PATRICIA- Mamma till tre små!

Svar från Frågestunden!

Frida, Vilken tid brukar tjejerna lägga sig en vanlig dag? Kram och tack för en fin blogg

Svar. Hemma hos oss ligger tjejerna i sängen strax efter 18, och sover alltid innan 18.30. Dom är så trötta efter förskolan, så problemet är att hålla dom vakna! dock blir det tidiga mornar, vilket uppskattas i veckodagarna då dom alltid vaknar innan ringklockan. Men på helgen (som i morgon) är det inte fullt lika populärt! Kram och tack så mycket. 

 

Linda, Min fråga är vad du använder dig av för kamera & eventuella redigeringsprogram? Himla fina bilder alltså!

 

Svar. Hej! Jag använder en systemkamera från Canon iOS 3300D, alltså en äldre modell och jag använder mig inte utav något avancerat program, förutom Picasa. Kram

 

Jonna: Hej! Grattis till dig! Kul att börja plugga till frisör. Hur funkar det, är det en gymnasieutbildning som även har platser för vuxna (då kanske det inte är intag i januari),eller privat? Något man bekostar själv?Studiemedelsberättigad? Undrar för att jag själv är i tankarna att plugga till detta. Återigen stort Grattis och lycka till!

 

Svar: Tack så oerhört mycket verkligen. Nej, det är ingen gymnasieutbildning, utan det är en privatskola med enbart frisör men är CSN berättigad som inte många andra privata skolor är. Man kan även söka ekonomisk hjälp för utbildningen genom sin hem kommun som jag har gjort, för att finansiera utbildningen istället för att behöva ta ett privatlån. Läs om skolan, Styleeducation. Stor Kram och lycka till! 

 

Cecilia, Tack för en super blogg! Längtar tills jag får barn!
har tre frågor, wiljas och novalies mellannamn, är det gamla släktnamn eller bara namn som du tycker om?
Om du och linus gifter er, kommer han ta ditt namn då eftersom båda flickorna är döpta efter dig va?
Tack så mycket igen för en väldigt bra inspirerande blogg!Har du några favorit pojknamn? 
Svar. Hej! Det är inget släktnamn, då vi inte har något speciellt som går i vår familj. Utan vi valde namn till dom som vi båda gillade helt enkelt! Vi har inte diskuterat det speciellt mycket, men sannolikheten är att vi blir Carlsson allihop. Dock behåller jag mitt Lindh för Wiljas skull. 

 

Sofie, En viktfråga:
Jag födde min son för fyra månader sedan. Gick totalt upp 27kg och tappade 17 av dom inom en månad. Har återstående 10kg och de absolut vägrar att lämna kroppen. Äter hyfsat nyttigt. Bör tillägga att jag helammar. Tog det lång tid för dig att gå ner och när började du tappa i vikt. Får man fråga hur många kilon du gick upp? Ha det så bra, gillar din blogg jätte mycket!

Svar. Hej! Åh, grattis för det första! Jag gick upp 25 kilo med Novalie, och det var svårare att bli av med allt denna gång än med Wilja då allt bara rasade. Dock ammade jag inte Novalie. Om du går in och läser under kategorin: Viktresan nedåt efter Novalie så ser du allt exakt. Men jag var nere på min ”startvikt” efter 3 månader. Alla är vi olika, men denna gång så tränade jag mycket och gick långa promenader och uteslöt kolhydrater rätt mycket. Annars hade det tagit mig längre tid! Stort Lycka till <3 

Fanny, Hur hoppas du ditt liv ser ut om 10 år?
Är husdjur något som du/ni skulle vela ha? Och vad för djur isf?
Trivs du bra i lägenheten och området ni bor i nu?

