PATRICIA- Mamma till tre små!

Mysig vintermorgon <3


Här hemma så har vi haft en jätte mysig morgon, frukost, högläsning med Lena och lilla Leija! Perfekt start på vår dag.
Vi gick ut och handlade imorse, behöver jag berätta vilken lycka det var för Wilja att se all snö som låg på marken? De tog 10 minuter att gå till affären som i vanliga fall tar max 1.5 då den ligger runt husknuten! 😉
Snöbollar, klämma och känna! : ”Mamma de knastrar under mina skorna” ♥

Vi har tänt lite ljus här hemma, blött och lite slaskigt ute! ska försöka ta oss ut en stund efter lunch, har varit nere i förrådet och plockat fram pulkan! (om de går att dra den fram) .
Känns så skönt att de äntligen landat lite vitt på marken! De är lite lättare så.

Jag har också en fråga till er som gjort en abort.. Eller någon som är kunnig!
Läkaren sa igår att jag skulle blöda väldigt RIKLIGT 2-3 veckor efter detta.
Men jag blöder knappt inget alls? jag blöder mycket mindre än vid mens. Har ju som sagt binda då jag inte får ha tampong pga infektionsrisken då det är ’öppet sår’.
Tycker det är konstigt att det knappt kommer något? sedan i morse har de varit lite lite blod i den, bytt en gång bara för jag känner att de är jävligt ofräscht med en jätteblöja på mig.
Men de är knappt något?
Skönt är det iof, men är det något som kan vara tokigt?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mariana- mamma till två prinsar

  Svar angående aborten;
  Jag var då 16 år när jag gjorde abort. Hade vart tillsammans med mitt ex i 2 år. Och då ville jag behålla de, men kunde verkligen inte. Min pappa är muslim o visste inte om vårat förhållande ( mina föräldrar är skilda nu).
  I samma veva som jag skulle göra abort var mitt ex med i en moppe olycka. Så jag har inte sörjt eller tänkt på själva aborten. Var så mycket annat runt omkring.,( mitt ex)

  Men idag är jag SÅ glad att jag gjorde abort. Man får tänka på de positiva när man gör en abort. O känna att man får stöttning från vänner o familj.

  Som du skrev förr, att ens förhållande inte skulle bli så bra med ett barn just nu stämmer nog.
  Tänker på mig själv just där,,,,

  Det skiljer 16 månader mellan mina, och att få ett till så tätt!! Fy va tufft ..

  Starkt gjort av både dig o Linus att ni tog detta beslut.

  Styrke kramar!

 2. Sophia

  Jag blödde inte mkt första dagarna, men sen kom det en massa blod i flera veckors tid, blödde igenom trots att jag bytte binda hela tiden kändes det som! Sen plötsligt blev det mindre och på en dag inget alls. Olika från person till person som dom flesta skriver. När jag sen skulle komma tillbaka för att göra ett nytt test var det lite positivt om man kan säga så, men då sa dom att jag skulle komma tillbaka efter jag haft första mensen efter aborten. Det skulle göra att det sista kom ut. Det gjorde det så behövdes ingen skrapning trots att allt inte kom ut först. Massa styrka till dig!
  Sjukt bra blogg. Du och din barn verkar helt underbara !

 3. Ida

  Jag blödde inte heller mycket efter, knappt något alls! Så det är nog inte alls onormalt 🙂 hoppas du mår bättre nu när allt är över!

 4. Sara

  Det där kan nog vara individuellt, jag blödde helt extremt mycket. Och i 4 månader. Det gjorde att aborten vart värre än jag trodde. Men är lite fundersam över att det kan bero på p-staven som jag satte in någon dag efteråt.
  Kram!!

 5. J

  Tycker att du är otroligt stark! Jag har själv vart med om en medicins abort och en av de svåraste och jobbigaste sakerna jag upplevt.. men och då blödde jag ca 8?! Veckor och fick åka iin på akuten efter dag 4…, så tror det är väldigt individuellt hur mkt man blöder! Super bra blogg! 🙂

 6. Linda

  Jag gjorde kirurgisk abort för några år sen och jag blödde lite efter i någon vecka men inte så farligt. Men däremot innan första mensen skulle komma igång och jag hade ägglossning så hade jag en sjuk värk, jag kände av det jättemycket! Men du som fött barn känner säkert inte av det lika mycket 🙂

  Och ja det känns inte kul med binda men jag hade det också för jag ville inte riskera infektion!

