PATRICIA- Mamma till tre små!

Shoppingförbud hela Februari!

1781490_10152198789914120_63777614_n-horzDen här månaden kommer jag utmana mig själv lite.
Även om jag har mer pengar än vad jag normalt brukar ha, så kommer jag försöka ha köpstopp i Februari, förutom för undantag om något går sönder, eller om något som måste köpas till barnen.
Räkningarna är betalade, har köpt tjejernas födelese-dags presenter och lite saker till mig denna månad för lönen som kom. Mitt CSN har ännu inte kommit, de kommer komma in till början på nästa vecka. Då får jag retroaktivt, vilket innebär två månaders CSN! De gör att vi antingen skulle kunna spendera sjuihelvetes mycket pengar på saker vi vill göra, och bränna pengar på matriella ting som är roliga att ”ha”.

Eller, så kan man istället se pengarna växa på kontot och få en ordentligt rolig semesterkassa i sommar! tycker den idén låter mycket roligare faktiskt. Då har vi en buffert som nästan är klar, perfekt! så denna månad ska jag lägga band på mina fingrar, även om hela jag mår så bra efter en shoppingrunda! (lite balsam för själen faktiskt). Så känns de ännu bättre, att spara så pass mycket när man faktiskt kan efter att allt är betalt.

Linus har en sak han vill göra denna månad, och jag likaså. Jag ska tatuera klart min överarm, så jag kan bära tshirt igen utan att skämmas för min lilla tatuering på armen. Enligt mitt tycke, så är de fult på mig själv att ha en så liten. Det ska antingen vara något ordentligt, annars kan jag vara utan! så den ska jag bli klar med, annars kommer det inte bli en pinal mer än de som behövs och mat så klart.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Saragunmarie

  Jag har köpstopp hela januari, februari och mars. Hittills har det gått bra, men jag misstänker att det kommer bli svårt då massa snygga vår- och sommarkläder börjar ramla in i butikerna.. 😀

 2. Caroline

  Hej köra du, anledningen till att du får dubbelt CSN denna månaden är för att juni månad ej är hel så den månaden får du inga pengar överhuvudtaget, så du kanske ska tänka på det. Att det kommer finnas räkningar som skanbetalas då också men inga pengar so, kommer in på kontot. Menar bara väl, ha en bra kväll. Kram

  1. mammasangel

   Hej! tack snälla för din omtanke, men jag har faktiskt koll på det här 🙂 vi har inget sommarlov, och under Juni månad får vi 5000 istället för ordinarie. Men jag har ju inkomst vid sidan av, så jag kommer inte bli lidande! vi har gått hela Jan utan inkomst, vi får alltså för Januari samt Februari månad nu, och ersättning som vanligt! inklusive under sommaren, då yrkeskomvux ej har sommarlov som andra skolor.

   1. Paulina

    Lånar du eller klarar du dig på de bidrag man får från CSN? Skönt att avsluta studierna utan lån men inte alltid det funkar 🙂

 3. Ellie

  Samma här. Jag håller mig borta från att handla, speciellt näthandla. Förra året blev det alldeles för mycket impuls shopping via nätet och de kläder jag köpte då använder jag inte idag. Har också mer pengar till skillnad från förra året men håller ändå i pengarna, köper bara det som behövs till mig och min son. Det räcker gott och väl!

stats