PATRICIA- Mamma till tre små!

Recept på Fläskfilé inlindad i smördeg med vitlökssky.Vill dela med mig lite utav ett super recept! Var och handlade lite idag, och såg smördegsplattor! vips, så hade jag min middag i huvudet.
Och det blev verkligen så gott! grannarna gick utanför, och skickade sms till Linus och frågade vad vi lagade för något, de doftade lika gott som de smakar jag! Lite Torsdagslyx efter sjukhus vistelsen. Mat som sköter sig själv i ugnen, det kan inte bli bättre! när det är så himla gott också ♡

1 fläskfile
2 smördegsplattor

2 vitlöksklyftor
Soya
1 Burk Creme fraise
1 liten lök
Mozarella ost
Ruccola
Potatis

Jag kokar alltid upp min klyftpotatis i va 10 minuter innan jag skickar in den i ugnen, den får bli lite kall först gärna och ligga i kallt vatten, potatisen blir verkligen mycket kristligare om skalet. (om man gillar det förstås) var ett litet tips! ringla lite olja, och på med lite havssalt.
När potatisen kokar, så värmer jag en panna med smör och olja! skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor, pressa ner vitlös, salta, peppra, häll i soya och en skvätt vatten! lägg på ett lock, låt den små puttra i ca 10 min. Låt gärna fläskfilen svalna lite innan du lägger den på smördegsplattan!

Vispa ihop lite utav skyn med creime fraise, bre över fläskfilén och strö över mozarellaost, ruccola och lök. Lägg över den andra plattan och pressa ihop kanterna, pensla med ett ägg ovan, på med sesamfrön om du har de hemma! in i ugnen ca 25 min tillsammans med potatisen, VOILA! En riktig helgmiddag blev det, hur gott som helst och Linus är överlycklig över att få en god matlåda med sig till jobbet imorgon.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pernille

    Oj, jag skrev ju mer i min kommentar men det kom inte med. Följer dig och din blogg varje dag och hejar på dig och lillebror 🙂 Kram från Norge!

  2. Pernille

    Mums va gott det såg ut 🙂 Det får man testa ut någon gång. Med klyftpotatis brukar jag bara slänga dom i ugnen på 250 grader i 10 min innan jag oljar och saltar, dom blir jätte ”crispy” då vattnet fördampar ut av potatisen och gör skalet crispy. kanske et tips till dig för att spara tid? Hoppas du och lillebror mår bra

stats