PATRICIA- Mamma till tre små!

Shit, vi är här! Vecka 40, 39+0.

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!

Egna tankar:
Huh! kan inte ens tänka klart, trodde de skulle ha dragit igång så som jag känt de sista dagarna. Förvärkarna blir varken bättre eller sämre, dom håller sig på en jämn nivå! (inte alls som den natten häromdagen). Utan mest en molande mensvärk har jag! Strålningarna på insida lår har jag fortfarande, antagligen för hon ligger så långt ner.
Nu börjar de kännas lite som: skitsamma! är ju en rutinerad övergångsmamma^^, 11 dagar med Wilja! så ska inte hänga läpp nu, lillan kommer när hon är redo. Men ska inte säga att vi INTE längtar! 😀
De är ju så man håller på att bli knäpp såhär dagarna innan.
Man vill ju så gärna veta vem den lilla är som bott i magen i 9 månader ÄR! KOM UUUUUT ♥

Och nu börjar överstrykningarna av BF-listan! Ni som gissade på en alla hjärtans bebis, gissade HEELT fel.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna - mamma till 3

    sv: Japp tryfflarna var underbara! Farligt goda. 🙂

    IIIHH! Vecka 40. Man sitter bara och väntar tills er lilla piga ska komma ut. Riktigt spännande:) Är Linus nervös inför förlossningen eller är han helt kolugn? 🙂

stats