 

Svar. Oj, vilken tuff fråga! Om tio år. Då är jag 33 år, Wilja är 14 och Novalie 12. Förhoppningsvis finns ett eller två små syskon med i bilden. Jag vill driva min egna salong, må bra allmänt i livet. Ha det stabilt, vara lycklig framförallt. Jag vill ha en hund, men det är i framtiden! Nu är det mycket som kommer hända, och jag vill inte skaffa hund i lägenhet. Så om vi skaffar oss ett hus i framtiden, självklart! Jag trivs jätte bra i lägenheten vi har nu. Den är inte jätte stor, men helt lagom! Det är en bra början på något helt nytt framöver. Lite huskänsla och skogskänsla, men ännu inte det stora ansvaret vad ett hus behöver! 😀 

 

Sofia: Hur ligger ni (du och Linus) till när det kommer till frågan om fler barn?  Kraaam 

 

Svar. Vi har varit lite oense om det tidigare, men nu är vi nog båda inne på rätt spår. Jag har ju velat haft en till inom något år, men nu i och med att jag kom in på utbildningen så är det kört de närmsta tre, fyra åren! Så, då är vi plötsligt där Linus har tänkt sig! äntligen ett ämne vi nu helt kan släppa. Men, sen kan allt hända. Jag behöver som sagt bara sniffa på ett par kallingar så blir jag på smällen. 

 

Maria: Vad är ditt drömyrke i framtiden?

Var hoppas du bo i framtiden?
Vad ville du bli när du bli stor när du var liten/tonåring?
Favoritmat?
Klädaffärer du gillar?
Några tv program du gillar?
Vad gör dig glad?
Vad gör dig ledsen? Arg?

Svar, Frisör, vill jobba med det jag verkligen brinner för. Och äntligen säger jag bara!  Jag vill bo antingen här ute, eller flytta längre ner i landet någonstans. Nära vattnet, och få börja om på något vis. Jag har alltid velat bli frisör, men valde helt fel på gymnasiet då mina betyg inte riktigt räckte till för att få mitt förstahandsval. Jag gillar H&M, Zara, Gina, Vila. Jag är serietokig, men just nu är det Vampire Diarys, Bron, Walkingdead och gossip som gäller. Ärlighet, omtanke, uppskattning och små vardagliga gester. Att bli tagen för givet, påhopp, när barn far illa.. listan kan göras oändlig! 

 

Cecilia, Tycker du det är jobbigt att ha barn med två olika pappor?

 

Svar. Både ja och nej måste jag säga, det kanske inte var något jag drömt om att ha. Men samtidigt så har vi alla en så bra kommunikation och relation till varandra, så nej! För vår del har det bara blivit positivt. Wilja har fått väldigt fina människor kring sig, en dubbel uppsats utav allt. Sen är det så, oavsett om du har en pappa till ditt barn, eller tre. Kan det vara bättre för mamman som har barn med tre olika. Om ni tolkar mitt svar rätt, de finns idioter till allt. Den där ”ena” kan vara ett helvete och göra allt till ett helvete. 

 

Maria: älskar din blogg!!! så himla rolig att läsa och så mycket blandat att läsa om hur har din uppväxt sett ut?:) hur länge är frisörutbbildningen och kan du lägga upp bilder på fler håruppsättningar och liknande när du börjar utbildningen ?:)

 

Svar, Hej! Va roligt, och hoppas att jag kan lägga ut mer blandade inlägg. 

 

Min uppväxt, den har kanske inte varit någon jag tänker tillbaka på med glädje. Samtidigt har erfarenheten utav allt gjort mig rikare, fick lära mig mycket på vägen om hur man är en bra förälder och hur man inte är det. Jag har inte direkt haft någon fast punkt, och jag minns inte ens hur många gånger jag flyttat, eller hur många olika städer jag bott i som liten. Alkohol och våld, inga regler.. Utan det fick samhället visa mig, men trots allt så är jag ändå glad över allt. Jag bär detta med mig, det har gjort mig stark men samtidigt oerhört svag. Jag behöver känna mycket, för att känna att jag duger till. Jag är i stort behov utav närhet, för det var något som inte fanns i min vardag. Så min familj, det är mitt allt. Mer om det kanske en annan gång! Den är tre terminer, så 1.5 år bara frisör, självklart skulle jag kunna göra det. Kramar

 

Karin: Jag undrar hur du fick wilja att klara sig på och nöja sig med bröstmjölk i ett HELT år?! Det undrar jag eftersom att du ”helammade” i hela första året. Vilket innebär att de inte får något annat än bröstet. Kram

 

Svar. Du kanske kan läsa lite mellan raderna, jag ammade morgon, dag, kväll och natt. Men självklart åt hon också mat, gröt, frukt. Men hon somnade alltid när hon fick bröstet, det var hennes sätt att komma till ro. 

 

Tova: hur är linus och wiljas pappas relation? skulle dom kunna umgår med varandra typ? hur är wiljas pappa och hur är deras relation med varandra?:) när ni skilde er vart bodde wilja då?

