PATRICIA- Mamma till tre små!

– Ständiga tjatet om undervikt!

Jag är så tacksam för alla svar om vikt och längd, strl på barn i Wiljas ålder!
De är så olika, vissa är mini och vissa är gigantiska – fast de skiljer flera månader.
Och de finns inget RÄTT eller FEL enligt mig, bara barnen följer SIN kurva.

Anledningen till att jag frågade är att jag har bokstavligen fått PISK från BVC i Gnesta!
Dom tycker Wilja är alldeles för smal (?!) och att hon inte ökar tillräckligt mellan varje besök.
Enligt mig är Wilja en FULLT frisk och hälsosam liten tjej! som rör sig konstant HELA tiden och springer! Hon har fortfarande veck, men självklart inte som hon hade när hon va 4 månader.

Wiljas kurva är ju som ett STRECK rätt upp från 0-9 månader, och sen har den planat ut och nu dalat ner lite. Men är de så konstigt?

Hon rör sig, springer, leker och är aktiv.
Tänder har kommit – mindre matlust mellan gångerna.
Det har varit varmt och hon vill mest ha frukt! PRECIS som vilka människor som helst.

Ska till BVC igen här i Bålsta med Wilja, och enligt dom följer hon precis den som hon ska!
Och att det är löjligt de dom påpekat i Gnesta! Här har jag i flera månader gått med världens ångest för att mitt barn är UNDERVIKTIGT?!

Fan, 76 cm och väger 10600.
Jag själv är 155 lång och väger 50! hennes Pappa är inte mer än 170.
Hon kan OMÖJLIGT bli stor 🙁

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena

  tycker hon låter ganska normal, min son är liten och ingen tycker han är underviktig. han väger 10200 g och är 92 cm och är 3 år. som du är jag inte heller så stor 144 cm.

 2. Tova

  usch, ibland är det verkligen SÅ sjukt hur BVC kan säga såna grejer.
  Tycker inte ALLS WIlja ser smal ut, hon väger ju t.o.m. mer än min pojke (som är längre) och han är fullständigt normal han med!!
  Också världens livligaste, han har inte haft fettveck eller valkar sen han började krypa vid 6 månader.
  Alla barn ÄR olika, helt enkelt 🙂 huvudsaken de mår bra och är pigga! ANtar att Wilja äter hyfsat bra också, min grabb är tyvärr inte så matglad men ja… så är det med vissa barn helt enkelt. (jag var likadan menev inte alls liten som vuxen ;))
  som sagt, stå på dig och skit i BVC!!

 3. Josephinewestling - Mamma till Vira

  bry dig inte om vad dom säger- det är ditt barn och du bestämmer om henne..
  Vira har varit liten sen hon föddes och väger inte alls mycket idag. hon väger ca9100.. dom har tjatat om hennes vikt jämt dom med. Men hon är jämt glad. Så då är jag nöjd.

 4. Anonym

  Jag tycker hon ser rund och go ut. Vet dessutom barn som är över två år som väger mindre. Så underviktig är hon inte. Som du säger är ju varken du eller Simon stora, så då vore det ju konstigt om hon blev det!

 5. cassandra, mamma till josefin och lexus ♥

  Att dom säger så :/ wilja är perfekt som vilket annat barn som helst, alla växer olika och som du säger börjar hon säkert plana ut mera nu.

  Lexus gick också upp från 0-6 mån och nu börjar han plana ut, han gock ner nu och hon sa som jag trodde att vi bytt från ersättning till vanllig mat på dagarna + han rör sig mer och hon sa att han börjar plnar ut.

  Vi vuxna äter mindre när de är varmt så de gör barnen med, bar de dricker så är de lugnt säger våran bvc tant 🙂 De finns många orsaker varför barn inte äter ordentligt i mellan åt och vissa barn ter mindre och andra mer 🙂

  Men som sagt tycker jag att wilja är perfekt och hon ser ju ut att må jätte bra och pigg, glad så vad spelar de då roll hur kurvan ser ut, bara den inte går ner jätte mycket ska dom inte reagera 🙂 hihi

  Vilken novell de blev nu, sorry 🙂 <3

 6. Klara

  Okje då förstår jag 🙂 Vi får in totalt ca12-13000kr/mån ovh vi har delad ekonomi för att vi ska få råd. Men förhoppningsvis ska min sambo få jobb snart och då får han ju såklart hålla i sina pengar själv. Men nu är han skyldig mig ca 75,000:- eftersom det är jag som har betalat allt och han bara får in 2700:-/månad som går direkt till mitt konto. Men vi har väldigt låga kostanader och inge lån eller så 🙂

stats