PATRICIA- Mamma till tre små!

Make-over på Catja!

”Gör om mig” Catja fick vara min modell, för en dag. Hon är en tvåbarnsmamma som inte har haft tiden att unna sig själv något. Hon har från början ett otroligt fint och starkt hår, med många fina strån. Det hon gjorde innan denna make-over, det var att lägga i en ”lättfärg” i sitt hår. Medan hon hade den fulla verkningstiden så pratade hon i telefon, det hon inte märkte! Det var att hon lagt i en blondering istället. Hennes hår gick av vid öronen, och hon fick klippa bort allt hår på inre-området då det blev som tuggummi. Så vi försökte trolla med hennes hår, utan att behöva använda färg samt så fick vi klippa bort ca 2 dm på överhåret, hon hade en helform tidigare som gått av, rakt av.

Modell för en dag extensions makeover färga klippa bålsta Catja har ett ovalt ansikte. Jag har studerat och försökt att bolla tankarna kring hennes ansiktsform hundra gånger, men det jag ser är ett ovalt ansikte med en högre panna vilket har gjort mig något osäker på mitt val. Men jag tror verkligen att jag kommit fram till rätt beslut! Grattis skulle jag vilja säga, för hon passar nämligen i alla frisyrer. Då är det sedan smaken utav frisyr vi kan kolla närmre på. Men hon skulle kunna bära upp en väldigt kort frisyr, mycket volym, rakt hår m.m. Catja har ett fint hår, men massor med strån. Det är tjockt, och väldigt härligt att arbeta med. Hon har inte några virvlar som man behöver anpassa en frisyr efter. Hon har en lång och fin hals. Hennes profil är symmetrisk med hennes ansiktsform, och hon har inte en konkav profil, eller konvex.

Här kommer exempel på frisyrer som kan passa henne:

Modell för en dag extensions makeover färga klippa bålsta

Catja har efter barnen en väldigt fin kropp, men hon är något päronformad!

Modell för en dag extensions makeover färga klippa bålsta
Det Catja bör använda, och det hon bör undvika är: Det huvudsakliga målet för denna typ utav kroppsform är att betona midjan, och bredda axlarna för att balansera ut proportionerna av kroppen. Det viktigaste att verkligen tänka på hela tiden är att uppmärksamhet måste riktas mot överkroppen i stället underkroppen. Så för färgerna, alltid bära mörka för bottendelen och ljusa ettor för den övre delen. Aldrig tvärtom! Undvik kjolar och klänningar om de inte något utsvängda. Undvik också de som lägger volymen på höfter och lår med stora veck och volanger till exempel. Undvik toppar, västar och jackor som slutar på höfterna som de kommer helt enkelt klippa din figur och uppmärksamma på den största delen av din kropp. 

Eftersom Catjas hår verkligen var som tuggummi på allt överhår, så tog vi och klippte av 20 cm på överhåret, och klippte en fin helform nedtill. Hon ville få bort det där silvriga/gråa som kom efter blonderingen, men vi ville inte heller färga hennes hår. Efter att ha kommit överens tillsammans, så valde vi att sätta i 80 st extensions slingor. För att kunna förlänga de partier främst som gått av vid sidorna, samt att få en varmare känsla. Vi valde tre nyanser i löshåret, Scandinavian blond, ash-rose samt Dark-blonde för att få liv i hennes hår.

På denna bild ser man skillnaden, då är denna bild efter klippningen utav trasslet:

Senast överförda25

Catja lägger inte ner mycket tid på sig själv. En styling ska ta max 10 minuter. En look som passade både henne, och hennes personlighet är varm och romantiskt. Det ska vara lite slarvigt, och inte så ordentligt. Hon vill kunna sova med en fläta, ta ur flätan, rufsa till håret och bara göra en annorlunda fläta och sen vara klar för dagen, och sätta på sig en blus eller långklänning.

Förvanlingen kanske inte var så stor till synes, men för henne var den gigantisk!

Modell för en dag extensions makeover färga klippa bålsta  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Hej! Din blogg är grym och följer dig dagligen, fina bilder och intressanta texter 🙂

    Tänkte fråga dig efter sett detta inlägg om att du stylade om Catja. Du har möjligtvis inte tips till mig vad jag har för kroppsform och vad för kläder och så som skulle passa mig?

    Vill bara säga igen att du har en grym blogg och de som kritiserar den bara är avensjuka 🙂 Ha en trevlig helg 🙂

stats