PATRICIA- Mamma till tre små!

Sista raderna skrivs..

 


Januari,
För oss var en enda stor längtan.. vi förberedde oss här hemma på att lillasyster skulle födas! Vi var så förväntansfulla, och vi hade ingen aning om vad som skulle ske, hur hon skulle se ut. Jag var allmänt deppig den här månaden, kände att de inte fanns något slut och att jag skulle vara gravid för all framtid! Jag hade de ju så otroligt jobbigt med foglossningen, och Wilja var så krävande denna period! Men månaden hade sina fina stunder också, försöker jag minnas tillbaka så fanns de inte direkt någon jätte stor händelse.
Linus åkte in till akuten och fick svar: hjärnhinneinflammation, det väntades mycket sjukhusbesök framöver! De här året har varit helt GALET av besök på både akademiska & enköping.

Äntligen så var februari månad hos oss, en månad vi väntat på i 9 månader! ♥
Jag försökte ge Wilja all tid jag bara kunde, packade BB väskan och förberedde oss här hemma. En vecka innan Novalie föddes, så vaknade jag mitt på natten med så mycket blod i sängen!
När jag ställde mig upp så rann det längst benen, det var de värsta jag någonsin varit med om. De bara rann ur mig, och jag kunde inte stoppa! Jag la mig på badrummet med benen uppåt, linus ringde till förlossningen och dom bad oss komma in på stört mitt i natten. Det var så halt ute så de inte var klokt, farmor kom hem och hade Wilja! Så åkte vi in.
Hela vägen försökte jag väcka lillasyster i magen, men jag kände ingenting. Jag trodde verkligen vi hade förlorat henne, den där timman innan vi kom in kändes som ett år!
Jag va så ledsen och orolig, väl framme så trodde dom först att det var en vattenavgång med ett stort kärl sprucket! Så vi åkte in dagen efter igen, men inget konstigt och inget vatten gått.

Sen kom dagen, den 24:e februari på Mammas och Pappas årsdag så föddes en stor liten tjej på 52 cm och 3830 gram efter någon timma på förlossningen!
Det gick så snabbt så de inte var klokt, och jag va så inställd på att hon aldrig skulle komma ut så jag var i en chock! Efter ett par timmars sömn, så fick vi ta med oss vårt lilla knyte hem.
Storasyster va så spänd och förväntansfull, lite läskigt var de också! Men de tog någon timma, sen var allt så spännande.
Resterande dagarna av Februari så NJÖT vi.

Mars,
Den värsta månaden i hela mitt liv.
Vår dotter hann bli 11 dagar innan hon blev otroligt sjuk.. En kväll när hon låg i soffan så såg jag bara att hon tappade all färg! Jag tog upp henne, men färgen försvann mer och mer! Jag vände på henne, slog henne i ryggen men hon var som borta! Jag öppnade munnen, och försökte få ur allt slem ur halsen! hon kippade efter andan, ambulansen kom och gav henne syre.
Sen blev de ambulans till Akademiska där vi sov en natt av många, ingenting visades då. Dom stack henne, gav henne adrenalin för andningen var oerhört tung! hon klarade sig inte utan luftgas, dom tog ryggmärgsprov på henne, alla möjliga sorters prov. Vi blev hemskickade efter två dagar, fortfarande utan svar.

Sen på kvällen så kom de värsta… återigen, hon fick ett ’andblock’ som de kallas idag! Den här gången tog det längre tid, när den blåa färgen försvinner ur ett barn så ser man läppar som blir  väldigt mörka och en hy som blir alldeles ljus! Jag stängde av mig själv, och jag bara agerade. Jag la henne på soffan, och bara sög allt jag kunde ur hennes mun! ut kom hur mycket slem som helst, och hon började kippa! Hade jag inte gjort de, eller SETT att hon började försvinna så hade hon inte funnits här hos oss.
VARJE gång hon fick ett andblock så var jag där, OM jag inte hade… vill inte ens tänka! vill också säga att, de hörs inte.. de bara kommer!

Återigen, ambulans.. och sen las vi in, återigen tester!
Det visade sig att vara RS-Virus som drabbat min lilla tjej, äntligen fick hon all hjälp.
Att se sin lilla nya bebis vara så sjuk är något jag aldrig önskar någon annan! hon var så liten, jag kände henne inte ens… men den kärleken, förtvivlan man känner när de händer ens barn något är nått jag aldrig vill någon annan ska uppleva.
Det blev många turer, men i slutet av månaden var de på bättringsvägen! Men hennes första månad i livet, den var svart som natten, och jag var så förtvivlad.

Men bland allt, så försökte vi njuta av henne, och ge den tid vi kunde. För då, då visste vi absolut ingenting.

April,
En sjukhusfri månad kom, de började bli bra igen!
Vi gjorde saker hela tiden den här månaden, åkte iväg! Man blev så glad över att snön började försvinna! Och de var så varmt och skönt ute.
Mycket lek och bus med Wilja, började förbereda inför Novalies dop, var iväg på Dylans dop.
Mycket hände, en bra månad.
Jag började även blogga för vimedbarn, och jag fick en liten ny start och ny kraft!

