PATRICIA- Mamma till tre små!

Recept på en öppen lasange med Ricotta & spenat.

DSC03007 (kopia)
Måste dela med mig utav något som jag knåpade ihop igår som blev så himla gott!
En ”öppen” lasange med ricottaost, spenat, ruccola, och pesto med en tomatsås och bladspenat! Alltså det var så gott.
Både Linus som är lite sisådär med spenat och Novalie glupsa i sig! mycket godare än vanlig lasange tyckte Linus.

6 personer ca:
1 paket färska lasangeplattor
1 burk med ricottaost
1 burk med färskost, (ruccola & tomat)
1 och ett halvt paket med krossade tomater
3 dl matgrädde
2 dl frusen spenat
1 paket färsk spenat
2 paket bacon
Parmasan

Började med att värma spenaten, hällde i lite mer än hälften utav ricottaosten och blandade i, ned med crème fraise burken med smak av ruccola. Grovhackade färsk spenat och bände ner i smeten. Ställde fyllningen åt sidan, kokade upp tomatsåsen, (krossade tomater, grädde, lite ricottaost, parmasan, salt och peppar och låt den puttra upp. Smörj en form och lägg i plattorna, börja bre fyllningen på plattan, och rulla ihop lite lätt utan att trycka. Häll över den goda tomatsåsen, och strö över lite ost! in i ugnen ca 20 min på 175-200 grader! och de blev så jäkla gott.
Kommer räcka till matlådor, och de här ska jag göra ett större kok utav och fylla upp frysen inför kommande veckor med en snuttig liten bebis!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magdalena

    Låter gott 🙂 Men tänk på att det inte är bra att värma upp redan tillagad spenat. Då bildas ett ämne som heter nitrit. Men tydligen ät det ok om man kyler ner direkt efter tillagning. Jag stör mig så mkt på detta eftersom jag gillar mat med spenat och ofta behöver matlådor till jobbet. Och känns onödigt laga middag som bara räcker en dag 🙂

stats