  Du är så stark som pratar om detta, jag har också varit öppen med att jag har gjort det för att hellre att jag var stark när jag var 15 år och gravid att göra aborten än att förstöra ett fint litet barns liv som jag inte kunde ta hand om! Och pappan var ABSOLUT inte vad man ville ha till pappa till ett barn. Hemskt sagt kanske men så var det!

  Skit i vad alla jävla Svenne morsor säger om er och erat val!! Jag tycker personligen att det hade varit taskigare om ni behållt barnet och ni inte kunnat ge era barn ni har allt ni velat, detta är tungt men för Wilja och Novalies och eran skull så är detta för det bästa tror jag för eran familj! Ni kommer ta er ur detta tillsammans starkare än någonsin <3

  Kram

 7. j

  Jag blödde mycket den första veckan och lite under två veckor till, så totalt tre veckor. Till mig sa de att man ska blöda mycket för att vara säker på att allt kommer ut. Får man inte ut allt så behöver man ju skrapa sen.

 8. camilla

  Jag gjorde dock en skrapning jag med men fick också det svaret att det kommer blöda rikligt efter men jag blödde knappt inget jag heller så det är nog inte konstigt vi alla är olika bara… Kan nog också bara säga att ring om du är orolig.

 9. Hanna Leman

  Jag började blöda nästan 1 vecka efter jag varit på kvinnokliniken..
  Det är från individ till individ sa dom till mig..
  Kram kram <3

 10. Nea- 2barnsmamma till en 08:a & 09:a. Gravid med bebis nr 3

  Jag gjorde ingen medicinsk abort utan valde skrapning och jag blödde knappt något jag heller. Trots att dem varnat mig för rikliga blödningar. Ibland kan det ju bli så vid medicinsk abort att allt inte kommer ut och krävs en skrapnig ändå…men det är nog inte så vanligt. Är du orolig så ring och fråga…möjligt att du får kommer på ett återbesök om nån vecka. Tycker du är väldigt stark som pratar öppet om det. Det är tabubelagt tyvärr och det är skönt att någon vågar vara öppen..det kan som du själv skrev, hjälpa någon som är i samma sits. Kram på dig!

 11. Emmi

  Jag har gjort en abort, och då blödde jag verkligen jättemycket hela tiden i nästan 8 veckor, blödde igenom byxorna första veckan och sedan gick det med en nattbinda om jag bytte ofta, det var hemskt!
  Vilken tur du har om du slipper det, för det är verkligen inget jag vill vara med om igen:(
  Kram!

 12. Johanna S

  Det är nog väldigt individuellt, jag däremot blödde säkert någonting varje dag i 3 veckor… Väldigt frustrerande och ledsamt! Så du ska nog bara vara glad att det har gått ”så bra” ändå, trots omständigheterna. Kram

 13. Em

  Hej! Jag blödde lite i början ca 2-3 dagar sen lite mer i 2 dagar och sen lite igen i 1,5 vecka..tydligen var det helt normalt för jag undrade också då dem sa att man skulle blöda rikligt.

  1000 kramar till dig!

 14. Sofia

  Jag blödde inte så speciellt mycket, men blödde dock ganska länge istället… Blödningen blev även något rikligare efter någon dag har jag för mig. Jag tror inte att du behöver oroa dig i detta skede, men känner du dig ändå osäker så ring till sjukhuset och fråga.

  Måste passa på att fråga var du har köpt den fina renen. Jag är inte mycket för julpynt men en sådan vit ren skulle passa jättebra hemma hos mig. Tacksam för svar.

 15. Evelina

  Jag blödde en del men sen stannade det av och då trodde jag att det skulle avta men då kom baksmällen, det kom mer och mer. Det är individuellt men hoppas du slipper en massa blod..
  Kram

 16. M

  Tror det är standard att blöda mycket och dem säger så för att förbereda en. Jag klarade mig med trosskydd efter 2 dagar :O Vissa blöder mer efter ett par dagar. Tror det är individuellt. Men ring och fråga om du är orolig!

 17. Alexandra - mamma till Mio

  Jag har aldri gjort en abort själv, men en nära person till mig fred de för ett tag sen och kände inga smärtor vid aborten och blödde som du beskriver mindre än mens hela tiden. Så det är ju från person till person. Jag tror att de kan bero på om man fört barn tidigare eller inte, men vad vet jag.
  Hoppas iaf du slipper blöda mer och att du snart är på benen igen.
  Kram!

stats