Maj,
Kom till oss, en varm och mysig månad! MYCKET lek, mycket aktiviteter.
Har faktiskt inte så mycket att säga om den här månaden mer än att vi njöt av sommaren som kom till oss. ♥

Juni,
De må vara den bästa månaden under hela sommaren! Novalies dop, de va en så fin dag och allting var perfekt.
Vi åkte till syster och va där på landet, sen firade vi Midsommar på gotland hela familjen. Sov på hotell, åkte till pippihuset, såg massa fina saker.
Började städa och ordna till för en eventuell flytt. Kontaktade mäklare, men vi hittade ingenting nytt. Och har fortfarande inte gjort idag!


Juli,
Vi började Linus semester med att åka till Skåne och tältade med storasyster och familj.
De regnade så förjäkligt! Så vi åkte vidare mot Öland, sov där några nätter <3 En riktigt mysig start.

Sen blev månaden värre, Linus fick en otrolig huvudvärk som påminde om när han hade hjärnhinneinflammation! En massa tester togs, ingenting visades.
Han hade FEBER i 16 dagar så den var kring 39-40 grader varje dag och en huvudvärk som var obeskrivlig.
Under den här tiden var jag helt själv med barnen nästan, och var ledsen varje dag så vi inte VISSTE vad som var fel. Inga prover dom tog visade någonting..
Efter 3 veckor när han mått såhär och va helt sängliggandes både hemma och på sjukhus så testade dom honom för: BORRELIA.
Japp, medicin sattes in och han blev frisk som en nötkörna.. En hemsk tid när man inte visste vad de kunde vara, ush.

Augusti,
Jag fyllde år, annars så njöt vi bara av årets sista sommardagar som resten av befolkningen.
Kan inte minnas att vi gjorde något speciellt mer än allt vardagligt.


September,

Löven började falla.. hösten var här, de kändes i hela kroppen! Den här månaden så shoppade vi mycket & gjorde härliga saker 🙂
Allt från vinterkläder till annat som behövdes.
Vi var mycket i stan och träffade kompisar som vi inte sett på länge, min Gudson hade även sin 2-årsdag ♥

Oktober,
En jobbig månad, deppig månad.
Det var mycket som hände denna månad som jag inte berättat här, men jag tog tag i saker som legat och gnott länge i bak i huvudet.
Samtidigt är de en av de bästa månaderna i mitt liv, ingenting att dölja längre och allt bara kom fram.
Sen försökte vi gå igenom allting, tillsammans och vi lärde oss att prata.. prata om saker som är jobbiga! jag har alltid varit van att ordna allt själv, kanske för att jag inte haft någon att stötta mig mot. Då jag aldrig vågat lita på någon annans hjälp, men nu lärde jag mig. Och de var en fantastisk känsla ♥

November,
Denna månad var inte heller lätt.. vi ställde oss framför ett beslut som var otroligt jobbig för mig.
Abort.. De var inte solklart för mig, men för Pappan. Efter mycket tårar, så kom vi fram till de som var bäst för oss just nu. Och jag valde att genomgå den!
Det går inte en dag utan att jag tänker på de, men livet fortsätter.. och de var helt enkelt inte meningen just nu, livet kanske har en annan mening.
Men jag tänker, och jag ångrar på många vis. Samtidigt, så vet jag. Att jag inte hade kunnat gett mina barn den tid och ork som jag har idag, och då gör de mig ändå glad.

December,
Den här månaden har både haft sina ljusa stunder, samt en depp.
Pappa blev sjuk, fick reda på att han fått en hjärnblödning.. vi har haft dålig kontakt sista månader, och en enorm ångest växte i mig.
Vi blev sjuka, fick vattkoppor..

Vi har haft tre tunga månader bakom oss, och vi ser verkligen fram emot ett nytt år med nya tag.
Vi har lovat varandra saker, och vi ska verkligen hålla på dom båda två och bättra oss båda ♥
Det är små små saker, men som kan bli stora mot slutet..

Jag är så tacksam över det liv jag har, och med dom jag får dela livet med.
Jag har två fantastiska och fina döttrar som börjar bli stora, jag har en pojkvän som jag går över eld och vatten för.
Vi har ett fint hem, vi har en stabil familj. Jag driver idag en rätt stor och framgångsrik blogg.. Jag har inte RÅD att gnälla på små saker..

Mina nyårslöften:
♥ Vårda våran kärlek
♥ Ge varann den ensamtid vi båda behöver, ta oss tid även för bara varandra.
♥ Agera, tänk inte och skjut undan problem! GÖR något åt dom.
♥ Att alltid vara ärlig i alla lägen.
♥ Ge mina döttrar allt jag bara kan!
♥ Hitta ett jobb som jag trivs med.
♥ FLYTTA innan de här årets slut.
♥ T R Ä N A

Jag önskar er ALLA ett Gott nytt år!
Och jag är så glad över att jag fått chansen till att lära känna så många av mina läsare.
Jag hoppas ni vill följa med mig in i de nya året,

Kram från oss alla!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    VIlken fin samanfattning! Hoppas på ett fint 2013 och att kan njuta ordentligt och uppfylla flera av era drömmar! =)

  2. Natalie - Liten i magen

    Mysigt att läsa!! 🙂 Bäran son är beräknad 16 feb så antar att han lika gärna kan komma 24 feb och då kommer vi 2013 gå igenom samma utveckling som ni har sett Novalie gå igenom! 🙂 Så spännande! Gott Nytt År! Och tack för en jätte bra blogg! 🙂

stats