kväll”.
Bjuda med de närmsta på en semester långt bort, mexico eller något annat härligt land, de som vill betala för att ha en semester samt gå på bröllop skulle gärna kunna få göra det! skulle vilja gifta mig på en strand någonstans, med en slapp vit mjuk klänning som är djup i ryggen och med solbrända ben! inte ha det så speciellt, men romantiskt, ledigt och bara för oss. Bjuda på en fin middag som avslutning, och bara ha en skön semester! det skulle jag vilja göra, och inte lägga hundratusentalskronor för en enda kväll här i Sverige.

Krulliga damen: Ni ser ut att ha ett sånt himla fint hem! Vore kul att se mer utav din fina inredning

Svar: Jag har lagt ut väldigt bilder på vårt hem, och jag tror nog inte det finns ett enda rum eller vrå som inte har visats 🙂

M: Men det jag skrev var hur du hinner med allt? Hur du får vardagen att funka med barn och skola?
Då jag med en 18 mån son och skola känner mig så himmla stressad. Även fast jag har en man så känner jag mig yr och stressad äver hur jag ska få dagen att funka

Svar: Du har ett ganska långt svar här ovan, alla är vi olika och fungerar olika! Du kommer komma på ett sätt som fungerar för dig <3

Sanne: Kan du ge några enkla tips som i längden leder till hälsosam viktnedgång? (Förutom träning haha)
Vilken är den bästa ansiktsmasken du provat?
Vad tycker du är det absolut roligaste med din utbildning?
Är din dröm att i framtiden starta eget, hyra stol eller vara anställd?
Hur går det med ditt hår, har det återhämtat sig? (Vet om att det skadades rejält och du sa att du skulle låta det vila ett tag)
Kan du tipsa om vad man från tidig ålder kan hitta på med sitt barn?
Hur har din och Linus relation varit nu efter ert break?
Lyckas ni spara några pengar, och i så fall är det svårt för er?
Du tjänar väll pengar på din blogg, men vad ligger din sammanlagda inkomst på under en månad? (Du gillar att vara ärlig, så dölj inte det som alla andra haha) Det var en del blandade frågor, men hade tyckt det var kul om du svarar :)

Det jag tycker du borde skriva mer om i bloggen är vad du gör på din utbildning, samtidigt som du visar ännu mer bilder på ditt resultat. Om inte annat så kan det även vara kul för dig att senare se din förändring.

Svar: Vilken svår fråga, du kan välja att lägga om din kost! ta bort kolhydrater, eller ät efter knytnäven. Men utan motion så återgår du snabbt till där du började om du inte är villig att röra på dig 🙂
Jag älskar en ansiktsmask från Pure… någonting, ska kolla upp vad den heter! men den kommer från Kicks, och det finns en hel serie i det, med tvätt, creme m.m. Rosa förpackning!

Det roligaste med min utbildning, är att jag verkligen får visa vad jag kan, visa min kreativitet, bli uppskattad, och göra det jag verkligen brinner för.
Självklart vill jag börja vara anställd, se hur det känns under mina 3000 timmar som trainee. Därefter kanske jag vill hyra egen stol, och drömmen är att få öppna en egen salong. Men drömmarna kan ändras på vägen, och jag är öppen för alla förslag – så länge dom känns rätt & bra. Mitt hår mår idag bara bra! har skött om det, och varit väldigt försiktig och gör ingenting med håret om inte min lärare godkänner det!

Jag och Linus behövde verkligen detta breake, det är nästan ett år sedan! inte klokt så fort det går, självklart bråkar vi stundvis som många andra, men det har verkligen blivit till det bättre. Och vi tar vara på varandra på ett helt annat sätt idag än förr.

Ja, jag går ju på CSN, så mitt konto är inte fett varje månad! men sammanlagt med blogg, csn & allt har jag ut ca 17 i månaden, en stor skillnad mot när jag jobbade. Men det går 🙂
Tack så jätte mycket för väldigt roliga frågor!
Mia: Hur ser Wiljas och Linus relation ut? Linus och Wiljas pappa?
Gillar du att resa, har du rest mycket?
Var ser du dig själv om 10 år? (Familj, hem, karriär osv) vill du bo i Bålsta framöver också?
Vad kan pigga upp dig om du är nere?
Kram

Svar: Simon & Linus relation är väldigt sund, vi bråkar aldrig, ingen svartsjuka! dom kan sköta lämningar/hämtningar! Men vi kanske inte hänger alla tillsammmans, men det finns absolut inget som är dåligt.
Jag älskar att resa, och var väldigt bortskämd med det från jag var 0-16, åkte minst 2-3 gånger per år!
Jag vill inte bo i Bålsta om 10 år, allt kan hända! men jag känner mig inte riktigt hemma där, och jag vet inte om jag någonsin kommer att göra det.

Om 10 år så vill jag vara en stark person och en förebild för mina barn, jag är stark redan nu! men ha mer erfarenhet och kunna leda dom rätt i livet.
Jag vill nog ha en villa i utkanten utav Stockholm, vart vet jag inte. Driva en liten salong, som förhoppningsvis är uppskattad!
Om jag är nere, så är linus duktig på att pigga upp mig.
Han brukar åka ner och handla lite kex & ost, ladda ner någon bra film och låta mig få sovmorgon! eller, så brukar shopping lösa mina flesta problem 😉 lyxa till de, få naglarna eller fötterna gjorda.
Kram!

Betty: Har följt din blogg länge och tidigare har du pratar om Wiljas Gudmor.. Hur ser er relation ut idag?
Har Novalie några Gudföräldrar? Hur ofta träffas de?
Är du nöjd med din skola? Är det stor skillnad från Björn Axén där du väl började innan du fick Wilja?
Hur tror du ditt liv ser ut om tio år?
Tack för en superbra och inspirerande blogg på alla sätt.

Svar: Den där frågan är svår. Låt mig börja med att säga, Jag älskar Mimmi till stjärnorna och tillbaka även om vår kontakt har runnit ut ur sanden.
När jag och L blev tillsammans igen, så försvann den mer och mer, ingenting som jag vet har egentligen hänt. Vi kanske har tyckt olika omedvetet om något, men som vi aldrig berättat för varandra. Sen blev det en tuff tid under vintern för mig, Mormor gick bort, Martin gick bort.. när pappa blev sjuk och jag inte hörde något från henne, så kände jag att det är lika bra att bara gå vidare. Så tyvärr, har vi noll kontakt idag.

Jag är verkligen super nöjd med min skola, och kan rekommendera varenda kotte den! vi har haft en så tur och fått de lärarna som vi har! samt att vi är en oerhört bra klass, är nära allihoppa. Hade aldrig velat byta ut detta, jag tänker alltid: allt har en mening, det hade förmodligen det! om jag gått på björn axen så hade aldrig Wilja funnits, Novalie hade aldrig funnits, Linus & mitt liv som jag har idag, hade aldrig funnits. Så jag är tacksam och glad över att det blev som det blev.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Skulle du kunna ge lite tips på t.ex. enkla men snygga uppsättningar som man kan göra på sig själv som nybörjare? Jag är 15 år och har mellanlångt hår(inte så jättelångt dock), mörk-blondt/råttfärgat. Skulle uppskattas då det annars bara blir utsläppt hängandes platt eller en tofs.
    Kram

stats