 

Svar. Hej! Det kanske inte är så att dom skulle ta telefonen och ringa varandra för att ta en bira på stan, men handlar det om Wilja om hon ska hämtas/lämnas så självklart kan dom prata. Wilja har alltid bott mestadels hos mig! Beroende på hennes Pappas jobb, samt boende. Det har blivit så, och det funkar bra för oss. Vi har även haft henne varannan vecka i olika perioder!

 

Issa, Hej, har du och Linus hittat tillbaka till varandra? sådär så ni är riktig kära ?. Har hört att det kan vara svårt om man tar en paus ifrån varandra. Vad gör du helst en barnfri dag ?. Är ni förlovade?. Gick du klart gymnasiet?

 

Svar. Jag skulle ljuga för er alla om jag sa att allt bara var perfekt, och att det är bättre än någonsin och vi aldrig blir sura, eller trötta på varandra längre. Men jag ljuger också om jag säger att det inte har blivit bättre. Vår separation behövdes för att vi båda skulle inse vad vi hade, och vad som var värt att kämpa för. Vi hamnade i ett annat plan i vår relation, att vi vet nu bara istället för att söka bekräftelse för det jämt, även om man också behöver det. Vi mår helt enkelt bättre nu, öppnat upp dörrar och har börjat prata med varandra vilket har varit svårt stundvis tidigare. Men som i det flesta förhållanden, är allt upp och ner beroende på hur man mår. Och jag själv har inte mått så bra sista tiden då det hänt mycket, och mycket negativa saker. Men nu ser jag hopp, och hoppas på att slippa känna en ångest över mycket. Allvarligt? ingenting! Jag lägger helst upp fötterna högt, inte städa, inte sminka mig. Sätta på en serie och ligga där tyst en hel dag, bara för att jag kan. Eller ta mig på stan en hel dag, kolla hur länge jag vill.. Utan att behöva trängas med en barnvagn! Ja, vi är förlovade. Nej, jag har inte ett fullständigt gymnasiebetyg, jag hoppade av mitten på 3:an. Kramar! 

 

Julia, Har ni sparkonto åt tjejerna? Alltså där ni sätter in pengar varje månad/år som dom ska ha när dom blir stora och ska ta körkort/plugga/flytta osv? Eller typ aktier, fonder? 

 

Svar. Ja, vi har två konton var åt dom! ett konto som dom får tillgång till när dom är 18, så dom kan ta körkort, festa, shoppa och göra lite vad dom vill.Sen har vi ett konto, som är låst. Vi kan bestämma när dom är redo för att få den hjälpen och när dom eventuellt är i en fas i livet då dom känner att lägenhet kanske är viktigt, att köpa möbler och så. Men är dom 18, eller 25 vid tillfället, det får visa sig:) 

 

Evelina: Hej fina Patricia! Här kommer ett par frågor:

 

Vad hade Wilja & Novalie hetat om dem va pojkar?
Drömyrke?
Hur kom du fram till flickornas namn?
Vill du ha fler barn?
Hur ser ditt drömbröllop ut?

 

Tack för en underbar blogg, du är helt fantastisk ♥

 

Svar, Hej!
Wilja hade varit en liten Love. Novalie hade hettat Charlie eller Wilton! Frisör, som jag inom beloppet utav två år kommer att bli.  Wilja fastnade vi bara för, vi pratade om vilja.. att allt vi gjort hittills är utav ren vilja, och där kom det bara. Novalie var ju egentligen en Ofelia, men en lång historia bakom det. Hon heter det i andranamn istället och vi kom på Novalie i vecka 38. Ja, jag vill ha ett till! Helst två :)Ska jag ens gå in på det? Jag har två olika bröllop i huvudet. Det ena är stort, pampigt, stor vit fin klänning, en bordsdukning som ingen kommer att glömma. Ja ni förstår, stort, vitt, ljusrosa, romantiskt och härligt. Det andra, är att bara ta med sig familj och närmsta vänner. Gifta mig på en strand barfota med en enkel vit fin klänning, med barnen vid min sida. Ha sin smekmånad medan man gifter sig… mysigt, romantiskt och nära. Tiden får väl visa sig, om jag ens gifter mig… eller om jag gör det en andra gång! Stor Kram


 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats